Η Παραλία (18/4): «Τόσα παιδιά υπάρχουν, γιατί διάλεξες του Γράντου; Γιατί σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου;» - Άσχημη επίθεση στην Κερασία

Τι θα δούμε απόψε στη σειρά της ΕΡΤ

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Η Παραλία (18/4): «Τόσα παιδιά υπάρχουν, γιατί διάλεξες του Γράντου; Γιατί σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου;» - Άσχημη επίθεση στην Κερασία

Το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου θα προβληθεί στο κανάλι της ΕΡΤ ένα νέο επεισόδιο της σειράς "Η Παραλία", το τελευταίο για αυτή την εβδομάδα (δείτε εδώ τα νούμερα τηλεθέασης που σημείωσε χθες). Η Κερασία σε αυτό θα βρεθεί ξανά σε πολύ δύσκολη θέση.

Τι θα δούμε απόψε 18/4 στην Παραλία - Επεισόδιο 128

Ο Λοΐζος τρομοκρατημένος από την επίθεση εναντίον του αποφασίζει να ζήσει ελεύθερος αγκαλιάζοντας απόλυτα την σχέση του με τον Τόμμυ. Ως αποτέλεσμα ζητάει από τον Καραχάλιο να συντάξει εκ μέρους του την επιστολή παραίτησής του από το πολιτικό αξίωμα του κοινοτάρχη της περιοχής. Σε αυτή την απόφαση του Λοΐζου η Ελένη βρίσκεται εκ διαμέτρου αντίθετη και παίρνει την κατάσταση στα χέρια της. Στον απόηχο των τελευταίων ημερών, μια απρόσμενη σχέση αναπτύσσεται ανάμεσα στον Σήφη και την Λόρα...

Οι εξελίξεις της επόμενης εβδομάδας

Ο Διονύσης ανακαλύπτει την αλήθεια για την οικογένεια της Μαίρης, η Ελένη εποφθαλμιά τη θέση του κοινοτάρχη και ο Νικήτας σε μια έκλαμψη αναφέρει στη Νικολίνα πως ο Χάρης αναζητά τον δολοφόνο της Αντιγόνης.

Ενα απρόσμενο γεγονός συγκλονίζει, για ακόμα μια φορά, το χωριό των Ματάλων, ενώ η σχέση του Χάρη με τον πιτσιρικά εξελίσσεται προοδευτικά σε μια ιδιαίτερη σχέση πατρότητας. Από την άλλη πλευρά, η Αννα έχει δεύτερες σκέψεις σχετικά με την επιθυμία του άντρα της, Νικήτα, γεγονός που τη φέρνει σε άμεση ρήξη με τη Νικολίνα. Παράλληλα, το άνοιγμα που έχει προκύψει στη θέση του κοινοτάρχη της περιοχής έχει τραβήξει το ενδιαφέρον της Ελένης, η οποία προσβλέπει στην κάλυψη της κενής θέσης που έχει αφήσει ο Λοΐζος.

Την ίδια στιγμή, ο Τόμι για μια ακόμα φορά έχει πληγωθεί απεριόριστα από τα τραγικά γεγονότα που καλείται να αντιμετωπίσει στην ερωτική του ζωή, ενώ η Νόνα βρίσκεται παρούσα δίπλα του και τον παρηγορεί με στοργικότητα. Το κοινόβιο των χίπηδων αντιλαμβάνεται την απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά του Τόμι, αλλά αδυνατεί να δώσει κάποια λογική εξήγηση στα συναισθήματα που τον βασανίζουν. Παράλληλα, η Τες συλλογίζεται την πρόταση που της έκανε η Κερασία σχετικά με την ανατροφή του παιδιού της.

Πίσω στο Ηράκλειο, σε μια επίσκεψη του Διονύση στο ψυχιατρείο που νοσηλεύεται ο Δημητρός, οι δυο τους, σχεδόν για πρώτη φορά, θυμούνται την παιδική τους ηλικία και περνούν καλά ως αδέλφια. Η εκ των υστέρων συζήτηση της Μαίρης με τον Διονύση ενεργοποιεί το ενδιαφέρον του για εκείνη και ο τελευταίος πραγματοποιεί έρευνα για το παρελθόν της, ανακαλύπτοντας την αλήθεια για την οικογένειά της.

Η αποκάλυψη της πραγματικής ταυτότητας της Μαίρης τρομοκρατεί τη Νικολίνα, η οποία αποφασίζει και στη συνέχεια διατάζει τον Διονύση να απάγουν τον Δημητρό από το ψυχιατρείο, για να τον προστατέψουν. Ο Διονύσης με τη σειρά του χρηματίζει έναν υπάλληλο του ψυχιατρείου προκειμένου να τον βοηθήσει στην επιχείρηση διάσωσης του αδελφού του, αλλά το σχέδιό τους τελικά δεν θα είναι τόσο εύκολο να υλοποιηθεί.

Την ίδια στιγμή, η Κερασία έρχεται αντιμέτωπη με τη συνειδητοποίηση ότι ο Γράντος ενδεχομένως είναι ένοχος για κάτι μεγαλύτερο από όσο αυτή γνώριζε. Ως αποτέλεσμα, ο Γράντος συγκρούεται με τον παπα-Νικόλα και τον χτυπάει. Στη συνέχεια, τρομοκρατημένος, πληρώνει τον πιτσιρικά που δουλεύει στο ιατρείο του Χάρη, για να νοσηλεύσει τον παπά. Στο μεταξύ, η επιχείρηση απαγωγής του Δημητρού από το ψυχιατρείο δημιουργεί ένταση ανάμεσα στον Διονύση και τη Νικολίνα, ενώ στο χωριό ο Τόμι έχει ξεκινήσει να διδάσκει αγγλικά στα παιδιά.

Ομως από τους κατοίκους αρχίζουν να εκφράζονται αντιδράσεις σχετικές με τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, ο Νικήτας σε μια έκλαμψη αναφέρει στη Νικολίνα πως ο Χάρης αναζητά τον δολοφόνο της Αντιγόνης, της μητέρας της Υπατίας. Μέσα σε όλα, όταν η Κερασία φέρνει σε αντιπαράθεση τον παπα-Νικόλα και τον Γράντο, ο τελευταίος αποκαλύπτει κάποιες πληροφορίες σχετικά με τη Ρηνιώ και τον φόνο της που θα σοκάρουν τους πάντες.