Σασμός: Ο Μαθιός ξεκάμει τον Αντρέα - Σπαραγμός με την τελευταία λέξη που ψελλίζει πριν ξεψυχήσει

Δείτε την σκηνή πριν παιχτεί στην τηλεόραση

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Instagram/@sasmos_alphatv_official
Instagram/@sasmos_alphatv_official

Ο Αντρέας επέστρεψε στην Κρήτη για να εκδικηθεί τον βιολογικό του πατέρα, Ρούσσο Σταματάκη, όμως τελικά πέφτει πρώτος νεκρός από τα χέρια του ξάδελφού του, Μαθιού. Τα πάνω κάτω έρχονται στον Σασμό...

Γύρισε στην Κρήτη χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς για να σκοτώσει τον Ρούσσο και να φύγει ξανά. Ομως, πριν ο Αντρέας κάνει αυτό που του υπαγόρευε η συνείδησή του τα τελευταία χρόνια, ζητά από τον αδελφό του, Τηλέμαχο, να δει από κοντά ξανά τη γυναίκα που τον μεγάλωσε, τη γιαγιά Ειρήνη. Εκείνη θα σπεύσει να πέσει στην αγκαλιά του, θα τον συμβουλέψει όμως όταν γυρίσει σπίτι. Η Μαρίνα όχι απλά θα έχει καταλάβει ποιον συνάντησε η γιαγιά Ειρήνη, αλλά θα την αναγκάσει να το πει και στον Αντώνη. Ο διοικητής θα χαρεί με την πληροφορία και θα εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να συλλάβουν τον άντρα που μόνο κακό προκάλεσε στην Ανω Ποριά.

Την ίδια στιγμή, ο Αντρέας παραφυλάει έξω από το σπίτι της Καλλιόπης που μένει ο βιολογικός του πατέρας, προκειμένου να τον πετύχει μόνο του και να του επιτεθεί. Και τελικά τα καταφέρνει. «Τόσα χρόνια ονειρευόμουν τη μέρα που θα σε σκότωνα. Και τώρα σε έχω στα χέρια μου αλλά δεν μου φτάνει να σε στείλω στον διάολο μια κι έξω. Θέλω να βασανιστείς όπως βασανίστηκε και εκείνη και μείναμε ορφανοί με τον αδελφό μου», του λέει ο Αντρέας και ο πατέρας του τον παρακαλεί να τον αφήσει να του εξηγήσει. Ομως, όπως θα δούμε στα επόμενα επεισόδια, ο Αντρέας δεν τον αφήνει. «Δεν θέλω να ακούσω, ρε. Εσύ και το βρομόσογό σου είστε η αιτία των δεινών μας. Παλιοφάρα Σταματάκηδες», θα φωνάξει βγάζοντας το όπλο του.

Δείτε επίσης: Σασμός: Η μοίρα θα τους παίξει ένα σκληρό παιχνίδι - Το φινάλε Αργυρώς και Αστέρη στο τελευταίο επεισόδιο

Σασμός: Η χαριστική βολή του Μαθιού

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπαγιαννοπούλου στο περιοδικό TiVi Σίριαλ, την τραγική στιγμή ανάμεσά τους θα δει η Αννα, η οποία αυθόρμητα θα καλέσει τον Μαθιό για να βοηθήσει. Ο ανιψιός του Ρούσσου, χωρίς να το σκεφτεί, θα τρέξει στο σπίτι της μητέρας του και δεν θα διστάσει να μπει ανάμεσα στους δύο άντρες για να προλάβει το κακό.

Σασμός πως πεθαίνει ο Αντρέας
Instagram/@sasmos_alphatv_official

«Ασε κάτω το όπλο, Αντρέα. Τι πας να κάνεις; Να σκοτώσεις τον πατέρα σου;», τον ρωτά αρχικά ο Μαθιός και ο Αντρέας του τονίζει: «Δεν είναι πατέρας μου. Οχτρός μου είναι. Φύγε από μπροστά μην την πληρώσεις εσύ».

Ο Μαθιός όμως παλεύει μαζί του προκειμένου να του το πάρει. «Φύγε σου είπα», λέει ξανά ο Αντρέας και δευτερόλεπτα αργότερα ακούγεται ο πυροβολισμός. Ο Μαθός πέφτει στα γόνατα, χτυπημένος, ενώ ο Αντρέας στρέφει το όπλο του αυτή τη φορά στον Ρούσσο. «Κι εδά, ήρθε η σειρά σου», τον ενημερώνει. Ο Μαθιός, μην έχοντας χάσει ακόμα τις αισθήσεις του, βγάζει γοργά το όπλο του και πυροβολεί τον Αντρέα. Ο άντρας σωριάζεται στο χώμα.

Η φωνή του Ρούσσου που λέει ουρλιάζοντας «Παιδί μου...» ακούγεται στα πέρατα της γης. Στο σημείο φτάνει ο παπάς, ο οποίος όταν βλέπει τους δύο άντρες να κείτονται στη γη καταλαβαίνει και τρέχει πάνω από τον Μαθιό καλώντας ασθενοφόρο. Ο Ρούσσος πάνω από τον Αντρέα, τον παρακαλάει για συχώρεση. «Παιδί μου, εγώ φταίω για όλα. Μη μου φύγεις τώρα που σε βρήκα. Είμαι εδώ, παιδί μου. Δεν είναι αργά για να γίνουμε πατέρας και γιος. Κρατήσου», τον παρακαλά αλλά ο Αντρέας δεν φαίνεται να έχει τη δύναμη να κρατηθεί.

Πριν κλείσει τα μάτια του για πάντα, ψελλίζει απλά τη λέξη «Μάνα!»...