Η γη της ελιάς: Η Χάϊδω γυρίζει από το μοναστήρι - Σοκ με την μυστική διαθήκη του Φίλιππου

«Τόσο νέος, δεν εξηγείται γιατί είχε κάνει διαθήκη»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η γη της ελιάς: Η Χάϊδω γυρίζει από το μοναστήρι - Σοκ με την μυστική διαθήκη του Φίλιππου

Η Χάιδω, μετά από καιρό, αλλά και την παραίνεση της ηγουμένης, αποφασίζει- όπως θα δούμε στα επόμενα επεισόδια της σειράς Η γη της ελιάς - ότι ήρθε η ώρα να αφήσει το μοναστήρι και να επιστρέψει στην οικογένειά της.

Η επιστροφή τη Χάιδως στην Γη της ελιάς και η διαθήκη του Φίλιππου

Την ώρα που όλοι είναι στενοχωρημένοι με την απουσία της Χάιδως καθώς δεν ξέρουν αν θα αποφασίσει να μείνει για πάντα στο μοναστήρι, η Χάιδω απαλλαγμένη από πολλές σκέψεις και βάρη, καταλαβαίνει ότι ήρθε η ώρα να σταθεί δίπλα στα αγαπημένα της πρόσωπα, να τα βοηθήσει και να τη βοηθήσουν να συνεχίσει. Ετσι, ενώ όλοι ζουν με την αγωνία αν θα την ξαναδούν, εκείνη εμφανίζεται μπροστά τους ξαφνικά. Η πόρτα του σπιτιού ανοίγει και η Χάιδω στέκεται μπροστά τους... Αυτή η μεγάλη πραγματικά έκπληξη που δεν περίμενε κανείς, αφήνει άφωνους τη Βασιλική και τον Λυκούργο.

Η επιστροφή της Χάιδως όμως χαροποιεί πολύ περισσότερο τον Λυκούργο που της λέει πόσο πολύ του έλειψε: «Αν δεν γυρνούσες δεν θα μπορούσα άλλο να ζήσω», της λέει, αλλά εκείνη τον σταματάει και του ξεκαθαρίζει: «Λυκούργε, σε παρακαλώ, μην αρχίσεις πάλι να με πιέζεις. Θέλω να καταλάβεις ότι χρειάζομαι τον χρόνο μου μέχρι να μπορέσω να φέρω τη ζωή μου σε μια τάξη. Αν γίνει ποτέ αυτό», του λέει. Η Βασιλική, από την άλλη, πέφτει στην αγκαλιά της κλαίγοντας: «Μη με ξαναφήσεις ποτέ μόνη μου. Μαμά, σε χρειάζομαι όσο ποτέ άλλοτε», της λέει, ενώ ο Παρασκευάς πέφτει συγκινημένος στην αγκαλιά της.

Η Χάιδω τον αγκαλιάζει στοργικά και του ζητά μια χάρη: «Αγόρι μου, σε παρακαλώ, θέλω να συνεχίσεις να μένεις εδώ στο σπίτι μαζί μας. Πάντα σε έβλεπα σαν παιδί μου και τώρα ένας λόγος παραπάνω. Σε παρακαλώ κάνε μου αυτή την χάρη», τον παρακαλεί και ο Παρασκευάς της το υπόσχεται: «Δεν υπάρχει περίπτωση να πάω πουθενά, σας το έχω πει τι σημαίνεται για μένα», της εξηγεί. Λίγο αργότερα ο Παρασκευάς της ανοίγει την καρδιά του και της εξομολογείται τις πιέσεις που δέχεται από τον Δημοσθένη, προκειμένου να παντρευτεί την Ειρήνη (δείτε το ρεπορτάζ): «Φοβάμαι ότι θα με παντρέψουν με το ζόρι. Δεν θέλω να σκλαβωθώ από τώρα, τι να κάνω, βοηθήστε με», της λέει και η Χάιδω αποφασίζει να επέμβει: «Μη φοβάσαι αγόρι μου, κανείς δεν μπορεί να πιέσει για τίποτα. Θα μιλήσω εγώ εκεί που πρέπει», τον βεβαιώνει.

Η γη της ελιάς Χάιδω

Το αμέσως επόμενο διάστημα η Χάιδω προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και μάλιστα πηγαίνει στο δημαρχείο προκειμένου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού. Παράλληλα, η Χάιδω δέχεται ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα από τον Κωνσταντίνο: «Χάιδω, όποτε μπορείς, σε παρακαλώ πάρε τη Βασιλική και ελάτε από το γραφείο μου. Πρέπει να σας ενημερώσω για τη διαθήκη που μου έχει αφήσει ο Φίλιππος», την πληροφορεί και η Χάιδω μένει άναυδη και αναρωτιέται: «Γιατί ο Φίλιππος είχε αφήσει διαθήκη; Τόσο νέος, δεν εξηγείται να έχει συντάξει διαθήκη», λέει στον Λυκούργο κλαίγοντας.

Η Αντωνία επιτίθεται στην Ισμήνη

Η Ισμήνη αρχίζει να διαμορφώνει τον χώρο του νέου εργαστηρίου τη στιγμή που μπαίνει η Αντωνία μέσα και αρχίζει να εξαπολύει απειλές, με αποτέλεσμα να την πετάξει έξω ο Κωνσταντίνος. Αμέσως η Ισμήνη ειδοποιεί τον Κουράκο για τις απειλές που δέχεται από την Αντωνία κι εκείνος αναλαμβάνει να της κάνει μια προειδοποίηση, ενώ η εμμονή της Αντωνίας προβληματίζει έντονα τον αστυνόμο, ο οποίος προειδοποιεί την Ισμήνη: «Δεν μου αρέσει καθόλου η συμπεριφορά της. Κοίτα να έχεις τον νου σου γιατί την έχω ικανή για όλα», της λέει.

Δείτε αποκλειστικό: «Πήγα να σκοτώσω το παιδί μου, τι κάνω, έχω τρελαθεί;» - Τραγικές ώρες για την μικρή Αγγελική στα χέρια του Μάνου

Ο Πότης & η Αννα πυροβολούν τη Χρυσούλα!

Η Αννα προμηθεύεται καραμπίνες και, όπως φαίνεται, η σκοποβολή είναι το αγαπημένο τους χόμπι. Κάποια στιγμή παίρνει και τον Πότη και πηγαίνουν πάλι για σκοποβολή, αλλά αυτή τη φορά θα έρθουν αντιμέτωποι με παράπλευρες απώλειες, καθώς κατά λάθος χτυπάνε τη Χρυσούλα. Η γυναίκα μεταφέρεται στο νοσοκομείο, όπου της κάνουν χειρουργείο, ενώ ο Πότης και η Αννα τρέμουν για να μη συλληφθούν. Ωστόσο η Χρυσούλα γίνεται καλά και αρχίζει να κάνει οικονομικό εκβιασμό στον Πότη και την Αννα προκειμένου να μην τους κάνει μήνυση κι εκείνοι ενδίδουν, ενώ ο Κουράκος, παράτυπα, τους αφήνει ελεύθερους για να μην αμαυρώσει το ποινικό τους μητρώο.

Μαρία Μεταξητινού/TiVi Σήριαλ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η γη της ελιάς (19/5): «Εγώ σ' ερωτεύτηκα στ' αλήθεια κι εσύ έκανες την πλάκα σου» - Χωρίζουν και γυρίζει στην πρώην του ξανά...

Η γη της ελιάς 17/5: «Αγκάλιασε τον πεθερό σου» - Ανακοινώνεται γάμος τη στιγμή που η Αρετή θρηνεί πάνω από το μνήμα του Φίλιππου

Η γη της ελιάς (16/5): Άγριος καβγάς για Μαρίνα και Μάνο - «Ή τα κόβεις σήμερα ή εμένα ξέχασε με»

Η γη της ελιάς (15/5): Σοκ για την Μαρίνα - Ανακαλύπτει αυτό που δεν περίμενε στην τσάντα του Μάνου

Γη της Ελιάς: Άγριο φονικό, γέννα και αρραβώνες - Τα 6 νέα επεισόδια πριν παιχτούν στην τηλεόραση

Η γη της ελιάς (14/5): Η σπαρακτική συνάντηση Βασιλική και Χάιδως στο μοναστήρι

Η γη της ελιάς (12/5): «Σε παρακαλώ! Δεν θα σε απογοητεύσω ξανά» - Την εκλιπαρεί με δάκρυα στα μάτια αλλά εκείνη την διώχνει

Η γη της ελιάς: Τέλος στο "θρίλερ" - Την συλλαμβάνουν μαζί με τον εραστή της για φόνο

Έρωτας Φυγάς (10/5): H Αλεξάνδρα πέφτει στην αγκαλιά του Ιάσονα - «Θα είμαι δίπλα της πάντοτε»

Η γη της ελιάς (9/5): «Θέλω ο άντρας μου να με γουστάρει, να είναι ερωτευμένος» - Τον χωρίζει με συνοπτικές διαδικασίες