Γη της ελιάς: Τα 6 νέα επεισόδια πριν παιχτούν στην τηλεόραση - Μια επίθεση κι ένα μεγάλο μυστικό

«Τα πόδια μου κόπηκαν»

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Γη της ελιάς: Τα 6 νέα επεισόδια πριν παιχτούν στην τηλεόραση - Μια επίθεση κι ένα μεγάλο μυστικό

Γεμάτα αγωνία, ανατροπές και αναπάντεχες εξελίξεις είναι τα έξι νέα επεισόδια της σειράς Γη της ελιάς που θα μεταδοθούν την ερχόμενη εβδομάδα και πρώτοι θα διαβάσετε, πολύ πριν. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι η δίκη της Χάιδως, ενώ και οι εξελίξεις στην υπόθεση του Μάνου είναι ραγδαίες.

Γη της ελιάς: Τα νέα επεισόδια

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ της στο περιοδικό Tv24 η Μαρία Μεταξητινού, οι εξετάσεις αίματος που έκανε ο Μάνος δεν δείχνουν απολύτως τίποτα. Ολα είναι καθαρά, αλλά παρ’ όλα αυτά, η Αφροδίτη παρατηρεί ότι ο Μάνος εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ακραία. Την ίδια στιγμή, ο Ισίδωρος καλεί την Αφροδίτη και τη ρωτάει: «Θέλω να μου πεις τη γνώμη σου για την κατάσταση του Μάνου. Οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι, άρα τι μπορεί να συμβαίνει;».

Η Αφροδίτη διστακτικά τού λέει την άποψή της: «Να σας πω την αλήθεια, αυτό που υποψιάζομαι, σύμφωνα με τα συμπτώματά του, είναι ότι παίρνει κάποιες ουσίες, οι οποίες δεν ανιχνεύονται στο αίμα, όπως ας πούμε οι αμφεταμίνες». Ο Ισίδωρος προβληματίζεται έντονα και αποφασίζει να του μιλήσει. Ετσι ρωτάει τον Μάνο στα ίσα: «Θέλω να μου πεις την αλήθεια. Ισχύει ότι παίρνεις αμφεταμίνες;». Ο Μάνος γίνεται θηρίο, μόνο που το ακούει. «Τι λες, ρε πατέρα; Πώς σου ήρθε τώρα αυτό;», του απαντάει και ο Ισίδωρος του λέει για την κουβέντα που είχε με την Αφροδίτη.

Γη της ελιάς: Τα 6 νέα επεισόδια πριν παιχτούν στην τηλεόραση - Μια επίθεση κι ένα μεγάλο μυστικό

Αμέσως μετά, έξαλλος ο Μάνος με την Αφροδίτη, πηγαίνει στο ιατρείο της και μπροστά στον Χρήστο τής επιτίθεται γι’ αυτά που είπε στον Ισίδωρο περί ναρκωτικών. «Πας καλά; Από πού έβγαλες το συμπέρασμα ότι παίρνω ναρκωτικά και μάλιστα ενημέρωσες και τον πατέρα μου; Δεν είχες κανένα δικαίωμα και αυτό που έκανες διώκεται. Το κατάλαβες;», της φωνάζει και τόσο η Αφροδίτη όσο και ο Χρήστος τα χάνουν με αυτή την τόσο επιθετική συμπεριφορά του. Στη συνέχεια, ο Μάνος πηγαίνει στον πατέρα του και τον διαβεβαιώνει: «Πατέρα, θα σου το πω μια και καλή. Δεν έχω καμία σχέση με ουσίες και μη μου το ξαναπείς», αλλά ο Ισίδωρος δεν τον πιστεύει, παραμένει σκεπτικός και καχύποπτος.

Δείτε επίσης: Γη της ελιάς: Ο Δημοσθένης παντρεύεται με άλλη γυναίκα - «Από εδώ η Ελένη, είναι δικηγόρος και μέλλουσα γυναίκα μου!»

Την ίδια ώρα, στο δικαστήριο της Χάιδως καταθέτουν υπέρ της τόσο ο Στάθης όσο και η Αθηνά. Η αγωνία είναι μεγάλη, ωστόσο καθώς πλησιάζει η ώρα που η Χάιδω θα κληθεί να απολογηθεί, τρέμει και η ίδια για εκείνη τη στιγμή. Στο μεταξύ, η Μαργαρίτα καταθέτει στο δικαστήριο και λέει τα καλύτερα για τη Χάιδω, αλλά στη συνέχεια τη στριμώχνει ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής και τη φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση. Αμέσως μετά ακολουθεί η απολογία της Χάιδως, όπου η κατηγορούμενη αφηγείται με συγκινητικό τρόπο όσα έγιναν την ημέρα που σκότωσε τον Σωτήρη Βαφέα στους πορτοκαλεώνες:

«Είδα τον Βαφέα να σημαδεύει με όπλο τον μονάκριβο γιο μου. Τα πόδια μου κόπηκαν, δεν γινόταν να χάσω και το άλλο μου παιδί. Να μου το σκοτώσουν κι αυτό. Εκανα ό,τι θα έκανε κάθε μάνα για να σώσει το σπλάχνο της», λέει κλαίγοντας. Αμέσως μετά στο δικαστήριο παίρνει τν λόγο ο εισαγγελέας, όπου η αγόρευσή του είναι πραγματικός καταπέλτης για τη Χάιδω και ζητά την καταδίκη της σε ισόβια, χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Μετά από την πρόταση του εισαγγελέα, όλοι είναι ταραγμένοι και τρομερά ανήσυχοι, καθώς φοβούνται ότι η Χάιδω θα καταδικαστεί.

Ετσι η δίκη τής Χάιδως μπαίνει στην τελική ευθεία με τις αγορεύσεις τις πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης. Η αγόρευση του Λυκούργου κερδίζει τις εντυπώσεις και μια μικρή αχτίδα αισιοδοξίας αρχίζει να φαίνεται, αλλά η μοίρα της Χάιδως συνεχίζει να κρέμεται από μια κλωστή. Αμέσως μετά, η ψηφοφορία για την ετυμηγορία ξεκινάει και ο πρώτος ένορκος την κρίνει ένοχη.

Στο μεταξύ, η Βασιλική και η Αριάδνη έρχονται όλο και πιο κοντά, γεγονός που δίνει μεγάλη χαρά τόσο στον Στάθη όσο και την Ιουλία. Μάλιστα οι δύο αδελφές αρχίζουν να λένε και τα μυστικά τους, με πρώτη τη Βασιλική, που εκμυστηρεύεται στην Αριάδνη: «Δεν ξέρω, φοβάμαι πολύ, εδώ και καιρό κάποια πράγματα έχουν αλλάξει και ο γάμος μου με τον Φίλιππο δεν πάει καλά», της ομολογεί, ενώ παράλληλα εντοπίζει ότι κάτι τρέχει ανάμεσα σε εκείνη και τον Χρήστο. Στο μεταξύ, φτάνει η μέρα που ο Στάθης έχει γενέθλια και η Βασιλική με την Αριάδνη αποφασίζουν να τον γιορτάσουν και να του κάνουν μια μεγάλη έκπληξη. Ετσι του κάνουν μια τούρτα με κεράκια χωρίς να το ξέρει και μόλις την εμφανίζουν, ο Στάθης χάνει το χρώμα του:

Γη της ελιάς επόμενα επεισόδια

«Τι είναι αυτό τώρα; Σας παρακαλώ πάρτε την από μπροστά μου. Δεν γιορτάζω ποτέ γενέθλια», τους λέει και τα κορίτσια έρχονται σε πολύ δύσκολη θέση, χωρίς όμως να ξέρουν κάτι για το παρελθόν του. «Γιατί, τι έγινε; Συγγνώμη, αλλά εμείς το κάναμε για να χαρείς», του λένε αμήχανα. Τι είναι αυτό όμως το μυστικό του Στάθη που τον στοιχειώνει από το παρελθόν; Οπως θα δούμε, ο Στάθης είχε μια πολύ μεγάλη τραυματική εμπειρία την ημέρα των γενεθλίων του και από τότε δεν θέλει ποτέ να έρχεται αυτή η μέρα στη ζωή του, πόσω μάλλον να τη γιορτάζει κιόλας.

Το περιστατικό αυτό τελειώνει, αλλά τα πράγματα με την Αριάδνη ανατρέπονται κι εκεί που ο Στάθης ήταν μια χαρά μαζί της, κάτι γίνεται και για μια ακόμα φορά θυμώνει. Η Αριάδνη προσπαθεί να κρύψει από τον Στάθη τις επαφές που έχει με την Αφροδίτη, καθώς και ότι ανέλαβε χρέη μαγείρισσας στην κουζίνα. Για κακή της τύχη όμως, ο Στάθης το μαθαίνει και γίνεται έξαλλος.