Το Προξενιό της Ιουλίας: «Στο τέλος όλοι οι ήρωες θα...» - Αποκλειστικό spoil από την Ευγενία Ξυγκόρου

«Έξαλλη είμαι με αυτό»

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Το Προξενιό της Ιουλίας: «Στο τέλος όλοι οι ήρωες θα...» - Αποκλειστικό spoil από την Ευγενία Ξυγκόρου

Η πρωταγωνίστρια της δραματικής σειράς εποχής του ALPHA «Το προξενιό της Ιουλίας», Ευγενία Ξυγκόρου, μιλά στην Κωνσταντίνα Γαρνέλη και το περιοδικό TiVi Σίριαλ, για την τηλεοπτική της ηρωίδα που τόσο έχει αγαπήσει, τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει, αλλά και τις καταιγιστικές εξελίξεις που περιμένουν με αγωνία οι τηλεθεατές.

Οι αποκαλύψεις της Ευγενίας Ξυγκόρου

Από την «Αγάπη παράνομη» στο «Προξενιό της Ιουλίας». Δυο σειρές εποχής υψηλών προδιαγραφών. Πολύ δυνατή εκκίνηση για μια νέα ηθοποιό.

«Στην «Αγάπη παράνομη» βρέθηκα τυχαία, μέσω ενός ηθοποιού που είχα γνωρίσει σε μία ταινία μικρού μήκους και ήταν εκείνος που με πρότεινε στην casting director της σειράς. Την ερωτεύτηκα αυτήν τη δουλειά. Είχα άγχος και υπερένταση, έλεγα ότι δεν μπορώ να κάνω τις σκηνές και ο σκηνοθέτης μας, Νίκος Κουτελιδάκης, με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη υπήρξαν τόσο ενθαρρυντικοί μαζί μου. Ηταν μεγάλη τύχη που μου συνέβη. Οπως χαίρομαι πολύ με όλο αυτό που συμβαίνει με την 'Ιουλία' Αλλά επειδή ξέρω ότι είναι προσωρινά τα πράγματα σε αυτή τη δουλειά, προσπαθώ να χαίρομαι το τώρα».

Δείτε επίσης: Το Προξενιό της Ιουλίας: «Πεθαίνεις;» - Πρωταγωνίστρια της σειράς αποχαιρετά πρόωρα τον ρόλο της και οι τηλεθεατές έβαλαν τα κλάματα

Ποιο βαθμό δυσκολίας ενέχει ο ρόλος σας;

«Μεγάλο γιατί είναι πολλές οι δύσκολες σκηνές τις οποίες γυρίζουμε σε ένα χρόνο που αντιστοιχεί σε γύρισμα καθημερινής σειράς. Ολες κάτι κρύβουν».

Ποια σας παίδεψε περισσότερο μέχρι τώρα;

«Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν η πρώτη νύχτα του γάμου γιατί ο Γιωργίκης ήταν μεθυσμένος και η Ιουλία προσπαθούσε να τον πείσει πως έκαναν έρωτα».

Το βιβλίο του Γιώργου Σ. Πολίτη το είχατε διαβάσει; Βοήθησε να ψυχανεμιστείτε τι σας περιμένει;

«Ναι, το είχα διαβάσει πριν πάρω στα χέρια μου τα σενάρια. Εμείς έχουμε αλλάξει πολλά πράγματα. Δεν είναι η ίδια Ιουλία, αλλά με βοήθησε να μπω στην εποχή και στην τότε κοινωνία».

Τι συναισθήματα έχετε για την ηρωίδας σας;

«Η Ιουλία έχει παντρευτεί τον Προβιό και είδαμε τη ζωή της το πρώτο καιρό στο αρχοντικό. Τώρα έχω μια υπερένταση γιατί άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και της ζωής της και δεν ξέρουμε τι θα ακολουθήσει. Είναι σαν μια νέα σειρά μέσα στη σειρά και θέλω πολύ να δω πώς θα φτάσουμε στο φόνο του Γιωργίκη. Η Ιουλία δεν είναι το κορίτσι που γνωρίσαμε. Εχει αλλάξει. Και θέλω να πάρω τα επόμενα σενάρια στα χέρια μου και να δω πώς θα διαχειριστώ όλα αυτά που θα επακολουθήσουν».

Εχετε και τη Χάδω στο κατόπι σας.

Το Προξενιό της Ιουλίας Ευγενία Ξυγκόρου

«Ετσι είναι, δυστυχώς. Ποτέ δεν έκρυψε την αντιπάθειά της μπροστά στη νύφη της. Από τη Χάδω δέχεται λεκτική κακοποίηση και από τον Γιωργίκη σωματική. Η Στεφανία είναι εκείνη που θα προσπαθήσει να τη βοηθήσει».

Ο Γιωργίκης τελικά έδειξε το σκληρό του πρόσωπο.

«Πράγματι. Η αδελφή του η Χάδω του είχε πει μία μέρα πριν τον γάμο του: 'Κανείς δεν ξέρει ποιος πραγματικά είσαι'. Η Ιουλία βρίσκεται σε αδιέξοδο και θα προσπαθήσει να το σκάσει με την κόρη της».

Με τον Γρηγόρη η Ιουλία θα ξαναβρεθεί σύντομα;

«Δεν ξέρω και καίγομαι να μάθω. Αλλά είναι δυνατόν αυτοί οι δύο άνθρωποι να μην ξαναβρεθούν; Σίγουρα θα συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά πώς θα είναι αυτή η συνάντηση; Ανυπομονώ κι εγώ».

Πάντως η Φιλιώ τον κατάφερε. Από εδώ τον είχε, από το είχε, τον έφερε με τα νερά της.

«Εξαλλη είμαι με αυτό (γελάει). Βλέπω να ανεβάσουν φωτογραφίες μαζί κι εγώ γράφω σχόλια από κάτω και βρίζω. Ομως κι εγώ παντρεύτηκα άλλον. Πλέον, από τη στιγμή που η Ιουλία μπήκε στο αρχοντικό του Προβιού ως νύφη, άλλαξαν πολλά πράγματα. Δεν είναι το κορίτσι που ξέραμε μέχρι τώρα. Παντρεύτηκε έναν άνδρα που δεν θέλει για να μεγαλώσει το παιδί της, αλλά τελικά η αλήθεια πάντα βρίσκει τον σωστό δρόμο».

Δεν διαφαίνεται να υπάρχει ευτυχισμένο τέλος για κανέναν από τους ήρωες όπως εξελίσσονται οι καταστάσεις.

«Ολοι θα βγουν λαβωμένοι. Αυτό που ελπίζω είναι, αν μη τι άλλο, κάποιος από τους ήρωες να βρει τουλάχιστον τη δικαίωση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το προξενιό της Ιουλίας (12/6): «Έχει αρχίσει και τα χάνει» - Η Χάδω τρελαίνεται και ο Γιωργίκης ύποπτος δολοφονίας

Το προξενιό της Ιουλίας (11/6): «Είμαι έγκυος αγάπη μου» - Η Φιλιώ λέει στον Γρηγόρη πως περιμένουν παιδί την πιο ακατάλληλη στιγμή

Το Προξενιό της Ιουλίας: Νέος γύρος βασανιστηρίων για την Ιουλία και στη φυλακή - Η αλήθεια για τη μητέρα που είχε βιαστεί και έδωσε για υιοθεσία το παιδί της στη φόρα

Το προξενιό της Ιουλίας (5/6): «Νομίζω είμαι έγκυος» - Η Ιουλία το "σκάει" από τον Προβιό την ώρα που ανακοινώνεται η εγκυμοσύνη

Το προξενιό της Ιουλίας (4/6): «Ο Γιωργίκης οδήγησε τη μάνα σου στο θάνατο» - Η Ιουλία τρελαίνεται κλειδωμένη στο σκοτεινό υπόγειο

Το προξενιό της Ιουλίας: Η Ιουλία βρίσκει καταφύγιο στον Γρηγόρη - «Πες μου που κρύβεις το βρωμοθήλυκο σου! Ξεφτιλισμένες»

Το προξενιό της Ιουλίας (30/5): «Μανούλα...» - Η Ιουλία χάνει σιγά σιγά το μυαλό της και ο Γιωργίκης απειλεί μέχρι και τον Στασινόπουλο

Το προξενιό της Ιουλίας: Η Ιουλία το σκάει με το μωρό και ο Γρηγόρης μαθαίνει την αλήθεια - «Αλίμονο της! Τέτοια ρεζιλίκια δεν τα σηκώνω»

Το προξενιό της Ιουλίας: Ο Γιωργίκης κλείνει την Ιουλία σε ψυχιατρικό άσυλο - Την κακοποιεί και δεν μπορεί να φροντίσει ούτε την κόρη της