Στα νέα επεισόδια της σειράς Ηλέκτρα: Η παρουσία της Φιόνας και του άντρα της, Βύρωνα, ξεσηκώνει το νησί και κυρίως την οικογένεια των Βρεττών. Ο Σωτήρης παραδίδεται στο σχέδιο της γυναίκας του και έρχεται αντιμέτωπος με τον Παύλο, που θέλει να περάσει με την Ηλέκτρα ένα τελευταίο ερωτικό βράδυ.
Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς της ΕΡΤ, Ηλέκτρα
Επεισόδιο 116
Ο Νικόλας κινεί τα νήματα όπως του είπε η Ηλέκτρα και όλα δείχνουν να παίρνουν τον δρόμο τους. Ο Παύλος βρίσκεται σε απόγνωση μεταξύ Ηλέκτρας και Νεφέλης, και ο Σωτήρης στο χείλος του γκρεμού, με μόνη σωτηρία την αγκαλιά της Ηλέκτρας και… τον Καρτάλη, που θέλει να σώσει το ναυπηγείο. «Τι σκοπεύεις να κάνεις με την πρόταση; Θα δεχτείς; Τον εμπιστεύεσαι;», ρωτάει η Αγνή τον Νικόλα για τον Καρτάλη, κι ο Νικόλας την κοιτάει βλοσυρός. «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Πολύ φοβάμαι ότι ο άντρας αυτός δεν έχει σκοπό μόνο να σώσει το ναυπηγείο αλλά και να καταστρέψει όσους εργάστηκαν σκληρά για αυτό», της απαντά, κι εκείνη παραδέχεται επίσης πως δεν του έχει εμπιστοσύνη.
Δείτε επίσης: Αυτό είναι το σοκαριστικό τέλος του Σωτήρη στην σειρά Ηλέκτρα

Επεισόδιο 117
Στο ναυπηγείο, ο Μπόγρης προτείνει στον Καρτάλη μια βραδινή παρτίδα χαρτιών, κι ενώ εκείνος αρχικά διστάζει, τελικά συμφωνεί. Στο μεταξύ, η Τιτίκα δέχεται ένα τηλεφώνημα που σφίγγει ακόμα περισσότερο τη θηλιά στο ναυπηγείο: Ενα από τα δάνειά τους κρίνεται άμεσα απαιτητό. «Καθόλου τυχαία δεν μου φαίνεται αυτή η συγκυρία Νικόλα», λέει στον γιο της και συνεχίζει: «Κάποιος απαιτεί να πάρει μέσα από τα χέρια μας το ναυπηγείο. Και όχι με τις καλύτερες συνθήκες».
Επεισόδιο 118
Η Αγνή λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από τον Τζιοβάνι, που της ζητάει να συναντηθούν επειγόντως. Ομως αυτοί οι δύο δεν είναι οι μόνοι κάτοικοι της Αρσινόης με κρυφούς σκοπούς. Ο Μάνος και η Φιόνα ετοιμάζονται για την τελευταία πράξη του κόλπου τους, μόνο που ο Μάνος έχει κάποιες επιπλέον απαιτήσεις… Κι ενώ η Ηλέκτρα υποδέχεται τον Παύλο με ένα όπλο κρυμμένο, ο Σωτήρης παρακολουθεί τις κινήσεις τους και γίνεται μάρτυρας μιας έντονης σκηνής μεταξύ τους.
Η Νεφέλη είναι αποφασισμένη να κάνει τον Παύλο να ζηλέψει και προσκαλεί τον Βλάσση σε δείπνο. Ομως, ο άντρας της δεν θα αργήσει να καταλάβει τι οργανώνει μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. «Από πότε Νεφέλη μου εσύ έχεις σχέσεις μαζί του;», τη ρωτά, κι εκείνη του θυμίζει πως με τον Βλάσση είναι παιδικοί φίλοι. «Μόνο που όπως είχες αφήσει να εννοηθεί, εσύ με αυτόν δεν κάνατε ποτέ παρέα. Εκτός και αν συμβαίνει κάτι άλλο που δεν θες να παραδεχτείς καν. Για να μην ξεχάσω πως πριν λίγες ώρες σε βρήκα στην αγκαλιά του», της θυμίζει, αλλά φαίνεται πως ό,τι και αν της πει, δεν της χαλάει τη διάθεση.
Επεισόδιο 119
Ο Μπόγρης και ο Καρτάλης περνούν τη νύχτα παίζοντας χαρτιά, αγνοώντας πως ταυτόχρονα στήνεται ένα πολύ πιο επικίνδυνο, θανάσιμο παιχνίδι. Ενα εξίσου επικίνδυνο παιχνίδι εξελίσσεται και στο σπίτι του Σωτήρη. Η μεθυσμένη Ηλέκτρα τον προσκαλεί να χορέψουν βαλς και να πουν αλήθειες. Εχοντας μουδιάσει από τον πόνο, μπλέκει χάπια με αλκοόλ και μέσα στην παραζάλη της είναι έτοιμη να αποκαλύψει τα πάντα στον άντρα της. Λίγη ώρα αργότερα, που ξυπνάει με το κεφάλι θολό, παίρνει την απόφαση πως πρέπει να τελειώσει με αυτήν την ιστορία και ο κάθε κατεργάρης να κάτσει στον πάγκο του… Και για να γίνει αυτό, προτείνει στον Παύλο να περάσουν ένα τελευταίο βράδυ μαζί. «Είσαι με τα καλά σου; Τι είναι αυτό που μου ζητάς; Ακόμα και αν ήθελα, η Νεφέλη πλέον παρακολουθεί κάθε κίνησή μου. Με υποψιάζεται Ηλέκτρα και το μόνο που δεν θέλω είναι να χαλάσω τη σχέση μου μαζί της», της απαντά.
Στο μεταξύ, ο Νικόλας ξυπνά μες στη νύχτα και συνειδητοποιεί πως η Αγνή δεν είναι δίπλα του. Οι υποψίες του για εκείνη αρχίζουν να φουντώνουν και ο παλιός Νικόλας βγαίνει ξανά στην επιφάνεια. Ο γιος της Τιτίκας νιώθει προδομένος και όταν νιώθει έτσι μπορεί να γίνει επικίνδυνος. Την ίδια ώρα, η Αγνή είναι μαζί με τον Τζιοβάνι και δέχεται από εκείνον ένα παράξενο δώρο: ένα όπλο. Κι ενώ προβληματίζεται για το πού πρέπει να το χρησιμοποιήσει, το σχέδιο της Φιόνας προχωρά απρόσκοπτα.
Επεισόδιο 120
Μέσα στη δίνη των γεγονότων, ο Παύλος βασανίζεται από μια απόφαση που μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Σκέφτεται αν πρέπει να παραδοθεί στην έλξη του και να βρεθεί στο ερωτικό καταφύγιο με την Ηλέκτρα ή να μείνει μακριά της και στο πλευρό της Νεφέλης. Η τύχη του κρέμεται από μια κλωστή και τελικά αποφασίζει να υποκύψει στον έρωτά του για εκείνη. Παράλληλα, ο Νικόλας έχει ήδη ενημερώσει τον Σωτήρη για το ραντεβού των εραστών, και η παγίδα είναι έτοιμη να κλείσει… πάνω τους.
Η Φιόνα αποφασίζει να επιστρέψει στο πατρικό της. Ομως, το σπίτι αυτό δεν είναι πια απλώς ένας τόπος αναμνήσεων –είναι ένα σκηνικό που πολύ σύντομα θα φιλοξενήσει ένα έγκλημα.


">
">
">
">
">
">
">