Το Προξενιό της Ιουλίας 25/6: «Τα ξεχνάμε όλα και η Ιουλία μπαίνει σε τρελάδικο» - Ετοιμάζεται να παντρευτεί τον γιο του βιαστή της

Τι θα παρακολουθήσουμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς του ALPHA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Το Προξενιό της Ιουλίας 25/6: «Τα ξεχνάμε όλα και η Ιουλία μπαίνει σε τρελάδικο» - Ετοιμάζεται να παντρευτεί τον γιο του βιαστή της

Το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου θα προβληθεί ένα ακόμη επεισόδιο της σειράς του ALPHA, Το Προξενιό της Ιουλίας, λίγο πριν παιχτεί το οριστικό φινάλε. Και ενώ οι τσακωμοί δεν θα έχουν τέλος, γενικότερα, θα δούμε και την πρωταγωνίστρια σε νέα περιπέτεια (δείτε εδώ και τα επόμενα της εβδομάδας).

Τι θα δούμε απόψε, Τρίτη 25/6, στο Προξενιό της Ιουλίας - Επεισόδιο 96

Η απότομη και ανεξήγητη αλλαγή στη στάση της Κυριακούλας, συνεχίζει να προβληματίζει την Αλεξάνδρα και τον Αλκη. Κανείς δεν γνωρίζει το παρελθόν που κρύβει αυτή η γυναίκα και το μυστικό της το οποίο έχει να κάνει με τον βιασμό της. Πόσω μάλλον ότι ο άντρας αυτός είναι ο Κρίστοφερ, ο πατέρας του Αλκη. Οταν η Κυριακούλα τον είδε ξαφνικά μπροστά της ήταν σαν να επιστρέφει ο εφιάλτης. Ηταν το μόνο πρόσωπο που προσπαθούσε να διαγράψει εδώ και χρόνια και μίσησε στη ζωή της. Και το είχε καταφέρει χάρη στον άντρα της τον Στράτο Ραζίνη, ο οποίος παρόλο που γνώριζε τι είχε συμβεί, της στάθηκε, την παντρεύτηκε και τη σεβάστηκε. Τώρα όμως έχει να αντιμετωπίσει ξανά τους δαίμονές της και να προστατεύσει την κόρη της την Αλεξάνδρα. Δεν μπορεί να διανοηθεί ότι θα παντρευτεί τον γιο του βιαστή της.

Στο μεταξύ, η απροσδόκητη επανεμφάνιση του Στασινόπουλου δημιουργεί νέες προϋποθέσεις στην εξέλιξη των γεγονότων. Οταν πηγαίνει στο αρχοντικό με αφορμή τον εγκλεισμό της Ιουλίας στο υπόγειο, έρχεται σε μια σφοδρή αντιπαράθεση με τον κουμπάρο και χρόνια φίλο του Προβιό. Οι δύο άντρες ανταλλάσσουν λόγια βαριά και πλέον ο φιλικός δεσμός σπάει για τα καλά. «Δεν θα μου πεις εσύ τι θα κάνω. Κοίτα το δικό σου σπιτικό. Ή μήπως δεν ξέρω ότι έχεις γκόμενά σου την πεθερά μου; Εμένα μη μου μιλάς για τιμή και ηθική. Εγώ είμαι το θύμα εδώ μέσα. Αυτές οι κάργιες, μάνα και κόρη, που πάσαραν το μπάσταρδο του Ραζίνη κι εσύ τον έκανες γαμπρό σου», ξεσπάει ο Γιωργίκης και από την αντίδρασή του καταλαβαίνει ότι ο Στασινόπουλος το γνώριζε.

Η στάση του Στασινόπουλου που πάει να ζητήσει τον λόγο από τον Προβιό, πυροδοτεί και την αντίδραση της Κατερίνης, η οποία άλλα περίμενε και άλλα τελικά της αποκαλύπτονται μπροστά στα μάτια της μετά από αυτή την επιστροφή. «Νόμιζα ότι τελείωσες με τη Στάσα Σκούταρη. Αλλά εσύ τρέχεις από πίσω της για ό,τι σου ζητήσει. Τι δουλειά έχεις να ανακατεύεσαι; Δεν σε νοιάζει καθόλου η δική σου η οικογένεια και δίνεις δικαιώματα να μας κουβεντιάζουν. Κι εμένα δεν με σέβεσαι καθόλου. Αυτό δεν μπορώ πια να το ανέχομαι», είναι τα λόγια της, ενώ εκείνος προσπαθεί να της εξηγήσει ότι το ζήτημα το κοιτούσε υπηρεσιακά.

Ωστόσο οι ενδοιασμοί που έχει η Κατερίνη, για τους πραγματικούς λόγους πίσω από αυτές τις επιλογές του Στασινόπουλου, είναι που θα την οδηγήσουν σε μια μεγάλη απόφαση, η οποία θα βρει άμεσα συμμάχους. Κι αυτή η απόφαση είναι να τον εγκαταλείψει.

Παράλληλα, η δίκη του Ρήγα πλησιάζει και οι προετοιμασίες ώστε η υπερασπιστική του γραμμή της νόμιμης άμυνας να τον οδηγήσει σε αθώωση, εντείνονται. Η Βαγγελίτσα έχει μεγάλη αγωνία όπως και η Στάσα. Ο Ζαφείρης, με τη σειρά του, αποφασίζει να κάνει μια κίνηση που κανείς δεν περιμένει, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο αίματος που έχει ανοίξει εδώ και καιρό. Δεν συγχωρεί στον Σωτηράκη ότι σκότωσε τη γυναίκα με την οποία ήταν ερωτευμένος, τη Ζανέτ.

Ομως η μεγάλη έκπληξη θα έρθει από την ίδια την Ιουλία, η οποία, όπως και η μητέρα της, έχει αποφασίσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, ακόμα και με τον λάθος τρόπο. Και σίγουρα είναι λάθος αφού ο άντρας της αποφασίζει να την κλείσει στο ψυχιατρείο αφού δεν μπορεί να την κρατάει για πάντα όμηρο στο υπόγειο. Ηδη τα νέα ότι η υγεία της και τα νεύρα της μετά την εγκυμοσύνη είναι κλονισμένα, έχουν διαδοθεί κι έτσι κανείς δεν απορεί. Η απόφαση αυτή χαροποιεί ακόμη περισσότερο τη Χάδω αφού θα έχει το πεδίο ελεύθερο να είναι με το μωρό της Ιουλίας ανενόχλητη και να τη μεγαλώσει σαν κόρη της. Οι διαδικασίες επισπεύδονται και το κορίτσι μπαίνει στην κλινική όπου καιρό πριν είχε μείνει και ο Χρήστος.

Δείτε επίσης: Το Προξενιό της Ιουλίας – Η Ελισάβετ Μουτάφη για τον δολοφόνο του Προβιού: «Ξέρω ποιος τον σκότωσε»