Ο πρώτος από εμάς (18/4): Το τέλος του Άλκη πλησιάζει - Η σοκαριστική σκηνή που το συνειδητοποιεί

Τι θα δούμε απόψε στη σειρά του ΑΝΤ1

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ο πρώτος από εμάς (18/4): Το τέλος του Άλκη πλησιάζει - Η σοκαριστική σκηνή που το συνειδητοποιεί

Το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου θα προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο για αυτή την εβδομάδα, της σειράς του ΑΝΤ1, Ο πρώτος από εμάς, και οι εξελίξεις δεν θα είναι τόσο θετικές (δείτε εδώ τα νούμερα τηλεθέασης που σημείωσε χθες 17/4). Μέσα σε μια στιγμή ο Άλκης θα αισθανθεί πως ο δεν του απομένει πολύς χρόνος ακόμα.

Τι θα δούμε απόψε 18/4 στη σειρά "Ο πρώτος από εμάς" - Επεισόδιο 49

Ο Κοσμάς προσπαθεί με νύχια και με δόντια να πείσει τη Σοφία να μην τον διώξει από το σπίτι. Ο Νικόλας και η Ελενα ετοιμάζονται να περάσουν τη μέρα τους με τη Μελίνα. Πολλά θα εξαρτηθούν από αυτή τη συνάντηση για την υιοθεσία της. Παράλληλα, η αδελφή του Άλκη, η Αλίκη, απογοητεύεται από τον Στέφανο και τη στάση του, ενώ ο Αλκης είναι στενοχωρημένος γιατί δεν ξέρει αν έχει χρόνο να γνωρίσει την ετεροθαλή αδελφή του. Είναι επίσης θυμωμένος με τον Στέφανο και τη συμπεριφορά του, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πάνω στην Κάτια. Ολη αυτή η συναισθηματική φόρτιση θα του κοστίσει, μέχρι που θα χάσει κάτι πολύ σημαντικό. Για πρώτη φορά αισθάνεται τρόμο απέναντι στην αρρώστια και το τέλος που βλέπει ότι πλησιάζει.

Οι εξελίξεις της επόμενης εβδομάδας

Ο Αλκης επιστρέφει στο σπίτι να συνεχίσει τον αγώνα του, ο Θάνος κλείνει τα 18 και ο Νικόλας αποκόβεται από την παλιά του ζωή.

Ο Φίλιππος βρίσκει πανικόβλητο τον Αλκη, καθώς φαίνεται να έχει χάσει την όρασή του και τρέχουν για το νοσοκομείο. Συναγερμός θα σημάνει στην παρέα και όλοι σπεύδουν να του συμπαρασταθούν. Σύντομα η Αθηνά θα τους ενημερώσει για την υποτροπή της ασθένειάς του, η οποία όμως είναι διαχειρίσιμη προς το παρόν. Η Κάτια για πρώτη φορά ξεσπά και δείχνει να μην αντέχει το βάρος του πιθανού χαμού του Αλκη, αλλά η παρέα θα είναι δίπλα της. Ο Αλκης με τη σειρά του θα επιστρέψει σπίτι να συνεχίσει τον αγώνα του, ενώ οι ζωές όλων μοιάζουν να μπαίνουν σε αναμονή. Και όσο όλοι εύχονται να προλάβει ο Αλκης να γνωρίσει τον γιο του, εκείνος μπροστά στον φόβο του θανάτου του, αποφασίζει να του συστηθεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Η πώληση του σπιτιού της Κάτιας και του Εβαν θα φέρει στην επιφάνεια μια παλιά γνωριμία της Ελενας που θα πυροδοτήσει καβγάδες. Ο Θάνος κλείνει τα 18 και αποφασίζει να κάνει τη δική του αποκάλυψη στην οικογένειά του, με τον Φίλιππο να είναι στο πλευρό του. Η Χριστίνα, όμως, μοιάζει ανένδοτη στις αποφάσεις του. Ο Στέφανος, η Ελσα και ο Αλκης έρχονται πιο κοντά με το νέο μέλος της οικογένειας, όσο η Σοφία παρατηρεί μια περίεργη κίνηση στον λογαριασμό της, που τη βάζει σε σκέψεις. Θα ανακαλύψει, όμως, ότι την περιμένει μια μεγάλη έκπληξη. Και όσο ο Νικόλας αποκόβεται από την παλιά του ζωή, αυτό που περιμένανε όλοι με ανυπομονησία έρχεται, για να φέρει νέα πνοή στην παρέα. Η Κάτια γεννάει και όλα φαίνονται πιο αισιόδοξα.