Σασμός: «Τέλος το αίμα!» - Η Καλλιόπη κάνει σασμό πάνω από τον τάφο του Μαθιού

«Καμία μάνα να μη νιώσει την πίκρα που έζησα εγώ»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σασμός: «Τέλος το αίμα!» - Η Καλλιόπη κάνει σασμό πάνω από τον τάφο του Μαθιού

Φτάνει το φινάλε του Σασμού. Κοντοζυγώνει η στιγμή που η Ανω Ποριά θα βυθιστεί στην ηρεμία. Η «καπετάνισσα» κηρύττει ειρήνη στο χωριό και η απόφασή της βρίσκει άπαντες σύμφωνους!

Την περασμένη χρονιά και με αφορμή τον έρωτα του Αστέρη με την Αργυρώ, η Καλλιόπη Σταματάκη και ο Παύλος Βρουλάκης είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες για τον πολυπόθητο σασμό. Αυτές όμως δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, καθώς η άφιξη του Αντρέα πυροδότησε τις σχέσεις των πρωταγωνιστών. Ηρωες χάθηκαν, κάποιοι άλλοι κατηγορήθηκαν άδικα, ενώ κάποιοι τρίτοι, οι Μουντάκηδες, προσπαθούν το τελευταίο διάστημα να προκαλέσουν το κακό, ζητώντας εκδίκηση για τον θάνατο του Λάζαρου.

Για την ακρίβεια, ο Μανούσος Μουντάκης θέλει να σκοτώσει τον Μαθιό θεωρώντας πως εκείνος προκάλεσε το κακό. Μέχρι στιγμής οι επιθέσεις που κάνει σε όλη την οικογένεια των Σταματάκηδων δεν βρίσκουν ανταπόκριση, αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει στα επόμενα επεισόδια. Ο Μαθιός πέφτει νεκρός από χέρι Μουντάκη και το γεγονός αυτό βυθίζει όλο το χωριό σε πένθος (δείτε πως ξεψυχάει).

Ο άντρας χάνει τη ζωή του λίγες μόνο στιγμές από την ώρα που θα γίνει για δεύτερη φορά πατέρας, δηλαδή από τη στιγμή που η Βασιλική φέρνει στον κόσμο την κόρη τους. «Με έκανες τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο στον κόσμο, καρδιά μου. Ετσι είχα νιώσει και όταν έμαθα πως ο Νικηφόρος είναι δικός μου γιος. Αραγε θα μας βλέπει από ψηλά;», θα προλάβει να της πει πριν έρθει το τέλος του.

Η Καλλιόπη δεν ζητά εκδίκηση αλλά... Σασμό

Βασιλική και Καλλιόπη χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους όταν μαθαίνουν πως το νήμα της ζωής του Μαθιού κόπηκε έτσι άδοξα. Μαζί τους φυσικά και ο Αστέρης, που δεν ένιωθε τον Μαθιό απλά αδελφό του αλλά και πατέρα καθώς αυτός ανέλαβε το μεγάλωμά του όταν ο Βασίλης πέθανε. «Κάνε κουράγιο, νύφη μου. Για το κορίτσι σου και όταν μεγαλώσει προσπάθησε να της πεις τι γενναίος άντρας την έφερε σε τούτονα τον κόσμο. Κάνε κουράγιο για να παίρνω κι εγώ δύναμη», λέει στη Βασιλική η καπετάνισσα με πόνο και η γυναίκα μόνο να συμφωνήσει μπορεί.

Σασμός Καλλιόπη Βασιλική

Το μόνο που της δίνει κίνητρο να συνεχίζει είναι το μωρό που έχει στην αγκαλιά της. «Εσύ τι θα κάνεις;», ρωτά τη δεύτερη μητέρα της και η Καλλιόπη αποφασισμένη όσο ποτέ αρκείται να της πει: «Αυτό που έπρεπε να έχω κάνει από καιρό».

Δείτε επίσης: Η μοίρα θα τους παίξει ένα σκληρό παιχνίδι - Το φινάλε Αργυρώς και Αστέρη στο τελευταίο επεισόδιο

Ντυμένη στα μαύρα και με όσο σθένος της έχει απομείνει, καλεί σε συμβούλιο τις οικογένειες του χωριού, μαζί και εκπροσώπους των Μουντάκηδων και οι κουβέντες της πέφτουν στα κεφάλια όλων σαν άλλοι κεραυνοί. «Τέλος με το αίμα! Εχασα το παιδί μου και δεν θέλω άλλη μάνα να νιώσει την πίκρα που έζησα εγώ. Θέλω μόνο ειρήνη και ομόνοια στο χωριό μας. Θέλω μόνο... σασμό», λέει και ταράζει όλους εκείνους που περίμεναν πως θα θελήσει να ζητήσει εκδίκηση. Οι ώρες και οι μέρες δεν θα είναι εύκολες και με δυσκολία άπαντες βρίσκουν τα πατήματά τους. Σε αυτό βοηθά πολύ η παρουσία της μικρής Σταματάκαινας αλλά και του Πετρή.

Μήνες αργότερα, η οικογένεια καταφέρνει τελικά να χαμογελάσει ξανά. Και αυτό γιατί ο Αστέρης κάνει γυναίκα του την Αργυρώ. Μια νέα εποχή λοιπόν ξεπροβάλλει για το πολύπαθο χωριό της Κρήτης...

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου/TV24