Η γη της ελιάς: Το βίαιο πρόσωπο του Μάνου - Πιάνει το χέρι της Αμαλίας και...

Η σκηνή σοκ του άγριου ξυλοδαρμού

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η γη της ελιάς: Το βίαιο πρόσωπο του Μάνου - Πιάνει το χέρι της Αμαλίας και...

O Μάνος στην Γη της ελιάς, συνεχίζει να παίρνει αμφεταμίνες και η κατάστασή του είναι πλέον εκτός ελέγχου. Ενα τυχαίο περιστατικό όμως, όπου βγάζει απίστευτη βιαιότητα, τον φτάνει ένα βήμα πριν τη φυλακή.

Από την Μαρία Μεταξητινού/TV24

Ο λόγος που ο Μάνος στην Γη της ελιάς μπαίνε στην φυλακή

Η αλλόκοτη συμπεριφορά του Μάνου συνεχίζεται, ενώ η Αμαλία μαθαίνει ότι κάνει χρήση αμφεταμινών και του το λέει χωρίς περιστροφές: «Τώρα εξηγούνται όλα. Παίρνεις αμφεταμίνες και μας δουλεύεις όλους». Δεν προλαβαίνει όμως να συνεχίσει, καθώς ο Μάνος την πιάνει από το χέρι και αρχίζει να της ουρλιάζει: «Τι λες, ρε; Θα σε τσακίσω, σου το ορκίστηκα» και της γυρίζει το χέρι, με αποτέλεσμα η Αμαλία να σπαράζει από τον πόνο: «Μην τολμήσεις και πεις κουβέντα, θα σε θάψω», την απειλεί.

Η Αμαλία πονάει απίστευτα και πηγαίνει στην Αφροδίτη για να της περιποιηθεί το χέρι: «Πώς το έπαθες αυτό;», τη ρωτάει η γιατρός και η Αμαλία βρίσκει μια δικαιολογία. Ωστόσο ο τραυματισμός της Αμαλίας -μετά την επιθετική συμπεριφορά του Μάνου- προκαλεί ερωτηματικά σε όποιον τη βλέπει: «Αμαλία, τι έπαθε το χέρι σου;», αναρωτιέται φυσικά και η Μαρίνα, αλλά ο Μάνος συνεχίζει να την απειλεί: «Αν μιλήσεις, θα το πληρώσεις πολύ ακριβά», της τονίζει κι έτσι η Αμαλία δικαιολογεί την κατάστασή της στη Μαρίνα λέγοντάς της: «Δεν είναι τίποτα, απλά το στραμπούλιξα από μια λάθος κίνηση».

Δείτε επίσης: Άννα Βίσση: Αγκαλιά με νεαρό και κούκλο ηθοποιό από την Γη της ελιάς - Τι τρέχει ανάμεσά τους

Λίγο αργότερα ο Μάνος με τη Μαρίνα πηγαίνουν μια βόλτα. Καθώς προχωράνε στον δρόμο, ένας περαστικός «την πέφτει» στη Μαρίνα και ο Μάνος γίνεται έξαλλος: «Τη γυναίκα μου, ρε; Θα σε τσακίσω», του φωνάζει και πριν προλάβει καν να αντιδράσει, του επιτίθεται με μανία. Αρχίζει να τον χτυπάει με μπουνιές και κλωτσιές, ενώ η Μαρίνα τα έχει εντελώς χαμένα: «Τι κάνεις; Εχεις τρελαθεί; Σταμάτα, θα τον σκοτώσεις», του φωνάζει συνέχεια, αλλά ο Μάνος είναι στον κόσμο του και δεν ακούει τίποτα, μέχρι που ο άνθρωπος πέφτει κάτω αιμόφυρτος. Την ίδια στιγμή ειδοποιείται η αστυνομία και μετά από αυτεπάγγελτη μήνυση, ο Μάνος συλλαμβάνεται:

«Συλλαμβάνεσαι για ξυλοδαρμό και επικίνδυνες σωματικές βλάβες», του ανακοινώνουν και περνάει αυτόφωρο για τον ξυλοδαρμό τού άντρα που επιτέθηκε στη Μαρίνα. Αρχικά μεταφέρεται στο αστυνομικό τμήμα για να διενεργηθεί η απαιτούμενη αστυνομική προανάκριση, ενώ λίγο αργότερα παραπέμπεται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης με την κατηγορία τραυματισμού και πρόκληση σωματικών βλαβών εκ δόλου, για να αποφασίσει για τα περαιτέρω.

Η γη της ελιάς Αμαλία

Την ίδια ώρα, η Αμαλία δεν χάνει ευκαιρία να ενημερώσει τον Ισίδωρο: «Λυπάμαι, αλλά ο Μάνος ήταν σίγουρο ότι θα κατέληγε εκεί», του λέει, αφού του εξιστορεί τα γεγονότα. Ωστόσο οι αποκαλύψεις δεν σταματούν εκεί, καθώς η Μαρίνα μαθαίνει ότι η Αμαλία δεν χτύπησε το χέρι της στο δημαρχείο και απαιτεί από τον Μάνο να της πει την αλήθεια: «Πες μου τι έγινε με την Αμαλία, γιατί δεν ξέρω κι εγώ τι θα κάνω», τον απειλεί. Τελικά ο Μάνος αναγκάζεται να παραδεχθεί στη Μαρίνα: «Εντάξει, εγώ της στραμπούλιξα το χέρι», της λέει, αλλά φυσικά δεν τολμάει να της πει για τις αμφεταμίνες και της παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική εκδοχή για το συμβάν.

Η Κούλα «βάζει χέρι» στον Δημοσθένη

Μετά την αποφυλάκισή της, η Κούλα πηγαίνει στην Αρεόπολη, βρίσκει την Ασπασία και μετακομίζει στο σπίτι της Αρετής. Χωρίς να χάσει χρόνο, αναλαμβάνει να αναβαθμίσει το μαγαζί της Αρετής, ενώ εκείνη υποδέχεται μια νέα κρατούμενη στο κελί της. Φυσικά, προσπαθεί με κάθε τρόπο να βγάλει όσο πιο πολλά λεφτά μπορεί και αρχίζει να καταστρώνει ένα σχέδιο που αφορά τον Δημοσθένη στήνοντας ολόκληρο σκηνικό έξω από το σπίτι του προκειμένου να τραβήξει την προσοχή του.

Δείτε επίσης: Την μαχαιρώνει μανιασμένα και την παρατάει - Το τέλος της θα βαφτεί με το αίμα της

Ο Δημοσθένης «τσιμπάει το δόλωμα» και η Κούλα κάνει μια ενδιαφέρουσα οικονομική συμφωνία με τον Δημοσθένη προκειμένου να πείσει την Ασπασία να γυρίσει κοντά του: «Θα σου τη φέρω πίσω και θα με ευγνωμονείς. Εχω τον τρόπο μου εγώ. Θα γυρίσει και θα πέσει στα πόδια σου, να μη με λένε Κούλα», ισχυρίζεται. Στο μεταξύ, ο Δημοσθένης παρουσιάζει στην Ειρήνη τη νέα του σχέση, την Ελένη, μια δικηγόρο από την Καλαμάτα. Η εμφάνιση της Ελένης ταράζει την Ειρήνη, η οποία τρέχει να ειδοποιήσει τη μάνα της.

Η Ασπασία δεν δίνει όμως καμία σημασία, αντιθέτως πιέζει την Κούλα να της μιλήσει για τις προηγούμενες ζωές και τη μετενσάρκωση. Την ίδια ώρα όμως, ο Δημοσθένης ανακοινώνει στην Ειρήνη: «Η Ελένη θα μετακομίσει στο σπίτι μας. Θα μείνει μαζί μας» και η Ειρήνη γίνεται έξαλλη.

Η Βασιλική παίρνει τη ζωή στα χέρια της

Κι ενώ η Χάιδω μετά τον θάνατο του Φίλιππου και την απόπειρα αυτοκτονίας που κάνει, αποφασίζει να βρει τη γαλήνη σε ένα μοναστήρι, η Βασιλική αποφασίζει να πάρει τη ζωή στα χέρια της, γιατί έχει και ένα παιδί και του το οφείλει.

Την ίδια ώρα, τόσο ο Παρασκευάς όσο και ο Μιλτιάδης προσπαθούν να βοηθήσουν τη Βασιλική με το μωρό, ενώ η Ισμήνη αναλαμβάνει να συνεφέρει τον πατέρα της που βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Στο μεταξύ, όσο οι μέρες περνούν, η Βασιλική συνειδητοποιεί πως ήρθε η ώρα να σηκώσει κεφάλι και να ασχοληθεί με τη δουλειά, κυρίως για χατίρι του παιδιού της. Ετσι ετοιμάζεται και πηγαίνει στη δουλειά, όπου κάνει αρχηγική εμφάνιση στον πορτοκαλεώνα, αποφασισμένη να ασχοληθεί στο εξής με την οικογενειακή περιουσία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η γη της ελιάς (19/4): «Είσαι ερωτευμένος μαζί της, το έχω πάρει χαμπάρι!» - Αποκαλύπτεται η αλήθεια μετά τον φόνο του Φίλιππου

Γη της ελιάς: Σούπερ αποκλειστικό - Κουράκος και Αφροδίτη έρχονται κοντά!

Γη της ελιάς: Αργοπεθαίνει βουβά! Τον πιάνει στα πράσα με άλλη και τον χωρίζει

Η γη της ελιάς: Εκτός MEGA απόψε 17/4 - Ο λόγος που δεν θα προβληθεί καινούριο επεισόδιο

Η γη της ελιάς spoiler: «Θα συμβεί κάτι με την Αγγελική που θα μας ταρακουνήσει όλους» - Δύσκολες ώρες για τη Μαρίνα και τον Μάνο

Η γη της ελιάς (16/5): «Τον Φίλιππο τον σκότωσε ο...» - Τον πυροβολούν οι αστυνομικοί και πεθαίνει

Η γη της ελιάς (15/4): «Μια αποστολή έχει η μάνα όταν φέρνει στον κόσμο παιδιά, να τα κρατάει ζωντανά» - Η ανατριχιαστική σκηνή με το φέρετρο του Φίλιππου

Η γη της ελιάς (14/4): «Σκοτώθηκε με μια σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού» - Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο σπίτι της Χάιδως

Η γη της ελιάς: Παίρνει όπλο και αυτοκτονεί μπροστά σε όλους - Ζωντανή νεκρή η Χάιδω μετά το θάνατο των 2 παιδιών της

Η γη της ελιάς (12/4): «Ένας ψαράς εντόπισε το πτώμα...» - Τα ουρλιαχτά της Χάιδως στο νεκροτομείο βλέποντας τη σορό του Φίλιππου