Ψυχοκόρες: Ο νέος έρωτας, η δολοφονία και η πρόταση γάμου - Η σκληρή σκηνή που η Βασιλική βρίσκει το πατέρα της και δεν την αναγνωρίζει

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ΑΝΤ1

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ψυχοκόρες: Ο νέος έρωτας, η δολοφονία και η πρόταση γάμου - Η σκληρή σκηνή που η Βασιλική βρίσκει το πατέρα της και δεν την αναγνωρίζει

Στα νέα επεισόδια της σειράς του ΑΝΤ1, Ψυχοκόρες, Σώτος και Μαρίκα αποφασίζουν να φύγουν από το σπίτι των γονιών του, ενώ η Ευανθία αποκτά έναν σύμμαχο στο πρόσωπο της Αμαλίας. Η Βασιλική βρίσκει ξανά τον πατέρα της αλλά, προς μεγάλη της απογοήτευση, εκείνος δεν τη θυμάται.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ΑΝΤ1, Ψυχοκόρες

Δευτέρα 17/6 Επεισόδιο 46

Ο Κοσμάς είναι απερίγραπτα γοητευμένος από τη νοσοκόμα του γιου του, Σώτου, στην οποία και έχει δώσει μια θέση στο οικογενειακό τραπέζι, ενώ η Νέλλα έχει καταλάβει πως υπάρχει κάτι σκοτεινό στο βλέμμα της και αποφασίζει να το ψάξει. Ωστόσο, τα λιωμένα κεριά που βρίσκει κάτω από το κρεβάτι της Αννας, την κάνουν να ψάξει περισσότερο για την καταγωγή της κοπέλας και με δυσκολία καταλήγει στο συμπέρασμα πως είναι Εβραία. Ωστόσο, η ίδια δεν το παραδέχεται. «Μάλλον με μπερδεύετε με κάποια άλλη, κυρία Νέλλα. Εγώ κατάγομαι από τη Θεσσαλονίκη, οι γονείς μου μένουν ακόμα εκεί και δυστυχώς δεν τους βλέπω όσο συχνά θέλω», λέει στη γυναίκα του Κοτρώτση που δεν θέλει να την πιέσει περισσότερο.

Ωστόσο και η Μαρίκα έχει αρχίσει να ψάχνει για το ποιόν της γυναίκας που βρέθηκε ξαφνικά στο σπίτι του αγαπημένου της, ύστερα από προτροπή της Νέλλας. Παρ’ όλα αυτά, ο Κοσμάς δεν σταματά να πολιορκεί την κοπέλα που έχει μπει στο σπίτι του και έχει αλλάξει την καθημερινότητά του προς το καλύτερο. «Θέλω να βρεθούμε εκτός σπιτιού. Δεν είναι μέρος εδώ για να σου εκφράσω όσα αισθάνομαι και σκέφτομαι για εμάς. Πάντως από τη στιγμή που ήρθες, δεν έδωσες μόνο ζωή στον Σώτο αλλά και σε εμένα. Μου έδωσες ένα κίνητρο να συνεχίζω κάθε μέρα, να παίρνω δύναμη», της λέει αλλά και πάλι η Αννα είναι απόμακρη από τον άντρα.

Μακριά από το σπίτι του Κοτρώτση, στην εξορία όπου και προσπαθεί να επιβιώσει η Βασιλική, η Χριστίνα δεν τη χάνει από τα μάτια της. Οταν για μια ακόμη φορά θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί μια συγκρατούμενή της, τη Μυρτώ, ο διοικητής Χατζής θα δώσει εντολή να την πάνε στον πατέρα της, ελπίζοντας πως η παρουσία του θα την κάνει να ομολογήσει το έγκλημά της μια ώρα γρηγορότερα.

Εκείνη θα τρελαθεί που θα τον δει ξαπλωμένο, στην πτέρυγα με τους αρρώστους και θα τρέξει να του μιλήσει. «Πατέρα, εγώ είμαι. Μίλησέ μου. Είμαι το μορφωμένο σου. Θυμάσαι πώς με έλεγες; Ανοιξε τα μάτια και μίλησέ μου», θα τον ικετεύει αγκαλιάζοντάς τον. Ο Ασημάκης όμως που θέλει να την προφυλάξει, θα της πει: «Δεν ξέρω ποια είσαι, κοπέλα μου, αλλά εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να είσαι καλά. Ο θεός να σε έχει καλά». Η Βασιλική θα κλονιστεί, δεν θα πιστεύει πως ο πατέρας της δεν τη θυμάται, ωστόσο θα συνεχίσει να του μιλά για την οικογένειά τους, προκειμένου να τον κάνει να θυμηθεί.

Η Διονυσία δεν αντέχει να ζει με το μυστικό της Ευανθίας κρυμμένο και αποφασίζει να το μοιραστεί με τη Μαρία. «Δεν μπορώ να το κρατάω άλλο. Αλλωστε ξέρω πως κι εσύ θα χαρείς όσο κι εγώ», της λέει αρχικά και έπειτα συνεχίζει: «Η Ευανθία βλέπει ξανά. Θαύμα του Κυρίου είναι. Επιτέλους να βάλει ένα φρένο στη Φρόσω που νομίζει πως είναι η κυρά του σπιτιού», καταλήγει. Και ενώ οι δύο γυναίκες χαίρονται που η Ευανθία έχει βρει πλέον το φως της, ο Στράτος και ο Οδυσσέας σκοπεύουν να ψάξουν για ακόμα περισσότερα αρχαία στα κτήματα του Νάτση. Ο τελευταίος όμως τα βρίσκει σκούρα όταν ο αστυνόμος Βελλής τον καλεί στο γραφείο του για να του μηνύσει πως ξέρει για την ύπαρξη αγαλμάτων, ενώ του ζητά ό,τι βρεθεί στο εξής να του το παραδώσει.

Στο μεταξύ, Παύλος και Μάγια έχουν αρχίσει να υποκύπτουν εκ νέου ο ένας στον έρωτα του άλλου και μια νέα εποχή αρχίζει στον γάμο τους. Μεταξύ άλλων αρχίζουν να καταστρώνουν και το -εκτός Ελλάδας- ταξίδι που πάντα ήθελαν να κάνουν μαζί. Παράλληλα, ο Λεωνίδας δεν σταματά να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στον Παύλο σχετικά με τον Ερμή και το μπλέξιμο που φαίνεται να έχει στη ζωή του. Ομως ο Παύλος είναι απόλυτα απορροφημένος από τον έρωτά του στη Μάγια που δεν του δίνει και μεγάλη σημασία. Μάλιστα, φαίνεται να έχει βγάλει και οριστικά τη Βασιλική από το μυαλό του. Μάγια και Παύλος περνούν τις νύχτες τους στο ίδιο δωμάτιο, κάνοντας έρωτα, αγνοώντας ό,τι υπάρχει γύρω τους.

Στο σπίτι της Ευανθίας, την ίδια μέρα, θα κάνει την εμφάνισή της η Αμαλία, η πρώην ψυχοκόρη των Νάτσηδων, με τον μικρό Γιώργο. Αρχικά, η κοπέλα θα της ζητήσει οικονομική στήριξη, όμως όσο θα περνούν οι μέρες, η Ευανθία θα βρει στο πρόσωπό της μια προσωπική βοηθό και δεν θα την αφήσει να φύγει. «Μην ξεχνάς πως το παιδί σου έχει το αίμα του άντρα μου και θα κάνω ό,τι μπορώ για να είναι καλά. Να αισθάνεσαι το σπιτικό μου σαν να είναι δικό σου. Μπορείς να μείνεις όσο θες», της λέει. Και ενώ στη Φρόσω δεν θα αρέσει καθόλου αυτή η εξέλιξη αφού νιώθει πλέον παρείσακτη, η Δεσποινιώ ξεκινά δουλειά στο σπίτι της Μαρί. Ο πρώτος της πελάτης γοητεύεται από την ομορφιά της και δεν την πιέζει να περάσουν το βράδυ μαζί, όμως ο επόμενος δεν θα είναι εξίσου ευγενικός.

Οι γαμπροί του Νάτση απορούν με την περίφραξη στο χωράφι, ενώ η Νέλλα προσπαθεί να καταλάβει τη σχέση της Αννας με την εβραϊκή κοινότητα. Ο Λεωνίδας βρίσκει τον Ερμή αναίσθητο και μεθυσμένο, ενώ μια τραγική είδηση αναστατώνει όλη την οικογένεια. «Ο Ιάκωβος είναι νεκρός κι εγώ δεν ξέρω καν τι συνέβη στον φίλο μου. Ούτε καν γιατί είχε αυτό το άσχημο τέλος που δεν κατάφερα να προβλέψω για να τον βοηθήσω. Εξαιτίας μου έμπλεξε, μαμά, και θα έχω για πάντα τύψεις. Ο Ιάκωβος, ο φίλος μου, δεν είναι πλέον εδώ. Δεν θα έχω μάτια να σηκώσω πάνω στην οικογένειά του», λέει στη Μάγια λίγο αργότερα με κλάματα και εκείνη προσπαθεί να τον πείσει να καταθέσει πως δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο του αγοριού.

Στο σπίτι του Κοτρώτση, ο Σώτος έχοντας κάνει πρόταση γάμου στη Μαρίκα, αποφασίζει να μιλήσει στη Νέλλα για τη γυναίκα που αγαπάει και θέλει να την κάνει γυναίκα του, αλλά η αντίδρασή της δεν θα είναι αυτή που είχε στο μυαλό του. «Και βέβαια θέλω να είσαι ευτυχισμένος, αλλά δεν νομίζω πως η Μαρίκα δεν είναι γυναίκα για σένα. Καλύτερα θα είναι και για τους δύο θα βρείτε αυτό που σας αξίζει. Δεν υποβιβάζω αυτό που ζήσατε αλλά Σώτο, αγόρι μου, δεν ήταν αληθινό. Ασε τη Μαρίκα να βρει κάποιον που της αξίζει και θα της προσφέρει όσα ονειρεύεται κι εσύ κοίτα να βρεις ένα κορίτσι του κύκλου μας», θα του πει μεταξύ άλλων αφήνοντάς τον εμβρόντητο. «Τη Μαρίκα θέλω. Αν δεν παντρευτώ αυτή, δεν θέλω να παντρευτώ καμία», θα της ξεκαθαρίασει και θα φύγει από το δωμάτιό της έξαλλος.

Δείτε επίσης: Η Μαρίκα παντρεύεται διπλωμάτη - Ο Σώτος τρελαίνεται από οργή

Λίγο αργότερα, η μητέρα του Σώτου θα αποφασίσει πως ήρθε η ώρα να διακόψει τις συνεδρίες και θα πάρει τη ζωή της στα χέρια της. Εχοντας ακούσει τον Κοσμά να κλείνει ραντεβού με την Αννα, μαθαίνει το μέρος που θα βρεθούν και ετοιμάζεται για τη συνάντηση που θα αλλάξει σε όλους τη ζωή.

Τρίτη 17/6 Επεισόδιο 47

Λίγο πιο μακριά από το κέντρο της Αθήνας και το σπίτι Νέλλας-Κοσμά, όπου εκείνη στήνει το σχέδιό της, ο Παύλος πιάνει στα χέρια του την εφημερίδα του για να διαβάσει τα νέα της ημέρας και μεταξύ άλλων αναγνωρίζει σε μια φωτογραφία τη Βασιλική στην εξορία. Από εκείνη τη στιγμή, όλα αλλάζουν μέσα του και ψάχνει να βρει τρόπο για να επικοινωνήσει μαζί της.

Στην εξορία πάντως και την πτέρυγα των αρρώστων, η Βασιλική δεν σταματά να κάθεται στο πλάι του πατέρα της, έστω για να της πει μια λέξη. Ο Ασημάκης όμως συνεχίζει να τονίζει πως δεν τη θυμάται. «Κοίταξέ με καλύτερα, πατέρα. Η μοίρα μάς χώρισε αλλά δεν γίνεται να μη με θυμάσαι. Τέσσερα κορίτσια είχες. Ούτε αυτό μπορείς να θυμηθείς;», τον ρωτά κι εκείνος επιμένει να της ζητά να του θυμίσει το όνομά της.

Την επόμενη μέρα, ο Βελλής επισκέπτεται την Ευανθία για να την ενημερώσει για την παραβίαση στα χωράφια και η Αμαλία που τον αναγνωρίζει της λέει πως είναι μούτρο. «Κυρά Ευανθία, να τον προσέχεις αυτόν. Δεν νοιάζεται για κανέναν άλλον εκτός από το συμφέρον του. Ο,τι κάνει είναι μόνο για να κερδίσει επιπλέον χρήματα», της εξηγεί.

Τετάρτη 18/6 Επεισόδιο 48

Και ενώ η Δεσποινιώ λογομαχεί με τη Βικτωρία, αλλά τελικά, όσο κι αν αντιδρά, αναγκάζεται να δουλέψει ως πόρνη για να την ξεχρεώσει, ο Ερμής εκμυστηρεύεται στον Παύλο πού έχει μπλέξει και ότι έστησε παγίδα στη Βασιλική τότε με τον πίνακα. Ο Παύλος τρελαίνεται που μαθαίνει πως η ψυχοκόρη που ερωτεύτηκε είναι αθώα και κατέληξε στην εξορία από ένα καπρίτσιο.

Πέμπτη 19/6 Επεισόδιο 49

Ο Κοσμάς περνά κρυφά στον Σώτο την ιδιοκτησία του εργοστασίου και λίγες ώρες μετά, μαγεμένος από την Αννα, πηγαίνει στο Καβούρι για να τη συναντήσει. Και ενώ για το Καβούρι ξεκινά και η Νέλλα, η Αμαλία ζητά να μπει ο γιος της πρωτοπαίδι στην οικογένεια Νάτση. Στο μεταξύ, η Φρόσω μαθαίνει από τον Οδυσσέα για τα αρχαία ευρήματα και τον εκβιασμό του Βελλή, ενώ η Μαρίκα λέει στον Σώτο που θέλει να την πάρει και να φύγουν μακριά από το πατρικό του, να μιλήσει με την Αρχοντούλα για ένα μυστικό που του κρύβει, θέλοντας έτσι να ξέρει τα πάντα εκείνος πριν ξεκινήσουν την κοινή τους ζωή.

Η Αννα βγάζει όπλο απέναντι στον Κοσμά που έχει πάει να τη συναντήσει. Εκεί του ομολογεί τα πάντα για την οικογένειά της και το γεγονός πως εκείνος τους έκλεψε το σπίτι λίγα χρόνια πριν καταστρέφοντας έτσι την οικογένειά της που τον εμπιστεύτηκε. Λίγο πριν όμως πατήσει τη σκανδάλη, η Νέλλα από μακριά την πυροβολεί πρώτη. Το αίμα της κοπέλας λερώνει τον Κοσμά που δεν πιστεύει στην καλή του τύχη. Και οι δύο μαζί αποφασίζουν να πετάξουν το πτώμα της στον γκρεμό.

Δείτε επίσης: Ο Κοσμάς εγκαταλείπει τη Νέλλα - Μαθαίνει ότι ο Σώτος δεν είναι δικό του παιδί

Με λύπη της η Μαρία μαθαίνει πως ο άντρας της χρωστά χρήματα και αφού δεν μπορεί να δουλέψει για να κερδίσει χρήματα και να βοηθήσει στο σπίτι, αποφασίζει να κάνει κάτι που δεν περίμενε ποτέ. Πηγαίνει στη Φρόσω και της ζητά δανεικά. Η ψυχοκόρη της Ευανθίας θα δεχτεί να της δώσει, ωστόσο θα της πει πως ο Οδυσσέας σκάβει λάκκο πίσω από την πλάτη εκείνης και του Στράτου, προκειμένου να κερδίσουν την εύνοια της χήρας του Νάτση. Η Μαρία δεν ξέρει αν πρέπει να πιστέψει την κοπέλα, η οποία δεν τους φέρθηκε και με τον καλύτερο τρόπο στο παρελθόν, ωστόσο όμως την πιστεύει. Χωρίς να χάσει καιρό, μεταφέρει τα λόγια της Φρόσως στον άντρα της και μαζί αποφασίζουν τι θα κάνουν για να κερδίσουν έδαφος από τον Οδυσσεά και τη Διονυσία.