Η γη της ελιάς (14/4): «Σκοτώθηκε με μια σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού» - Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο σπίτι της Χάιδως

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η γη της ελιάς (14/4): «Σκοτώθηκε με μια σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού» - Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο σπίτι της Χάιδως

Σοκαριστικό είναι το σημερινό 14/4 επεισόδιο της σειράς Η γη της ελιάς. Οι τηλεθεατές έχουν να επεξεργαστούν τη δολοφονία του Φίλιππου - καθώς ο ηθοποιός ήθελε να αποχωρήσει - ενώ την ίδια ώρα στη σειρά το πένθος για την Χάίδω και την Βασιλική είναι αβάσταχτο.

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA

Επεισόδιο 140

Τα νέα για τη δολοφονία του Φίλιππου ταξιδεύουν γρήγορα σε όλη τη Μάνη… Αργότερα όλοι, συντετριμμένοι, μαζεύονται στο σπίτι της Χάιδως για την παρηγοριά και την αγρύπνια. Η Χάιδω σε τραγική κατάσταση μοιρολογεί, κλαίει και χτυπιέται για τον αδικοχαμένο γιο της. Την ίδια στιγμή, η Θεοδώρα μένει στο σπίτι και όταν επιστρέφει η Μαργαρίτα, τη βρίσκει λιπόθυμη στον καναπέ από το ποτό. Παράλληλα η Αθηνά και ο Τζον κάνουν σχέδια για το μέλλον, ενώ η Φιλιώ δεν μπορεί να συμβιβαστεί μ’ αυτή την ιδέα.

Στο μεταξύ, ο Χρήστος αποφασίζει να δώσει στη Χρυσούλα την αύξηση που του ζήτησε και η αντίδρασή της τον δικαιώνει. Η ψυχολογία της Αρετής είναι πολύ πεσμένη, καθώς έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι υπάρχει περίπτωση να μη γλιτώσει την ισόβια κάθειρξη. Η στιγμή που θα αποχαιρετίσουν όλοι τον Φίλιππο φτάνει. Συντετριμμένοι όλοι φτάνουν στο νεκροταφείο για την κηδεία του και όλα όσα διαδραματίζονται θυμίζουν σκηνές αρχαίας τραγωδίας. Η Χάιδω και η Βασιλική είναι σαν ζωντανές-νεκρές και θρηνούν ασταμάτητα.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την κηδεία του Φίλιππου, πριν τις δείξουν μέσα από τη συχνότητα του MEGA.

Η κατάληξη της Χάιδως

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του youweekly.gr η Χάιδω Στεφανέα (Στέλα Φυρογένη) βλέποντας ακόμα ένα παιδί της να δολοφονείται, μετά την κηδεία του, αποφασίζει να κλειστεί σε μοναστήρι. Μαζεύει τα πράγματά της, χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν και εξαφανίζεται από όλους. Μάταια την αναζητούν η χαροκαμένη νύφη της Βασιλική (Ιφιγένεια Τζόλα) αλλά και ο σύντροφός της Λυκούργος (Γιώργος Παρτσαλάκης). Περνώντας οι μέρες κάποιος τους ενημερώνει ότι βρίσκεται κλεισμένη σε μοναστήρι και πηγαίνουν να την βρουν, προκειμένου να την πείσουν να γυρίσει πίσω, εκείνη όμως δεν δείχνει διατεθειμένη να επιστρέψει στην κοσμική ζωή της Μάνης.

Η Χάιδω Στεφανέα απομονωμένη μαζί με τις μοναχές προσπαθεί να βρει την γαλήνη της ψυχής της με την προσευχή και νιώθει ότι εξαιτίας των αμαρτιών που κουβαλάει πληρώνει και το ανάλογο τίμημα με τα παιδιά της. Συνταρακτική θα είναι όπως λέγεται η σκηνή με τον Λυκούργο που χρησιμοποιεί όλα τα επιχειρήματά του προκειμένου να την τραβήξει από την Μονή, θα φύγει όμως άπραγος, ακούγοντάς την να του λέει: «Εγώ ήμουνα εκείνη που πείραξα κάποιους και το πλήρωσα ακριβά, ο Φίλιππος δεν πείραξε κανέναν, τι φταίει να πληρώσει;»

Δείτε επίσης: Γη της Ελιάς spoiler: Πεθαίνει ο σύντροφός της και τα φτιάχνει με άλλον!

Γη της ελιάς: Σούπερ αποκλειστικό - Η Χάιδω κλείνεται σε μοναστήρι!

Η μεγάλη απόφαση της Χάιδως να κλειστεί σε μοναστήρι έχει ταράξει την κοινωνία της Μάνης. Η Βασιλική προσπαθεί να σώσει ότι έχει αφήσει πίσω ο άντρας της και η πεθερά της και μέσα από τα συντρίμμια να ξεκινήσει μια νέα ζωή και να στηριχτεί στα δικά της πόδια. Είναι εκείνη που θα αναλάβει τα κτήματα και θα προσπαθεί να ισορροπήσει την δική της ζωή με την κόρη της χωρίς καμία άλλη βοήθεια. Πολλές φορές επισκέπτεται την πεθερά της μήπως και καταφέρει να της αλλάξει γνώμη, η Χάιδω όμως δεν συγκινείται ούτε από την προσπάθεια αυτή και δεν την αγγίζει τίποτα, ούτε ακόμα και η εγγονή της που της έχει μεγάλη αδυναμία.

Η Χάιδω προσεύχεται και μένει στο Μοναστήρι, μέσα σε ένα κελί κλείνει τις μαύρες σκέψεις και την θλίψη της, προσεύχεται νυχθημερόν και ο έξω κόσμος δείχνει ότι δεν την γεμίζει πια...