Το Ναυάγιο 31/3: Η Λαμπρινή μπαίνει στο χειρουργείο - Δύσκολες ώρες! Ανακοινώνεται στον παπα Γρηγόρη...

Όλα όσα θα δούμε απόψε

Το Ναυάγιο 31/3: Η Λαμπρινή μπαίνει στο χειρουργείο - Δύσκολες ώρες! Ανακοινώνεται στον παπα Γρηγόρη...

Σήμερα 31/3 το βράδυ θα προβληθεί το νέο επεισόδιο για το Ναυάγιο. Ο Πέτρος είναι ευτυχισμένος που βλέπει ξανά τους δικούς του στην Κρήτη, όμως η ευτυχία του θα συμπληρωθεί όταν δει ξαφνικά μπροστά του την Ειρήνη και περάσει μαζί της ένα βράδυ. Ο Ιπποκράτης αντίστοιχα, μόνο χαρά δεν θα νιώσει όταν καταλάβει πως οι δυο τους έχουν συναντηθεί στο νησί. Σχεδόν θα διατάξει τον Στελή να τη φέρει πίσω.

Όσα θα δούμε απόψε 31/3 στο Ναυάγιο - Επεισόδιο 80

Μια δύσκολη μέρα έχει ξημερώσει για όλους στην Κρήτη. Οσο η Λαμπρινή ετοιμάζεται να μπει στο χειρουργείο και ο παπα-Γρηγόρης κάνει τις προσευχές του για να πάνε όλα καλά κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο Πέτρος που έχει ήδη μιλήσει με τη μητέρα του, δεν αντέχει στη σκέψη να μην την ξαναδεί. Από το μυαλό του περνούν χίλιες κακές σκέψεις αλλά και η απουσία του από το πλευρό της το τελευταίο διάστημα. Λίγο αργότερα, ο πατέρας του θα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του όταν οι γιατροί τον ενημερώσουν πως κατά τη διάρκεια της εγχείρησης παρουσιάστηκαν επιπλοκές.

Ο Μιχάλης και η Ελένη πέφτουν θύματα διάρρηξης, με τον Παντελίδη να κρύβεται πίσω από αυτό. «Μιχάλη, πρέπει να μιλήσεις γι’ αυτό. Ως πότε θα μας απειλεί ο Παντελίδης και ο Βασιλείου; Ετσι θα είναι οι ζωές μας από εδώ και στο εξής δηλαδή; Εγώ δεν το αντέχω. Για σκέψου να κινδυνεύσει το παιδί μας...», θα του επισημάνει η Ελένη και ο τρόμος θα σχηματιστεί στο βλέμμα του. Και πάλι όμως θα είναι επιφυλακτικός στο αν πρέπει να καλέσει την αστυνομία και να πει για τις υποψίες του.

Η ένταση μεταξύ της Ειρήνης και του Ιπποκράτη χειροτερεύει όταν ο Στελής μαθαίνει άλλη μία από τις χειριστικές κινήσεις του Ιπποκράτη. «Κοπελιά μου, δεν μου αρέσει ο τρόπος του. Κάτι στο βλέμμα του με αποθαρρύνει συνέχεια, είναι σαν να κάνει συνεχώς δεύτερες σκέψεις. Εχω δώσει όρκο στον πατέρα σου να σε προστατεύσω ό,τι κι αν συμβεί και αυτό θα κάνω. Ωστόσο σε συμβουλεύω να είσαι προσεκτική μαζί του», θα της επισημάνει ο καπετάνιος.

Στο μεταξύ, ο Μάκης είναι έξαλλος από τον τρόπο της μητέρας του και απαιτεί να του πει τον λόγο που δεν εγκρίνει τη σχέση του με τη Λίνα. Μόνο που εκείνη παγώνει και τελικά δεν του λέει τίποτα. Ο Αγγελος, από την άλλη, βρίσκει δικαιολογίες για να αποφύγει τον αρραβώνα στην Κρήτη, αλλά η Βάσω έχει έτοιμη μια λύση που δεν θα του αρέσει καθόλου και θα τον φέρει σε δύσκολη θέση.

Τελικά, ο Πέτρος μαθαίνει πως η μητέρα του διέφυγε τον κίνδυνο και παίρνοντας μια μεγάλη ανάσα, αποφασίζει να επιστρέψει στο χωριό του μετά από έναν χρόνο απουσίας. Ομως πέφτει πάνω σε έναν παλιό του γνώριμο και η βεντέτα μεταξύ των δύο οικογενειών τείνει να αναζωπυρωθεί.

Δευτέρα 1/4 - Επεισόδιο 81

Πίσω στο νοσοκομείο, ο παπα-Γρηγόρης μπαίνει χαρούμενος στο δωμάτιο της Λαμπρινής που μόλις έχει ανοίξει τα μάτια της από τη νάρκωση και εκείνη, χωρίς να χάσει χρόνο, του λέει ότι τη βρήκε ο Πέτρος και της μίλησε. «Πάλι τα ίδια, Λαμπρινή μου; Σε παρακαλώ, πίστεψε πως το παιδί μας έχει χαθεί. Συμφιλιώσου με αυτή την ιδέα, γιατί στο τέλος θα χάσεις το μυαλό σου», θα της πει με αγάπη, αλλά εκείνη θα επιμείνει. «Ακουσέ με, παπά μου. Εδώ ήταν και μου μίλησε. Μου ζήτησε και συγγνώμη που μας άφησε να ζούμε με αγωνία τόσους μήνες. Ηταν εδώ σου λέω, δεν έχω τρελαθεί, τον είδα».

Δείτε επίσης: Το Ναυάγιο: «Περίμενα αυτή την στιγμή από την μέρα που σε γνώρισα» - Κάνουν έρωτα για πρώτη φορά!

Η Λίνα δέχεται μια ανθοδέσμη από έναν μυστηριώδη αποστολέα. Ο Μάκης παραξενεύεται και θέλει να ξέρει ποιος της στέλνει λουλούδια. «Ποιος είναι αυτός που σου στέλνει λουλούδια; Δεν ξέρει ότι έχεις σχέση; Μάλλον εσύ φταις αφού δεν έχεις μιλήσει πουθενά για τη σχέση μας», μονολογεί και η Λίνα προσπαθεί να του εξηγήσει πως αυτά τα λουλούδια τα έστειλε ο Αγγελος στη Βάσω.

«Με προσβάλλει αυτό και καλά θα κάνεις να βάλεις ένα τέλος πριν να είναι αργά για εμάς τους δύο», θα είναι τα λόγια του και θα βάλει ένα τέλος στην κουβέντα τους. Δεν ξέρει πως στην πραγματικότητα, πίσω από αυτή την κίνηση κρύβεται ο Παντελίδης, που θέλει να διαλύσει τη σχέση τους.

Ο Πέτρος συνεχίζει τις βόλτες του στο χωριό, όταν κάποια στιγμή παρατηρεί πως ο Στελής έχει έρθει στην Κρήτη μαζί με την Ειρήνη. Δεν πιστεύει στα μάτια του και πηγαίνει κοντά τους για να τους μιλήσει. Και η Ειρήνη θα ενθουσιαστεί με την παρουσία του, όμως καθώς δεν θα έχουν τον χρόνο να πουν πολλά, θα του προτείνει ο Στελής να πάει από το σπίτι του αργότερα. Ο Μιχάλης δέχεται μια δελεαστική πρόταση από τον Παντελίδη και δεν ξέρει πώς να αντιδράσει.

Μιλάει στην Ελένη για την πρόθεση του Βασιλείου να τον προσλάβει ξανά και μάλιστα με καλό μισθό, όμως εκείνη προσπαθεί απεγνωσμένα να τον πείσει να μην υποκύψει στους εκβιασμούς του δικηγόρου. «Θα προδώσεις τόσους νεκρούς, Μιχάλη μου, για μια δουλειά; Ξεχνάς τη νύχτα που έζησες κοντά τους; Δεν χρειαζόμαστε τη δουλειά του Βασιλείου για να ορθοποδήσουμε. Με τη δουλειά που έχω πλέον κοντά στη Στέλλα, δεν έχουμε ανάγκη κανέναν. Μια χαρά τα καταφέρνουμε», υποστηρίζει, εκείνος όμως δεν της ανακοινώνει την τελική του απόφαση.

Ο Βασίλης θυμάται κάτι από το παρελθόν του με τη Στέλλα που τον κάνει να αναθεωρήσει ριζικά τη στάση του, ενώ ο Ιπποκράτης βρίσκει το γράμμα τού αδελφού της Δήμητρας από τη Μόσχα και απαιτεί εξηγήσεις. «Πώς τολμάς να βάζεις μέσα στο σπίτι μου τα γράμματα του αριστερού αδελφού σου; Δεν ντρέπεσαι καθόλου; Θα έπρεπε να μου έχεις μιλήσει, Δήμητρα. Τι θα συνέβαινε αλήθεια αν αυτά έπεφταν στα χέρια της υπηρεσίας μου από λάθος και με έκριναν ως αντιεξουσιαστή; Φαίνεται πως έχεις ξεχάσει τη θέση μου». Η γυναίκα θα κατεβάσει το κεφάλι κάτω από ντροπή και εκείνος θα της μηνύσει να μαζέψει τα πράγματά της και να φύγει.