Τηλεθέαση: Οι νικητές και οι ηττημένοι της εβδομάδας που μας πέρασε (30/10-3/11)

Ποιους επέλεξε το κοινό

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
Unsplash.com
Unsplash.com

Η τηλεοπτική σεζόν εξελίσσεται σε μάχη... σώμα με σώμα για τα κανάλια, που προτάσσουν πλέον τα καλύτερά όπλα τους διεκδικώντας μία θέση στο κοντρόλ του τηλεθεατή. Άλλοι τα έχουν καταφέρει, και άλλοι έμειναν «μετεξεταστέοι», γι' αυτό ας διαβάσουμε μαζί τις μετρήσεις της εβδομάδας για να δούμε τους νικητές με τους ηττημένους. Ως γνωστόν οι αριθμοί δεν λένε ψέματα.

Δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε από αλλού από τις πρωινές ώρες, όπου φαίνεται ότι ο παλιός είναι αλλιώς, αλλά ο νέος είναι ωραίος. Μάχη σώμα με σώμα δίνει ο «παλιός» Γιώργος Παπαδάκης, έχοντας στο πλευρό του την Μαρία Αναστασοπούλου, με τους «νέους» Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, με το «Καλημέρα Ελλάδα» και την «Κοινωνία Ώρα MEGA» αντίστοιχα να εναλλάσσονται στην πρώτη θέση κάθε μέρα και κάθε... τέταρτο!

Σταματίνα Τσιμτσιλή

Ποιοι κέρδισαν τη μάχη της τηλεθέασης

Ξεχωριστή αναφορά αξίζει στον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο στο «Σήμερα» του ΣΚΑΪ που παραμένουν σε κοντινή απόσταση, καθώς και στον Κώστα Παπαχλιμίντζο με την Χριστίνα Βίδου, που με τις «Συνδέσεις» κατάφεραν να αποσπάσουν την πρωτιά στην έναρξη της εκπομπής την Πέμπτη αγγίζοντας το 18% μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1.

Όταν μιλάμε για νικητές, δεν χωράει άλλο όνομα από εκείνο της Σταματίνας Τσιμτσιλή. Το «Happy Day στον Alpha» δεν άφησε πολλά περιθώρια σε όσους μοιράζονται μαζί του τον τηλεοπτικό αέρα, και μιλώντας με αριθμούς είναι ενδεικτικό ότι δεν έπεσε για ούτε ένα μέρα κάτω από το 20%, αφήνοντας τον ανταγωνισμό τις περισσότερες φορές με διψήφια διαφορά στις μετρήσεις τηλεθέασης.

Γιώργος Λιάγκας Κατερίνα Καινούργιου

Σκληρές μονομαχίες στην πρωινή ζώνη

Στην πρωινή-μεσημεριανή ζώνη, ο Γιώργος Λιάγκας και η Κατερίνα Καινούργιου με τις εκπομπές «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 και «Super Κατερίνα» στον Alpha, μονομάχησαν στήθος με στήθος κάθε μέρα, με την Ζήνα Κουτσελίνη να... καραδοκεί και να τους αποσπά σημαντικό ποσοστό με τις «Αλήθειες» της στο Star -κάτι που μεταφράστηκε και σε πρωτιές. Η βραδινή εκπομπή της στον αντίποδα μπορεί να μην σκαρφάλωσε ψηλά στους πίνακες τηλεθέασης, αλλά είναι δεδομένη η εμπιστοσύνη του καναλιού στην παρουσιάστρια, και εξυπακούεται ότι θα της δοθεί χρόνος να χτίσει τη σχέση της με το κοινό σε μία νέα ζώνη.

Στο άλλο άκρο της πρωινής ζώνης βρίσκεται το «Πρωινό Σου Σου» με την Ελένη Τσολάκη που, έχοντας ήδη ξεκινήσει αργά σε μία ανταγωνιστική τηλεοπτική σεζόν, ακόμα ψάχνει το κοινό του με την εκπομπή του Open να μην απομακρύνεται από τα χαμηλά μονοψήφια. Το ίδιο ισχύει το απόγευμα και στην Οδό Ζαρίφη 2, που γράφει «μόνος» καθώς φαίνεται, με λίγο υψηλότερες επιδόσεις αλλά αρκετά ασθενέστερο ανταγωνισμό.

Χαμηλές είναι οι «πτήσεις» και για την Ελένη Μενεγάκη, με την καλύτερή της επίδοση την περασμένη Πέμπτη να «αγγίζει» το 10% το δεύτερο τέταρτο της εκπομπής, ωστόσο είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια πως τα κανάλια που τη διεκδικούν, επιθυμούν την εμπορική αξία που αδιαμφισβήτητα διατηρεί μέχρι σήμερα, και όχι τόσο τα νούμερα τηλεθέασης.

Νίκος Ευαγγελάτος Ηλιάνα Παπαγεωργίου

Shopping Star ή Live News προτίμησε το κοινό;

Η ζωή θέλει παιχνίδι, και ο κόσμος όπως φαίνεται, που ζητάει τα τηλεπαιχνίδια και δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ζέτα Μακρυπούλια με το «Ρουκ Ζουκ» να σαρώνει στην ώρα προβολής της, με τον Πέτρο Πολυχρονίδη και την Μαρία Μπεκατώρου να είναι συγκριτικά... άτυχοι, αφού παίζουν απέναντι o ένας στον άλλον και κατά συνέπεια μοιράζονται τα ποσοστά τηλεθέασης με εναλλάξ νικητές τον «Τροχό της Τύχης» και το «The Chase» αντίστοιχα.

Το γυναικείο κοινό θέλει Ηλιάνα Παπαγεωργίου και «Shopping Star», το αντρικό «ψηφίζει» Νίκο Ευαγγελάτο και «Live News» με τον δεύτερο πάντως να κερδίζει στο σύνολο τις περισσότερες μονομαχίες αυτή την εβδομάδα. Ταυτόχρονα, στα τελευταία τέταρτα της ενημερωτικής εκπομπής του Mega παίζουν δυνατά στον ανταγωνισμό το «Cash or Trash» και το παιχνίδι «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου».

Βασίλης Μπισμπίκης Σασμός

Απόλυτη επικράτηση των σειρών

Και το βράδυ είναι η ώρα της μυθοπλασίας, με κυρίαρχο τον «Σασμό» για 3η χρονιά, που συμπαρασύρει στην άνοδο τον «Γιατρό» και το «Προξενιό της Ιουλίας». «Η Μάγισσα» και «Ο πρώτος από εμάς» από τη μία, με τη «Γη της Ελιάς» από την άλλη έπαιξαν σκληρά για την δεύτερη θέση, με ανάμεικτα αποτελέσματα, και την υπερπαραγωγή του ΑΝΤ1 πάντως να κερδίζει εκεί τις εντυπώσεις.

«Το Ναυάγιο» έχει εξελιχθεί σε σκληρό αντίπαλο, που καταφέρνει να «σπάει» τις πρωτιές του Alpha, ενώ όσον αφορά το πρωτοεμφανιζόμενο «Milky Way», μπορεί να μην έκανε εντυπωσιακά νούμερα, αλλά ικανοποίησε τους ανθρώπους του Mega που συνυπολογίζουν και τα θετικά σχόλια που γράφτηκαν στο X (πρώην Twitter). Όσον αφορά τα reality, η «Φάρμα» συνεχίζει να σημειώνει μία αξιοπρεπή πορεία, κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί για το «I'm a Celebrity... Get me out of here», που σημείωσε μέσους όρους της τάξης του 5%.

Ξεχωριστή αναφορά αξίζει στη Δώρα Αναγνωστοπούλου με το «Mega Stories» για το Ναυάγιο της Φαλκονέρας να παίρνει εξαιρετική πάσα από το «Ναυάγιο» της μυθοπλασίας και να κατακτά την πρώτη θέση στη βραδινή ζώνη με μέσο όρο 13,2%. Τύφλα να έχει ο «Captain America» που έπαιζε την ίδια ώρα στον Alpha!