Η γη της ελιάς: «Δεν σε θέλω στο γάμο μου» - Μια δολοφονία, μια γέννα και ένας γάμος φέρνουν ανατροπές

Αποκλειστικό ρεπορτάζ

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η γη της ελιάς: «Δεν σε θέλω στο γάμο μου» - Μια δολοφονία, μια γέννα και ένας γάμος φέρνουν ανατροπές

Ο Δημοσθένης στην Γη της ελιάς, αρχίζει να βάζει την οικογενειακή του ζωή σε μια τάξη, συνεχίζοντας όμως κρυφά τις παράνομες δραστηριότητές του. Ωστόσο, μια τυχαία συνάντηση, αλλά και μια δολοφονία, τον βάζουν στο στόχαστρο και αρχίζουν να ξετυλίγουν το κουβάρι της εγκληματικής του δράσης.

Νέο πτώμα στην Γη της ελιάς

Ολα αρχίζουν από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην αστυνομία, που δηλώνει την ύπαρξη ενός πτώματος στο δάσος. Ο άγνωστος άντρας λέει στους αστυνομικούς: «Εδώ υπάρχει το πτώμα ενός άντρα» και το κλείνει. Αμέσως γίνεται κινητοποίηση και ο Κουράκος μαζί με την ομάδα του πηγαίνουν επιτόπου αλλά δεν βρίσκουν το πτώμα, εντοπίζουν όμως ίχνη φόνου, όπως αίματα στη γύρω περιοχή. «Είναι σίγουρο ότι εδώ έχει γίνει δολοφονία κι έχουν μεταφέρει το πτώμα. Ψάξτε σπιθαμή προς σπιθαμή όλη την περιοχή», δίνει εντολή. Οι έρευνες για την ανθρωποκτονία στο βουνό συνεχίζονται με τον Κουράκο επικεφαλής της υπόθεσης.

Την ίδια ώρα, ο Δημοσθένης και ο Βαγιάκος μιλούν για τις βρόμικες δουλειές τους στη μέση του πουθενά. Ομως δεν είναι μόνοι, καθώς εκείνη την ώρα εμφανίζεται από το πουθενά ο Πότης, ο οποίος φυσικά παραξενεύεται γι’ αυτή τη συνάντηση, αλλά ο Δημοσθένης του βρίσκει μια δικαιολογία. Λίγο αργότερα, ένα ακόμα πρόβλημα εμφανίζεται για τον Δημοσθένη, καθώς λαμβάνει μετά από καιρό ένα μήνυμα από την εξαφανισμένη Ξένια: «Αν θέλεις να σου δώσω το μωρό, θέλω 500.000 ευρώ», του γράφει. Ο Δημοσθένης μόλις το βλέπει τρελαίνεται, δεν ξέρει αν πρέπει να την πιστέψει ή αν είναι μια ακόμα παγίδα για να του αποσπάσουν χρήματα. Ωστόσο, αυτό το παιδί το θέλει τόσο ο ίδιος όσο και η Ασπασία.

Την ίδια ώρα, κάτι πάει στραβά με τις παρανομίες του, καθώς συνειδητοποιεί πως ένα πακέτο με ναρκωτικά δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του και βάζει τον Βαγιάκο να το ψάξει: «Δεν με νοιάζει πού και πώς θα το βρεις. Θέλω να μάθω τι απέγινε και ποιος τόλμησε να μου τη φέρει», του λέει.

Δείτε επίσης αποκλειστικό: Άγριο φονικό, γέννα και αρραβώνες - Τα 6 νέα επεισόδια πριν παιχτούν στην τηλεόραση

Η γη της ελιάς Δημοσθένης

Παράλληλα, μια κατάθεση ρίχνει φως στην υπόθεση της δολοφονίας στο βουνό και μάλιστα εμπλέκει τον Δημοσθένη. Ο Κουράκος αρχίζει να υποψιάζεται διάφορα και θυμάται κάποιες συζητήσεις που είχε παλιά με τη Δήμητρα σχετικά με τις δραστηριότητες του Δημοσθένη. Ετσι αποφασίζει να τον καλέσει στο τμήμα για μια άτυπη αρχικά κατάθεση. Τα πράγματα όμως στην πορεία θα μπλέξουν ακόμα περισσότερο, όταν ο Πότης θα αναφέρει τη συνάντηση του Δημοσθένη με τον Βαγιάκο.

ΙΟΥΛΙΑ & ΣΤΑΘΗ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Μετά τον ερχομό του γιου τους και κυρίως μετά την οικονομική άνθισή του, ο Στάθης πιο έτοιμος από ποτέ, επαναφέρει το θέμα του γάμου: «Δεν μου λες, καιρός δεν είναι να σε αποκαταστήσω;», της λέει μεταξύ σοβαρού και αστείου κι αυτή τη φορά η Ιουλία δεν είναι αρνητική. Ετσι το ζευγάρι ανακοινώνει και επίσημα στον Ισίδωρο την απόφασή τους να παντρευτούν: «Βρες μας μια ημερομηνία μέσα στον Σεπτέμβριο. Θα κάνουμε πολιτικό γάμο και φυσικά θα μας παντρέψεις εσύ στο δημαρχείο», του ανακοινώνουν.

«ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΩ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΜΟΥ»

Η Αμαλία, παρά τις συστάσεις του Ισίδωρου, συνεχίζει να κάνει τα δικά της. Μετά την απρόσκλητη επίσκεψή της στην Ιουλία που εκνεύρισε αφάνταστα τον Ισίδωρο, σειρά έχει και η Αθηνά. Μόλις η Αμαλία μαθαίνει τελικά ότι η Αθηνά είναι αυτή που θα παντρευτεί με τον Τζον στην ημερομηνία που κράτησε όπως της είχε πει ο Ισίδωρος, πηγαίνει για να της ευχηθεί. Η Αθηνά όμως την αιφνιδιάζει λέγοντάς της: «Σ’ ευχαριστώ για τις ευχές σου, όμως, Αμαλία, δεν είναι ευπρόσδεκτη στον γάμο μου». Η Αμαλία τα χάνει, φεύγει και μετά ζητάει από την Αθηνά να συναντηθούν οι δυο τους και να μιλήσουν. Ωστόσο και οι δύο γυναίκες φροντίζουν να πάρουν τα μέτρα τους πριν ανοίξουν τα χαρτιά τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η γη της ελιάς (6/6): «Ναι! Είπα ψέματα» - Ανησυχία για την υγεία του Ισίδωρου

Η γη της ελιάς (4/6): «Δυστυχώς Αθηνά μου, δεν...» - Δολοπλοκίες, απειλές και μια πρόταση γάμου

Η γη της ελιάς (3/6): Εντοπίζουν το αίμα του ανάμεσα στα χόρτα - «Έχει βρεθεί νεκρός και τον έχουν εξαφανίσει»

Η γη της ελιάς (2/6): «Είναι σίγουρο ότι εδώ έχει γίνει δολοφονία» - Πολύ δύσκολες ώρες για τον Μάνο

Η γη της ελιάς: «Εδώ υπάρχει το πτώμα ενός άντρα», «Τον Σεπτέμβριο παντρευόμαστε» - Ένας θάνατος, δύο γάμοι και μία εξαφάνιση

Η γη της ελιάς (30/5): Μαζεύει τις βαλίτσες του και τους αποχαιρετά όλους - Αποχωρεί οριστικά από την σειρά

Η γη της ελιάς (28/5): «Την βρήκα λιπόθυμη! Δεν την πίστεψα» - Χαροπαλεύει την ώρα που εκείνη γεννάει

Η γη της ελιάς 27/5: «Δεν αντέχω άλλο εδώ, φεύγω» - Την συλλαμβάνουν για φόνο κι εκείνος φεύγει οριστικά από τη Μάνη

Η γη της ελιάς: Ένας άνθρωπος πεθαίνει την ώρα που ένας άλλος γεννιέται - «Τρελάθηκα και την σκότωσα»

Η Γη της Ελιάς – Ο Απόστολος Γκλέτσος περιγράφει το πρώτο γύρισμα με την Μάρω Κοντού: «Συγκινήθηκα, δάκρυσα»