Στο σημερινό επεισόδιο της σειράς, Ο Τιμωρός, η Ισαβέλλα πιάνει στα χέρια της όπλο και σημαδεύει την Ναταλία, έχοντας μάθει πως εκείνη σκότωσε την κόρη της. Παράλληλα, ο Αλέξης λέει στο Φίλιππο πως δεν είναι αυτός ο πραγματικός του πατέρας.

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ALHA, Ο τιμωρός

Επεισόδιο 88

Κι ενώ η Ελλη έρχεται σε σύγκρουση με τον πατέρα της, απαιτώντας όλη την αλήθεια, ο Λεωνίδας συλλαμβάνει επ’ αυτοφώρω τον Πέτρο και τη Ναταλία και η αντίστροφη μέτρηση για τους δύο τους αρχίζει. Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης αναγκάζεται να ομολογήσει την ενοχή του για τον θάνατο της Δανάης στον Φίλιππο, ο οποίος δεν μπορεί να το πιστέψει. «Τι μου λες δηλαδή; Πως ο πατέρας μου είναι ένας δολοφόνος; Πως σκότωσε μια γυναίκα χωρίς να του έχει κάνει τίποτα απολύτως;» τον ρωτάει, αλλά ο Αλέξης αντί να αισθανθεί καλά που ομολόγησε το έγκλημά του, βυθίζεται ακόμα περισσότερο στις τύψεις του. Δυστυχώς για εκείνον, δεν θα είναι η μόνη αλήθεια που θα μάθει. Η Ελλη θα σπεύσει να του μιλήσει για την πατρότητά του, την ίδια ώρα που ο Λεωνίδας ξεκινά την εκδίκησή του απέναντι στον Πέτρο και τη Ναταλία με ένα αρρωστημένο παιχνίδι επιβίωσης.

Στο μεταξύ, η Ισαβέλλα μαθαίνει ότι η Ναταλία σκότωσε τη μητέρα της, Δομινίκη, και γεμάτη από οργή παίρνει τον νόμο στα χέρια της. Ο Αντρέας κάνει μια πρόταση στον Πέτρο που θα τον εκπλήξει, την ώρα που η Μαρίνα έρχεται αντιμέτωπη με τον Αντώνη για τον θάνατο του πατέρα της. Μετά από όλα αυτά, ο Μάρκος θα συγκρουστεί άγρια με τον Αλέξη για τον Φίλιππο και συγκεκριμένα για το ποιος του στάθηκε περισσότερο τις στιγμές που το είχε ανάγκη. Οι δύο άντρες λογομαχούν άγρια, με την Ελλη να μπαίνει ανάμεσά τους προκειμένου να τους χωρίσει.

Ο Αλέξης συντετριμμένος από τις τύψεις του επισκέπτεται την Ελλη και απολογείται για όλα όσα τον βαραίνουν. Ένα πράγμα εκείνη τον συμβουλεύει: «Να ομολογήσεις, Αλέξη. Να πας στην αστυνομία και να ομολογήσεις. Μόνο έτσι θα μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος τις νύχτες. Κάν’ το. Το ξέρω πως μπορείς… το οφείλεις σε αυτήν τη γυναίκα που δεν σου έφταιξε σε τίποτα», του λέει.

Δείτε επίσης: Καρέ – καρέ η τελευταία σκηνή της σειράς!

Ο Πέτρος απορρίπτει την πρόταση του Αντρέα, δεν γνωρίζει όμως ότι ο χρόνος του τελειώνει. Η Ελλη και ο Μάρκος βρίσκονται σε μεγάλη αγωνία για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με τον Φίλιππο, την ώρα που η Κάτια αποφασίζει να αφήσει τον Αντώνη και να φύγει από το σπίτι. Εκείνος βρίσκεται μπροστά σε ένα δύσκολο δίλημμα, μετά την πρόταση της Μαρίνας να καταγγείλει τον Λεωνίδα. Η Ναταλία πηγαίνει να σκοτώσει τον Πέτρο, την ώρα που εκείνος ετοιμάζεται να στείλει το ενοχοποιητικό για εκείνη βίντεο για τον φόνο της Δομινίκης στον Μάρκο. Δυστυχώς για όλους, ο Λεωνίδας ετοιμάζεται να εξαπολύσει γενικευμένη επίθεση. Και το χτύπημα θα είναι συντριπτικό. Η αντίστροφη μέτρηση για το συγκλονιστικό φινάλε έφτασε!

Σχεδόν με δάκρυα στα μάτια ο γιος της Ελλης, γνωρίζοντας πλέον πως βιολογικός του πατέρας είναι ο Μάρκος, πηγαίνει στο σπίτι της αγαπημένης του. «Τι κάνεις εσύ εδώ αυτήν την ώρα;» τον ρωτάει και πριν προλάβει να ολοκληρώσει την ερώτησή της, ο Φίλιππος της λέει τα πάντα. Για τον πραγματικό του πατέρα, τη σχέση του με την Ελλη αλλά και το έγκλημα του Αλέξη. Ο νεαρός άντρας θα αισθανθεί ακόμα περισσότερο προδομένος όταν μάθει πως η αγαπημένη του ήξερε την αλήθεια από τον Μάρκο, όμως δεν θα της κρατήσει κακία. Εχει μεγαλύτερα προβλήματα να λύσει και κυρίως πρέπει να σκεφτεί πώς θα διαχειριστεί το ζήτημα της πατρότητας. Μπορεί να έχει αδυναμία στον Μάρκο, όμως νιώθει πως δεν μπορεί έτσι ξαφνικά να γυρίσει την πλάτη στον Αλέξη. Τα συναισθήματα ποικίλουν και αλλάζουν ανά λεπτό. Με τη βοήθεια της Εβίτας, όμως, ο άντρας καταφέρνει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσει με βάση τη λογική.