Ο Μάνος πουλάει τις μετοχές του στην Ιουλία και την Αθηνά και αποφασίζει να αλλάξει τη ζωή του. Εγκαταλείπει τα πάντα και παίρνει την οικογένειά του και φεύγει. Αυτό θα είναι το τέλος τους στην σειρά, Η γη της ελιάς.

Η φυγή Μάνου και Μαρίνας στην Γη της ελιάς

Ο Μάνος όπως έχουμε δει έχει μετανιώσει για τον συνεταιρισμό του με τον Βαρώτσο και τις δουλειές που είχε αναλάβει στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να ζει μακριά από την οικογένειά του. Η κατάσταση στην οικογένεια των Βρεττάκων άλλαξε δραματικά με την εξαφάνιση του Ισίδωρου, ενώ όλα όσα προέκυψαν με την Αγγελική, τα δικαστήρια με την Αντιγόνη και παράλληλα έχοντας μια μόνιμη απειλή από την αδελφή του, οδηγεί τον Μάνο στο να πάρει την απόφαση να τ’ αφήσει όλα πίσω και να πάρει την οικογένειά του και να φύγει οριστικά από τη Μάνη και την Ελλάδα.

Δείτε επίσης: Γνωστός και αγαπημένος ηθοποιός υπέγραψε και μπαίνει στην σειρά, Η Γη της Ελιάς

Η γη της ελιάς Μάνος Μαρίνα

Στο μεταξύ και η Μαρίνα ενημερώνει τον Μάνο πως η Αγγελική έχει αισθήματα για την Αντιγόνη και του προτείνει να επισπεύσουν τη φυγή τους. Από την άλλη ο Μάνος, ήδη έχει κάνει τις επαφές του στην Ιταλία και έχει οργανώσει εκεί τη δουλειά του. Η Μαρίνα από την άλλη είναι σύμφωνη και αρχίζουν να ετοιμάζονται. Αρχικά, πουλάνε το σπίτι που μένουν και η Μαρίνα κανονίζει να δώσει και το ανθοπωλείο της. Παράλληλα, βρίσκουν έναν έξυπνο τρόπο για να πείσουν τη μικρή Αγγελική να κρατήσει μυστική της αποχώρησή τους και, αφού αποχαιρετούν την Αφροδίτη, φεύγουν και οι τρεις για την Ιταλία. Μόλις το μαθαίνει όμως η Αμαλία γίνεται έξαλλη μαζί τους, καθώς ο Μάνος αφήνει οικονομικές εκκρεμότητες.

Η Αντιγόνη κάνει ιατρικό λάθος

Η Αντιγόνη δεν θέλει να φύγει η μικρή Αγγελική με τον Μάνο και τη Μαρίνα. Ωστόσο, ο μόνος τρόπος για να την κρατήσει κοντά της είναι να την απαγάγει. Μέρες πριν οργανώνει τον τρόπο ώστε να αρπάξει το παιδί. Τα πράγματα, όμως, δεν πάνε καθόλου καλά και την τελευταία στιγμή, εξαιτίας ενός τραγικού γεγονότος, τα σχέδιά της ακυρώνονται και η ζωή της αλλάζει οριστικά.

Δείτε επίσης: Ραγδαίες εξελίξεις με την κατάσταση της υγείας του Νίκου Γαλανού – Αποκλειστικό

Η Αντιγόνη από την Γη της ελιάς

Η Αντιγόνη σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση δεν μπορεί να συγκεντρωθεί στη δουλειά της. Κλαίει, παθαίνει κρίσεις και γενικά δεν μπορεί να διαχειριστεί τίποτα. Το μυαλό της είναι στο πώς θα αρπάξει το παιδί. Λίγο πριν, όμως, συμβαίνει κάτι δραματικό. Στο νοσοκομείο που εργάζεται χορηγεί από λάθος πενικιλίνη σε έναν ασθενή, ο οποίος είναι αλλεργικός στη συγκεκριμένη ουσία. Ο ασθενής παθαίνει αλλεργικό σοκ και κινδυνεύει πολύ σοβαρά να πεθάνει. Στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή τον σώζουν, ενώ η Αντιγόνη παθαίνει μεγάλη ταραχή, που εξαιτίας της κατάστασής της λίγο έλειψε να σκοτώσει άνθρωπο. Από το νοσοκομείο την απολύουν κι εκείνη απελπισμένη αποφασίζει να φύγει για πάντα στο Λονδίνο.

Φρύνη και Παρασκευάς

Η γη της ελιάς Παρασκευάς

Η Φρύνη, ένα πολύ όμορφο κορίτσι, αγοράζει το σπίτι και το ανθοπωλείο της Μαρίνας. Αγοράζει ένα ποδήλατο και συνέχεια πάει και «στουκάρει» αριστερά και δεξιά. Δεν ξέρει καλά ποδήλατο, δεν γνωρίζει τους δρόμους και χτυπάει παντού, ακόμα και ανθρώπους. Ο Παρασκευάς είναι έξαλλος μαζί της. Τρελή την ανεβάζει, τρελή την κατεβάζει. Μάλιστα, μια μέρα η Φρύνη χτυπάει με το ποδήλατο κατά λάθος τη Χάιδω. Συγκεκριμένα, της πατάει το μικρό δαχτυλάκι και ο Παρασκευάς δεν αντέχει άλλο (βλέπετε χτύπησε τη βασίλισσά του). Η κοπέλα δεν αντέχει και αρχίζει να τον βρίζει κι αυτή. Ετσι, μεταξύ τους υπάρχει μεγάλο μίσος και ο Μιλτιάδης τον κοροϊδεύει: «Κρίμα που ήρθαν έτσι τα πράγματα γιατί είναι ωραίο γκομενάκι. Τώρα ούτε να σε φτύσει», του λέει, και ο Παρασκευάς του βάζει στοίχημα ότι θα «ρίξει» τελικά τη Φρύνη. Ολα λοιπόν αρχίζουν έτσι, αλλά όλα επίσης θα αλλάξουν γιατί ο Παρασκευάς και η Φρύνη θα ερωτευτούν τρελά και θα δημιουργήσουν μια πολύ όμορφη σχέση.

Από την Μαρία Μεταξητινού/TV24