Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στη διοικητική δομή του ΣΚΑΪ, καθώς ο σταθμός γνωστοποίησε επίσημα τη συνεργασία του με τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο.

Το νέο στέλεχος του Ομίλου διαθέτει μακρά διαδρομή στον χώρο των επιχειρήσεων και των Μέσων Ενημέρωσης. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας έχει εργαστεί σε μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αναλαμβάνοντας θέσεις με αυξημένες αρμοδιότητες.

Η ένταξή του στο διοικητικό σχήμα του σταθμού πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία ο ΣΚΑΪ προχωρά σε αλλαγές και σχεδιασμό των επόμενων κινήσεών του. Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος θα βρίσκεται πλέον σε μια ιδιαίτερα νευραλγική θέση, έχοντας ενεργό ρόλο στη λειτουργία και στη στρατηγική κατεύθυνση του Ομίλου.

 Δημήτρης Παπαλεξόπουλος

Η επίσημη ανακοίνωση του ΣΚΑΪ

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται:

«Ο ΣΚΑΪ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανάληψη της θέσης του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου από τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο.

Με πολυετή εμπειρία σε κορυφαίες εταιρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων η Google και η Procter & Gamble, ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις ευθύνης και έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.

Ο Όμιλος ΣΚΑΪ καλωσορίζει τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο και του εύχεται κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα».

Ποιος είναι ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος

Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος είναι έμπειρο διοικητικό στέλεχος, με παρουσία σε εταιρείες διεθνούς εμβέλειας. Στο επαγγελματικό του βιογραφικό περιλαμβάνονται η Google και η Procter & Gamble, δύο όμιλοι στους οποίους απέκτησε σημαντική εμπειρία σε απαιτητικά εταιρικά περιβάλλοντα.

Στη συνέχεια πέρασε στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης μέσα από τις Καθημερινές Εκδόσεις. Από τον Ιανουάριο του 2019 είχε αναλάβει τη θέση του Chief Business Officer, ενώ την 1η Ιανουαρίου 2022 τοποθετήθηκε Γενικός Διευθυντής της εταιρείας.

Η γνώση του γύρω από την επιχειρηματική λειτουργία, την ανάπτυξη και τη διοίκηση ενός μεγάλου δημοσιογραφικού οργανισμού αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι της μέχρι τώρα πορείας του. Πλέον αναλαμβάνει τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου στον ΣΚΑΪ, φέρνοντας μαζί του την εμπειρία που συγκέντρωσε τόσο σε πολυεθνικούς ομίλους όσο και στον ελληνικό Τύπο.