Σασμός: «Παναγιά μου, τι κακό σημάδι είναι αυτό;» - Η Μαρίνα τρελαίνεται κι εκείνη τελικά χάνει το μωρό...

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Σασμός: «Παναγιά μου, τι κακό σημάδι είναι αυτό;» - Η Μαρίνα τρελαίνεται κι εκείνη τελικά χάνει το μωρό...

Στα νέα επεισόδια του Σασμού, λίγο πριν η γυναίκα του Μαθιού ακολουθήσει στο τμήμα τον εισαγγελέα φορώντας χειροπέδες, η Μαρίνα τρελαίνεται και φεύγει από το πλευρό του Αντώνη. Εκείνος την ψάχνει ανήσυχος μην μπορώντας να πιστέψει πως η γυναίκα της ζωής του έχει χάσει πλέον τα λογικά της.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Σασμός

Δευτέρα 20/5 Επεισόδιο 125

Τo γεγονός πως η Μαρίνα γνωρίζει πλέον το μεγάλο μυστικό της οικογένειας Σταματάκη, σχετικά με τον φόνο του Μαθιού, αγχώνει τόσο τη Βασιλική που λιποθυμάει. Παρόλο που εκείνη επιμένει απέναντι σε όλους πως είναι μια χαρά και πως το μωρό συνεχίζει να κλωτσάει, ο Μαθιός επιμένει πως πρέπει να πάνε στον γιατρό για να σιγουρευτούν για την υγεία του εμβρύου. «Δεν ακούω κουβέντα, μάτια μου. Θα πάμε στον γιατρό για να σιγουρευτούμε πως και οι δυο σας είστε καλά. Δεν θέλω να παίζουμε με αυτά τα ζητήματα. Κανόνισε αύριο κιόλας να πάμε στον γυναικολόγο και δεν θέλω αντιρρήσεις», θα της πει ο άντρας της και για να μην του χαλάσει το χατίρι, θα κλείσει όντως ραντεβού.

Ομως τα καλά νέα που θα μάθουν από εκείνον δεν θα κρατήσουν για πολύ, αφού ο Χρήστος Γιακωβάκης την ίδια ώρα θα κρατάει στα χέρια του το χαρτί με τα αποτελέσματα από το τεστ DNA που διενήργησε εν αγνοία της Βασιλικής. Και αυτό θα τη δείχνει απόλυτα συμβατή με το δείγμα που βρέθηκε στο κρησφύγετο του Λάζαρου Μουντάκη.

Τρίτη 21/5 Επεισόδιο 126

Απόλυτα φορτισμένη από τα τελευταία νέα, η Μαρίνα δείχνει να απολαμβάνει το περιβάλλον που βρίσκεται με τον άντρα της μόνη, μετά από καιρό, όμως το όμορφο κλίμα δεν θα κρατήσει για πολύ. Ο Αντώνης που την είχε δει στενοχωρημένη και πιεσμένη, θα τη ρωτήσει τι συνέβη και η Μαρίνα θα αντιδράσει. «Δεν θέλω να σε πιέζω, καρδιά μου, όμως θέλω να καταλάβω τι μπορεί να συνέβη μεταξύ εσένα και της κυρα-Ρήνης που σας έκανε να μη μιλιέστε μέσα στο σπίτι», θα της πει και η Μαρίνα θα τον αποστομώσει λέγοντάς του: «Κι εγώ δεν καταλαβαίνω πολλά πράγματα, Αντώνη, αλλά δεν μιλάω. Αστυνόμος είσαι στο τμήμα σου, όχι στο σπίτι μας. Σε παρακαλώ άσε με να ησυχάσω και μη ρωτάς περισσότερα». Ο Αντώνης θα μείνει με την ανησυχία, ενώ θα βλέπει τη γυναίκα του να πέφτει μόνη για ύπνο για να ηρεμήσει.

Δείτε επίσης: Αυτό είναι το τελευταίο επεισόδιο - Μια απρόσμενη εγκυμοσύνη, ένας γάμος κι ένας θάνατος

Τετάρτη 22/3 Επεισόδιο 127

Πίσω στην Ανω Ποριά, η Στέλλα θα ενοχληθεί από τη στάση του Χρήστου, που για μια ακόμη φορά προσπαθεί να αποφύγει την κουβέντα μαζί της. «Πες μου τι σου συμβαίνει γιατί ανησυχώ. Δεν φαντάζομαι να δέχεσαι και πάλι απειλές για τη ζωή σου...», θα τονίσει, αλλά ο εισαγγελέας ταραγμένος από τα αποτελέσματα του τεστ DNA, θα το αρνηθεί. «Οχι, Στέλλα μου, δεν έχει να κάνει με αυτό, ούτε με εσένα και τη σχέση μας φυσικά. Θα σου μιλήσω όταν έρθει η στιγμή», θα την καθησυχάσει και η δικηγόρος θα φύγει με την απορία.

Η Θοδώρα μετά την επανασύνδεσή της με τον Γιώργο, πετάει στα σύννεφα και νιώθει πιο ερωτευμένη από ποτέ, όταν ένα τηλεφώνημα την επαναφέρει στην πραγματικότητα ενώ είναι με τον Μανόλη. Στην άλλη άκρη της γραμμής είναι κάποιος από την Πρόνοια που την ενημερώνει πως υπάρχει πρόβλημα στη διαδικασία υιοθεσίας με το μωρό. Η κοπέλα βάζει τα κλάματα και ο Μανόλης ενημερώνει αμέσως τον Γιώργο που έρχεται για να μάθει τι έχει συμβεί.

Λίγο αργότερα, ένας κούριερ φέρνει δύο γράμματα, τα οποία κρύβουν πολλές από τις απαντήσεις που βασάνιζαν τις δύο οικογένειες. Το ένα έχει αποδέκτη τον Μαθιό και τη Βασιλική και το άλλο τον Παύλο και τον Βαγγέλη. Και στις δύο περιπτώσεις αποστολέας είναι η Εύα Φαρμάκη, που είχε φροντίσει πριν αυτοκτονήσει να αποσταλούν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ενώ το περιεχόμενο αφορά στη συγγνώμη για το κακό που προκάλεσε εν αγνοία της.

Στο μεταξύ, ο Αντώνης ξυπνά, δεν βλέπει στο πλευρό του τη Μαρίνα και ταράζεται. Την καλεί στο κινητό αλλά και πάλι εκείνη δεν το ακούει. Η γυναίκα του βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά του και κατευθύνεται στη θάλασσα. Μπαίνει μέσα σε αυτή με τα ρούχα και τη σταματά ένα ζευγάρι, λίγο πριν χάσει τις αισθήσεις της. Οι άγνωστοι στη συνέχεια θα ειδοποιήσουν την αστυνομία αφού φαίνεται η Μαρίνα να μη θυμάται ποια είναι και πού βρίσκεται. Για την ακρίβεια δεν θα θυμηθεί ούτε τον Αντώνη όταν τον δει μπροστά της. «Μαρίνα μου, κορίτσι μου, είμαι ο Αντώνης, ο άντρας σου. Σε παρακαλώ κάντο για μένα… σύνελθε», θα της πει και σιγά-σιγά εικόνες από τη ζωή τους θα αρχίσουν να επανέρχονται στη μνήμη και τη συνείδησή της.

Δείτε επίσης: Το ανατριχιαστικό όνειρο της Μαρίνας με τον πρώην άντρα της - Θα αλλάξει τη μοίρα της αγέννητης κόρης του Μαθιού και της Βασιλικής

Οσο ο Αντώνης ευχαριστεί τον Θεό που η Μαρίνα του έχει επιστρέψει, ο Χρήστος μπαίνει μαζί με τον Γιώργο, την Ντίνα και τον Μύρωνα στο σπίτι του Μαθιού και της Βασιλικής και με ευγένεια, παρακαλεί εκείνη να τον ακολουθήσει στο τμήμα. «Δεν έχει να πάει πουθενά αν δεν μας πείτε τι συμβαίνει», θα αντιδράσει ο Μαθιός και ο εισαγγελέας θα αναγκαστεί να της περάσει χειροπέδες λέγοντάς της: «Κυρία Σταματάκη, συλλαμβάνεστε για τον φόνο του Λάζαρου Μουντάκη».

Πέμπτη 23/5 Επεισόδιο 128

Μία μέρα μετά, ο Μαθιός πηγαίνει στον εισαγγελέα και ο τελευταίος του προτείνει να ομολογήσει τον φόνο του Στεφανή, που είναι σίγουρος ότι έκανε, για να αφήσει ελεύθερη τη γυναίκα του. Το γεγονός αυτό, φέρνει τον Μαθιό σε απόγνωση…

Η Καλλιόπη, ήρεμη πλέον που η απειλή «Εύα» έχει εξαφανιστεί από τις ζωές τους, συγυρίζει το σπίτι της, όταν ξαφνικά ακούει γυαλιά να σπάνε. Τρομάζει και κάνοντας έναν κύκλο γύρω από τον εαυτό της για να καταλάβει τι έχει συμβεί, βλέπει έντρομη μια κορνίζα πεσμένη κάτω και γύρω της γυαλιά σε θρύψαλα. Τρομαγμένη, σκύβει και τη σηκώνει. Είναι η κορνίζα με τη φωτογραφία του Μαθιού και της Βασιλικής από τον γάμο τους που έχει γίνει χίλια κομμάτια. «Παναγία μου, τι κακό σημάδι είναι αυτό;», θα αναρωτηθεί η καπετάνισσα και θα έχει δίκιο, αφού την ίδια στιγμή ο Χρήστος βρίσκεται έξω από το σπίτι του Μαθιού και της Βασιλικής, με σκοπό να τη συλλάβει για τον φόνο του Λάζαρου.