Γη της ελιάς: «Στον επόμενο κύκλο στη ζωή του Πότη...» - Σούπερ αποκλειστικό spoil από τον Γιάννη Κρητικό

«Θα συμβεί κάτι πολύ ωραίο»

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Γη της ελιάς: «Στον επόμενο κύκλο στη ζωή του Πότη...» - Σούπερ αποκλειστικό spoil από τον Γιάννη Κρητικό

Αν σας έλειψαν οι μουσικές βραδιές στο καφενείο του Πότη, σας ενημερώνει ο ίδιος παρακάτω πως αυτές θα αρχίσουν ξανά. Ο ηθοποιός και μουσικός Γιάννης Κρητικός μιλάει στο περιοδικό Tv24 και την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου για τα γυρίσματα του τέταρτου κύκλου της Γης της Ελιάς, που έχουν ξεκινήσει ήδη, αλλά και την εξέλιξη που θα έχει η σχέση του με την Άννα.

Οι αποκαλύψεις του Γιάννη Κρητικού για την συνέχεια της σειράς Γη της Ελιάς

Ο ήρωάς σας είναι μάλλον η πιο καθαρή φιγούρα της Μάνης. Το κοινό τον αγαπάει τον Πότη και το έχει αποδείξει.

«Το έχω νιώσει πόσο πολύ έχει αγαπηθεί από τον κόσμο. Μάλλον γιατί από την αρχή της σειράς είναι συνεπής σε αυτά που λέει και κάνει. Προσπάθησα πολύ για να το πετύχω αυτό. Δόξα τον Θεό, έχει πάει καλά. Τον έχω αγαπήσει τον Πότη κι εύχομαι να με έχει αγαπήσει κι εκείνος».

Ξεχωρίζετε κάποια στοιχεία του;

«Η αλήθεια είναι πως διαφέρει από όλους τους ήρωες της Μάνης. Μάλλον γιατί βλέπει με τελείως διαφορετικό τρόπο τα όσα συμβαίνουν εκεί. Οπως έχουμε δει, τον ενδιαφέρει η ζωή των άλλων, ίσως επειδή όταν ήταν μικρός δεν είχε ζήσει με τόση ελευθερία, λόγω του ότι οι γονείς του ήταν στρυφνοί άνθρωποι και δεν ήθελαν να φανεί προς τα έξω το κοινωνικό τους προφίλ. Αρα ο Πότης απολαμβάνει το κουτσομπολιό, που εκείνος μεταφράζει ως κοινωνική κριτική, αλλά και τον έγγαμο βίο του με την Αννούλα».

Επειδή όμως το σενάριο το υπογράφει η Βάνα Δημητρίου που μας έχει συνηθίσει στις εκπλήξεις, μήπως τελικά και αυτός ο ήρωας έχει σκοτάδι μέσα του, το οποίο και θα αφήσει να φανεί στον τέταρτο κύκλο της σειράς;

«Μιας και το αναφέρετε, στην αρχή της τέταρτης σεζόν θα έχουμε κάτι πολύ όμορφο που θα απασχολήσει τη ζωή του ήρωά μου».

Μάλλον μιλάτε για την εγκυμοσύνη της Αννας!

«Δεν ξέρω αν πρέπει να επιβεβαιώσω την εκτίμησή σας ή να τη διαψεύσω. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έρχεται κάτι πολύ όμορφο και πολύ δυνατό στην καθημερινότητά του. Κάτι που προφανώς θα του δώσει μεγάλη χαρά».

Χρειάζεται η Μάνη τού Αντρέα Γεωργίου και λίγη χαρά πάντως.

«Ετσι φαίνεται. Οπως κάθε χρονιά, έτσι και την επόμενη θα υπάρχουν όμορφες εξελίξεις. Να μείνετε συντονισμένοι».

Δείτε επίσης: Γη της ελιάς: Γάμος, χωρισμός και ντροπή - 7 συγκλονιστικές στιγμές από τα τελευταία επεισόδια της σειράς

Εννοείται πως θα είμαστε συντονισμένοι και την τέταρτη χρονιά, ωστόσο τι θα γίνει με αυτά τα extreme sports που ο ήρωάς σας δοκιμάζει κάθε τόσο με την Αννα;

Γη της ελιάς Πότης

«Μεταξύ μας... (γέλια) πρέπει να κατασταλάξει το ζευγάρι αυτό στην απασχόληση που θα έχουν, γιατί ως Γιάννη με έχει κουράσει κάπως. Τη μια τρέχουμε στα βουνά, την άλλη πνιγόμαστε με βάρκα».

Μάλλον η σκοποβολή είναι το πλέον ανώδυνο!

«Είναι ανώδυνο όταν δεν κάνεις γυρίσματα με 38 και 40 βαθμούς Κελσίου. Από τη μια το διασκεδάζουμε με τη Στέφανι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, από την άλλη έχει ένα μεγάλο ποσοστό δυσκολίας, λόγω συνθηκών και εξωτερικών παραγόντων. Σε κάθε περίπτωση προσπαθούμε να απολαύσουμε αυτό που μας συμβαίνει. Αυτό πάντως που δεν θα αλλάξει στη ζωή του Πότη είναι το κοινωνικό σχόλιο. Αυτό το έχει παντρευτεί ο ήρωάς μου».

Η σχέση τους θα περάσει κάποια κρίση;

«Νομίζω πως ο Πότης και η Αννα περνάνε κάθε μέρα κρίση αλλά τελικά τα καταφέρνουν, παρόλο που η συμπεριφορά της Αννούλας είναι αυταρχική απέναντι στον ήρωά μου. Η μητριαρχία κυριαρχεί μέσα στο σπίτι τους (γέλια)».

Θεωρείτε πως οι δυο τους είναι ένα σωστό πρότυπο ζευγαριού; Τι σχόλια ακούτε κυρίως από το τηλεοπτικό κοινό;

«Η αλήθεια είναι πως δεν ακούω σχόλια. Οι τηλεθεατές συνήθως με ρωτάνε για την Αννα. Αν είναι καλά αλλά και γιατί την αφήνω να μου βάζει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι. Το κοινό κάνει πλάκα γιατί φαίνεται πως έχει αγαπήσει το ζευγάρι αυτό. Ωστόσο, για να επανέλθω και στην αρχική σας ερώτηση, δεν ξέρω αν είναι ένα σωστό και υγιές πρότυπο ζευγαριού. Ζω μέσα σε αυτή τη... “σχέση”, σίγουρα στην προσωπική μου ζωή είμαι αλλιώς, ως Γιάννης δεν θα επιθυμούσα να ζω κάτι αντίστοιχο. Δεν μου αρέσει το “δύο πόδια σε ένα παπούτσι”. Θα ήθελα πάντως να έβλεπα τον ήρωά μου να γίνεται λίγο πιο σκληρός με τους γύρω του και με την ίδια τη ζωή. Αυτό θα έλεγα στον οποιονδήποτε Πότη. Να μην αφήνεται στην τύχη των πραγμάτων».

Πίσω όμως από μια τέτοια κατάσταση, δεν μπορεί να κρύβεται και αγάπη;

«Προφανώς και κρύβεται αγάπη, για να κρατάει αυτή η σχέση».

Εχει λείψει ξεκάθαρα το κομμάτι του τραγουδιού!

«Είναι αλήθεια πως έχει σταματήσει πολύ καιρό αυτό το κεφάλαιο στη ζωή του ζευγαριού και αυτό έχει να κάνει με τα δικαιώματα των τραγουδιών. Χρειάζονται ειδικές άδειες για κάθε ένα που λέγαμε και αυτό προφανώς δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί πάντα. Με την ταχύτητα που γίνονται τα γυρίσματα, δεν υπάρχει ο χρόνος να περιμένουμε. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα συμβεί ξανά. Θα τραγουδήσουμε ξανά, απλά όχι με τη συχνότητα που συνέβαινε παλιά».

Ο ήρωάς σας ασχολείται με τους γύρω του αλλά στις σχέσεις του είναι πολύ ξεκάθαρος. Το μόνο μελανό σημείο ήταν ίσως με τη Χρυσούλα, η οποία τον είχε εκβιάσει και της είχε δώσει χρήματα...

«Δεν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο. Της δώσαμε κάποια χρήματα που στη συνέχεια της τα έκλεψαν και αποδείχτηκε πως δεν έφταιγαν Πότης και Αννα. Το κομμάτι αυτό έκλεισε και δεν νομίζω να υπάρξει σχετική συνέχεια. Ο Πότης και η Αννα είναι δύο καθαροί ήρωες, δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα ούτε έχουν μπερδέματα με τους γύρω τους. Ισως βέβαια και αυτό να ανατραπεί στον επόμενο κύκλο. Μόλις ξεκινήσαμε τα γυρίσματα για τον τέταρτο κύκλο και όπως καταλαβαίνετε δεν ξέρουμε ακριβώς τι μας ξημερώνει. Πολύ γενικά πράγματα μας έχουν δοθεί».

Το φετινό τέλος θα είναι όμορφο; Θα χαρεί το κοινό της Μάνης;

«Θα είναι ακριβώς όπως όλα τα τελευταία επεισόδια της Βάνας Δημητρίου. Θα συμβεί κάτι πολύ ωραίο, αλλά και κάτι που θα σας κρατήσει σε αγωνία μέχρι το πρώτο επεισόδιο του επόμενου κύκλου».

Αν ωστόσο τελείωνε φέτος η σειρά, πώς θα θέλατε να δείτε τον Πότη;

«Θα ήθελα να είναι ευτυχισμένος στο τέλος γιατί δεν έχει πειράξει ποτέ κανέναν, είναι ένας ατόφιος χαρακτήρας. Να μην καταλήξει δηλαδή σε κανένα χαντάκι... Αστειεύομαι, φυσικά! Απλά το ανέφερα επειδή είμαστε σε καθημερινή σειρά και όλα μπορούν να συμβούν, θέλω το τέλος του να είναι καλό».

Εκτός από διακοπές, τι άλλο θα κάνετε αυτό το καλοκαίρι;

«Εχω οργανώσει μια σειρά συναυλιών σε Ελλάδα και Σικάγο. Τον Αύγουστο συγκεκριμένα θα είμαι στο εξωτερικό. Από φθινόπωρο βλέπουμε πάλι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γη της ελιάς: Η παιδική πορνογραφία, η εγκυμοσύνη και η σχέση πάθους - 3 σοκαριστικές σκηνές της νέας σεζόν

Η γη της ελιάς: Ξανθός γαλανομάτης - Ο άνδρας που μπαίνει στη σειρά και συνάπτει σχέση με την Αριάδνη

Η γη της ελιάς (27/6): «Με πήρε το παιδί και ούρλιαζε» - Νεκρή η κόρη του Μάνου και της Μαρίνας απόψε στο φινάλε;

Η γη της ελιάς: «Πάντα ήμουν ερωτευμένος μαζί σου» - Η Χάιδω κάνει προξενιό στην Βασιλική μετά το θάνατο του γιου της

Η γη της ελιάς 25/6: «Θα τους καταστρέψω οικονομικά», «Χώρισα» - Δυσάρεστη εξέλιξη και για το μωρό της Ιουλίας και του Στάθη

Τηλεθέαση 22/6: Άλλοι τερμάτισαν πρώτοι και άλλοι τελευταίοι - Τι έδειξαν τα νούμερα

Η γη της ελιάς: Δυσάρεστη είδηση για τους τηλεθεατές - Πότε θα προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο

Η Γη της Ελιάς – Άντζελα Γκερέκου: «Το φινάλε του Γ' κύκλου θα είναι συνταρακτικό, δραματικό, με ανατροπές συναισθημάτων»