Η γη της ελιάς: Ο Κουράκος προχωρά στην σύλληψη της χρονιάς - Της περνάνε χειροπέδες για την δολοφονία του άντρα της

«Η χήρα με τον εραστή της και τον συνεργό τους ομολόγησαν το φόνο»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η γη της ελιάς: Ο Κουράκος προχωρά στην σύλληψη της χρονιάς - Της περνάνε χειροπέδες για την δολοφονία του άντρα της

Η Αρετή είναι απελπισμένη καθώς πιστεύει ότι δεν πρόκειται ποτέ να βγει από τη φυλακή. Ομως όπως θα δούμε στα επόμενα επεισόδια της σειράς, Η γη της ελιάς, η Μαργαρίτα καταφέρνει να αποδείξει αυτό που πίστευε από την αρχή και η Αρετή αποφυλακίζεται.

Η Μαργαρίτα έχει συλλέξει όλα τα στοιχεία που είναι ικανά για να κινηθεί η αστυνομία κατά της χήρας του Τάσου. Δίνει πλήρη αναφορά για όλα όσα έχει μάθει και ο Κουράκος αφού διασταυρώνει τα πάντα, αποφασίζει να καταστρώσει ένα σχέδιο ώστε να έχει και την ομολογία του φόνου. Σύμφωνα με αυτό, ο αστυνόμος σχεδιάζει να παγιδέψει τον εραστή της χήρας, τον Χοτζέα, για να τον αναγκάσει να εκδηλωθεί. Την ίδια στιγμή, η Μαργαρίτα συνεχίζει να παρακολουθεί τη γυναίκα του Τάσου.

Η σύλληψη στην Γη της ελιάς

Το σχέδιο πετυχαίνει και ο Κουράκος συλλαμβάνει τη γυναίκα του Τάσου με τον εραστή της, καθώς και τον συνεργό τους, τους μεταφέρει στο αστυνομικό τμήμα και τους ανακρίνει, φυσικά ξεχωριστά τον καθένα. Τελικά, ο συνεργός του σατανικού ζευγαριού σπάει και ομολογεί: «Εμένα μου έδωσαν χρήματα για να βάλω τη φωτιά, δεν ήξερα ότι ήταν μέσα άνθρωπος. Δεν είμαι φονιάς», ισχυρίζεται στον Κουράκο.

Στη συνέχεια γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες και όλοι μαθαίνουν με μεγάλη ανακούφιση πως η Αρετή είναι αθώα και έχει προφυλακιστεί άδικα. Αμέσως ο Λυκούργος πηγαίνει στη φυλακή και ανακοινώνει στην Αρετή: «Τέρμα τα βάσανά σου. Η χήρα με τον εραστή της και τον συνεργό τους ομολόγησαν τον φόνο. Περιμένουμε κάποια διαδικαστικά και αύριο-μεθαύριο θα αποφυλακιστείς». Η Αρετή ξεσπάει σε κλάματα χαράς: «Σας το έλεγα ότι είμαι αθώα, αλλά κανείς δεν με πίστευε», λέει με παράπονο. Από εκείνη τη στιγμή η Αρετή μετράει με αγωνία τις ώρες μέχρι την αποφυλάκισή της, ενώ η Ασπασία και η Κούλα ετοιμάζονται να την υποδεχθούν.

Δείτε επίσης αποκλειστικό: «Πήγα να σκοτώσω το παιδί μου, τι κάνω, έχω τρελαθεί;» - Τραγικές ώρες για την μικρή Αγγελική στα χέρια του Μάνου

Η γη της ελιάς Αρετή φυλακή

Η στιγμή της αποφυλάκισης φτάνει, όμως παθαίνει σοκ και απογοητεύεται, καθώς έξω από την πόρτα της φυλακής βλέπει μόνο τον Λυκούργο. Εκεί συνειδητοποιεί ότι δεν την περιμένει κανείς και αισθάνεται μεγάλη μοναξιά.

Οταν γυρίζει στο σπίτι και στο μαγαζί της, η Αρετή δεν μπορεί να πιστέψει ακόμα ότι αποφυλακίστηκε, ενώ ο Λυκούργος την πληροφορεί: «Να ξέρεις πως τα χρωστάς όλα στη Μαργαρίτα που κυνήγησε την υπόθεσή σου προσωπικά και με όλες τις δυνάμεις της για να βρει την αλήθεια», της εξηγεί και η Αρετή αμέσως κάνει τα πάντα για δείξει στη Μαργαρίτα την ευγνωμοσύνη της και τη φιλιά της.

Η Μαρίνα ανακαλύπτει τις αμφεταμίνες

Ο Μάνος και η Μαρίνα απολαμβάνουν την εκδρομή τους στην Κύπρο, μέχρι τη στιγμή που εκείνη ανακαλύπτει το μπουκαλάκι με τις αμφεταμίνες: «Τι είναι αυτά, Μάνο; Λέγε τώρα τι είναι αυτά!», του φωνάζει κι εκείνος δεν έχει άλλη επιλογή και αναγκάζεται να πει την αλήθεια στη Μαρίνα για τα χάπια που βρήκε. Η κοπέλα σοκάρεται και ταυτόχρονα ανησυχεί πολύ για τον εθισμό του: «Πόσο καιρό τα παίρνεις; Γι’ αυτό είσαι έτσι. Τα συνήθισες και δεν μπορείς να τα κόψεις;», ρωτάει αγωνιώντας.

Δείτε επίσης σούπερ αποκλειστικό - Κουράκος και Αφροδίτη έρχονται κοντά!

Το ζευγάρι γυρίζει πίσω στη Μάνη και η Μαρίνα, καταρρακωμένη, είναι στο ανθοπωλείο και κλαίει απελπισμένη. Εκείνη την ώρα μπαίνει η Αμαλία, η οποία τη ρωτάει: «Μαρίνα, τι έχεις; Συμβαίνει κάτι;». Η Μαρίνα βρίσκει μια δικαιολογία, αλλά η Αμαλία λίγο αργότερα πληροφορεί τον Ισίδωρο πως βρήκε στο ανθοπωλείο τη Μαρίνα να κλαίει. Εκείνος ταράζεται και όταν η Μαρίνα γυρίζει, κάνει μια κουβέντα μαζί της, όμως η κοπέλα δεν του αποκαλύπτει τίποτα για τον Μάνο. Ωστόσο η Μαρίνα επιμένει να σταματήσει ο Μάνος να παίρνει αυτές τις ουσίες, όμως εκείνος, άσχημα εθισμένος, αντιδρά πολύ άσχημα.

TV24