Επειτα από πέντε χρόνια καθημερινής θέασης και επιτυχίας, η σειρά του MEGA «Η γη της ελιάς» φτάνει στο μεγάλο φινάλε της. Την Τετάρτη 8 Ιουλίου θα πέσει η αυλαία για μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, που φέρει πάλι την υπογραφή των Ανδρέα Γεωργίου, Κούλλη Νικολάου και Βάνας Δημητρίου. Το TV24 έχει όλο το αποκλειστικό ρεπορτάζ απ’ όσα θα δείτε.

Το φινάλε της σειράς, Η γη της ελιάς

Οι τέσσερις εγκυμοσύνες

Η γη της ελιάς Στέφανος Βασιλική

Εντάξει, μπορεί όλα αυτά τα χρόνια να είδαμε σκοτωμούς, εκδίκηση, μαφία και δολοφονίες, αλλά πάντα στις σειρές του το τρίδυμο της επιτυχίας έχει και ευχάριστα γεγονότα. Πολύ περισσότερο, δε, όταν φτάνει το τέλος του κάθε πρότζεκτ τους. Ετσι και η «Γη της ελιάς» δεν θα μπορούσε να μην τελειώσει με χαρές. Και ποια μεγαλύτερη χαρά από την εγκυμοσύνη! Στο φινάλε θα δείτε όχι μία ούτε δύο, αλλά τέσσερις εγκυμοσύνες. Η Βασιλική με τον Στέφανο απέδειξαν ότι η σχέση τους είναι πολύ δυνατή παρά τις αρχικές αντιδράσεις που είχαν από τον περίγυρό τους. Μαζί με τα δύο τους παιδιά, από άλλες σχέσεις τους ο καθένας, δημιούργησαν μια όμορφη οικογένεια και τώρα, που η σειρά τελειώνει, αυτή θα μεγαλώσει κατά ένα μέλος. Ναι, καλά διαβάσατε, η Βασιλική είναι έγκυος στο παιδί του Στέφανου και τόσο η ίδια με τον άνδρα της όσο και τα κοριτσάκια τους πετάνε σε σύννεφα ευτυχίας. Εννοείται ότι τη χαρά τους συμμερίζονται και οι δικοί τους άνθρωποι αλλά και οι φίλοι τους.

Αλλη μια εγκυμοσύνη που θα δούμε είναι αυτή της Δάφνης, που μαζί με τον Παυλή θα αποκτήσουν το δικό τους παιδάκι, παρά τον κίνδυνο τα όσα πέρασε η κοπέλα, με κίνδυνο της ίδιας της της ζωής, για να το καταφέρει. Θα δούμε όμως και τη Μυρτώ με τον Παρασκευά να μαθαίνουν ότι Περιμένουν παιδί. Μάλιστα, ο τελευταίος δεν είδε με πολύ καλό μάτι την εξέλιξη αυτή, αλλά στην πορεία όχι μόνο δέχτηκε το γεγονός ότι θα γίνει πατέρας, αλλά μαζί με τη Μυρτώ υπογράφουν σύμφωνο συμβίωσης και αποφασίζουν να συγκατοικήσουν στο σπίτι του Λυκούργου.

Γη της ελιάς Ισμήνη

Τέλος, η εγκυμοσύνη που θα αποτελέσει τη μεγάλη έκπληξη είναι αυτή της Ισμήνης από τον Μιχάλη. Η Ισμήνη συνειδητοποιεί ότι ο Μιχάλης είναι το ήσυχο λιμάνι που έψαχνε εδώ και καιρό κι αλλάζει στάση απέναντι στη Φρύνη και στον Κωνσταντίνο. Ετσι, από τη μεγάλη τους κόντρα, η Ισμήνη με τον Μιχάλη καταλήγουν να γίνουν το νέο ζευγάρι της σειράς, που το φινάλε θα τους βρει να περιμένουν το πρώτο τους παιδί. Ενα όνειρο και των δύο που βγήκε αληθινό.

Νέοι και παλιοί έρωτες

Στην γη της ελιάς η Άννα περιμένει δίδυμα κορίτσια

Ο Λεωνίδας απαιτεί από τη Μαργαρίτα να δημοσιοποιήσουν τη σχέση τους, αλλά εκείνη του ζητάει λίγο χρόνο παραπάνω, καθώς δεν θέλει να μπει στο στόμα κανενός για την προσωπική της ζωή. Από την άλλη, η Αναστασία έχει βρει τον έρωτα στα μάτια του Λουκά κι αυτήν τη φορά αποφασίζει να μην πει τίποτε σε κανέναν για να «προστατεύσει» αυτό που της συμβαίνει. Ομως δεν αντέχει και πολύ και το συζητάει με τη Μαργαρίτα, κλείνοντας οριστικά την παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί ανάμεσά τους. Στο μεταξύ, ο Πότης με την Αννα είναι ξανά μαζί και αποφασίζουν να συγκατοικήσουν και να κάνουν μια νέα αρχή αφήνοντας πίσω τους όλα αυτά που τους πλήγωσαν, αλλά πάντα με τη θύμηση των δίδυμων παιδιών τους στο μυαλό. Ο Λυκούργος συνεχίζει τις προσπάθειες να πείσει τη Χάιδω να γυρίσει στο σπίτι, αλλά εκείνη αρνείται πεισματικά. Βέβαια στο τέλος θα γυρίσει και μαζί θα χαίρονται με την ευτυχία των παιδιών τους. Το ίδιο καλά κι ευτυχισμένοι θα είναι και η Ερωφίλη με τον Στάθη, που θα αγοράσουν νέο σπίτι για να στεγάσουν τον έρωτά τους. Ο Κωνσταντίνος με τη Φρύνη καταφέρνουν να κερδίσουν την Αιμιλία και οι τρεις τους περνάνε όμορφες στιγμές. Ο Κουράκος με την Αριάδνη ζουν τον δεύτερο έρωτά τους έχοντας το μωράκι τους αγκαλιά, ενώ η Αθηνά με τον Τζον παραμένουν αγαπημένοι παρά τα μικροκαβγαδάκια τους από ζήλεια.

Η φυλάκιση πριν από τον γάμο της της χρονιάς

Γη της ελιάς Αμαλία

Κι ενώ η σχέση της Αμαλίας και του Μανώλη πάει από το καλό στο καλύτερο, ο Μανώλης μπλέκεται σε έναν καβγά που τον βάζει στο κάδρο των υπόπτων ενός φόνου και ο Κουράκος δίνει εντολή να τον συλλάβουν μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση. Η Αλεξάνδρα, η Ερωφίλη και η Αμαλία αγωνιούν για εκείνον και προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί. Τελικά ο Γιώργος καταφέρνει να αποσπάσει ομολογία από τη γυναίκα του δολοφονημένου άνδρα κι αφήνει τον Μανώλη ελεύθερο. Στη συνέχεια εκείνος κάνει κάνει πρόταση γάμου στην Αμαλία και το αγαπημένο ζευγάρι ετοιμάζει τον γάμο του, που θα έχει κυριολεκτικά τρικούβερτο γλέντι. Ολοι οι ήρωες κατεβαίνουν στα Χανιά προκειμένου να παρευρεθούν στην τελετή, ενώ η Αμαλία αποφασίζει να μιλήσει στον Μανώλη για το παρελθόν της λίγο πριν από τον γάμο τους. Και οι δύο συμφωνούν να αφήσουν πίσω τους καθετί που καθόρισε το παρελθόν τους και να πορευτούν μαζί σε μια νέα ζωή. Η μέρα του γάμου για το ευτυχισμένο ζευγάρι ξημερώνει και από νωρίς στο σπίτι του γαμπρού μαζεύονται οι φίλοι του για να τον βοηθήσουν στις ετοιμασίες. Ο Μανώλης είναι φουλ αγχωμένος και οι φίλοι του του κάνουν πλάκες καθώς τον ντύνουν γαμπρό με το παραδοσιακό λευκό σαρίκι στον λαιμό, που είναι ένδειξη ευτυχίας. Το ίδιο αγχωμένη, όμως, είναι και η Αμαλία, η οποία, αν και κάνει τον δεύτερο γάμο της, είναι η πρώτη φορά που θα φορέσει το νυφικό των ονείρων της αλλά και θα ζήσει όλη τη διαδικασία όπως ακριβώς τη φανταζόταν. Πρώτος στην εκκλησία φτάνει ο Μανώλης συνοδεία κρητικής μουσικής με μαντολίνο, λαούτο και φυσικά κρητική λύρα. Λίγο αργότερα, με τον ίδιο τρόπο φτάνει και η Αμαλία και το πλήθος ξεσπάει σε χειροκρότημα. Μετά το τέλος του μυστηρίου, ακολουθεί μεγάλο κρητικό γλέντι με τον Μανώλη Κονταρό να πρωτοστατεί στο τραγούδι, ενώ θα δούμε και χορευτές με παραδοσιακές στολές να χορεύουν πεντοζάλη, μαλεβιζιώτη και σούστα.

Οι υπόλοιποι ρόλοι

• Η Αλεξάνδρα αναλαμβάνει την ανέγερση ενός ξενώνα για κακοποιημένες γυναίκες.
• Η Μαρουσώ μετά τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε στη φυλακή από τις άλλες κρατούμενες, τις οποίες η ίδια είχε κλείσει στη φυλακή, μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο κι εκεί διαπιστώνεται ότι έχει χάσει το μωρό.
• Η Χρυσούλα παραιτείται από την ταβέρνα και η Αριάδνη επιστρατεύει την Αναστασία για να τη βοηθήσει. Στη συνέχεια, η Φρύνη πουλάει το ανθοπωλείο της στη Χρυσούλα, καθώς θα ανοίξει το δικό της δικηγορικό γραφείο και σοκάρεται όταν τη βλέπει ανανεωμένη και περιποιημένη να αναλαμβάνει την επιχείρηση.
• Η Μαρία ανακοινώνει ότι θα φύγει από το Σούνιο για το Λονδίνο προκειμένου να σπουδάσει Εγκληματολογία.
• Η Φιλιώ εκφράζει την επιθυμία να δουλέψει το καλοκαίρι στο καφενείο του Πότη κι εκείνος το δέχεται με χαρά.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ/TV24