Το σόι σου: Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου μιλάει για το τέλος της σειράς - «Θα στεναχωρηθώ αν...»!

Η ηθοποιός μιλάει για το φινάλε της σειράς!

Το σόι σου: Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου μιλάει για το τέλος της σειράς - «Θα στεναχωρηθώ αν...»!

Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου μιλάει για το τέλος της σειράς «Το σόι σου».

Οποιος ξέρει τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου προσωπικά, γνωρίζει πως είναι ένας βαθιά συναισθηματικός και ευγενικός άνθρωπος. Διαβάστε παρακάτω...

Από την άλλη, η Αλεξάνδρα που υποδύεται στην κωμική σειρά του Alpha «Το σόι σου» είναι μια αγορομάνα που επεμβαίνει στις ζωές των γύρω της.

Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου μιλάει για το τέλος της σειράς Το σόι σου

Τι σας έχει μείνει έντονα από τις «Μάγισσες της Σμύρνης» που έριξαν αυλαία πριν μέρες;
«Ηταν μια τέλεια θεατρική σεζόν, όμως αυτό ήταν το προς τα έξω... Το προς τα μέσα σημαίνει φρικτή κούραση, ξύπνημα το πρωί, δεκάωρο γύρισμα μετά την πρόβα. Τα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς γυρίζονταν στην Πάρνηθα, από 20 Αυγούστου ενώ από 23 εγώ είχα αρχίσει και τις πρόβες στο Παλλάς. Ηταν πολύ βαρύ. Αργότερα βέβαια είδαμε την επιτυχία της σειράς για μια ακόμη σεζόν, όμως και την επιτυχία της παράστασης».

Και η παράσταση όμως πρέπει να απαιτούσε κόπο που γινόταν συγχρόνως.
«Ακριβώς. Και την επιτυχία δεν την ξέρουμε την ώρα που ξεκινάμε μια δουλειά. Πέρα όμως από την προσέλευση του κόσμου και στο ένα και στο άλλο, ίσχυε και η ρήση “περνάμε καλά στα καμαρίνια και αυτό βγαίνει στη σκηνή”. Εμείς το αντιστρέψαμε και είπαμε περνάμε πολύ καλά στη σκηνή και αυτό βγαίνει και στα καμαρίνια. Το εννοώ. Η υπέροχη Μαρία Καβογιάννη και η λατρευτή Σμαράγδα Καρύδη, η Νικολέτα Βλαβιανού, η Μαρία Αντουλινάκη, ο Μελέτης Ηλίας, ο Μέμος Μπεγνής, όλοι. Αγόρια και κορίτσια ήταν τόσο καλοί επαγγελματίες με χιούμορ, καθόλου μίζεροι, που περάσαμε μοναδικά στη σκηνή».

«Το σόι σου»: Το άγνωστο περιστατικό της σειράς που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα!

Συγκινηθήκατε στην τελευταία παράσταση;
«Φυσικά. Τα κορίτσια μου, η Μαρία και η Σμαράγδα, μου φέρανε μια καρδούλα που έλεγε “Μιρκούλα σε αγαπάμε” και ένα τριαντάφυλλο. Εγώ διαλύθηκα. Ημασταν τρεις που κλαίγαμε και δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε πάνω στη σκηνή».

Ο ρόλος της Αττάρτης σας σημάδεψε;
«Σίγουρα. Στην αρχή είχαμε την αγωνία να πάει καλά η παράσταση αλλά με τον Σταμάτη Φασουλή δίπλα μας αισθανόμασταν καλύτερα. Του έχω βαθιά εμπιστοσύνη. Αν μου πει να κάνω κάτι θα το κάνω και ξέρω πως αυτός θα βρει τρόπο να με οδηγήσει σε αυτό. Χρόνια ακουμπάω στον Σταμάτη και με πολλή χαρά. Συχνά του λέω “πώς θα το κάνω αυτό;” και εκείνος μου απαντάει “ναι, βρε Μίρκα μου, δεν έχεις και εμπειρία”. Του εξηγώ ότι δεν με ενδιαφέρει η εμπειρία. Παθαίνω πανικούς».

Περιμένατε άραγε αυτή τη μοναδική επιτυχία;
«Χίλια τετρακόσια άτομα, επί τέσσερις μήνες, κάθε μέρα... δεν έχει ξαναγίνει. Και το λέω σε σχέση με το πόσα έχω δει. Επειτα είχαμε τη στήριξη του θεάτρου μέσα από τους κυρίους Κατσαρίδη και Κεντ, που ήταν πάντα εκεί και μας στήριζαν με τον καλύτερο τρόπο, που δεν είναι μόνο οικονομικός. Είναι εκεί και νιώθεις ασφάλεια. Αυτή ήταν η ευτυχία του θεάτρου».

"Ο πατέρας μου δεν μπορεί να περπατήσει!" - Συγκλονίζει το δράμα πρωταγωνίστριας της σειράς "Το σόι σου"!

Τι γίνεται όμως και με το «Σόι». Πέμπτος χρόνος φέτος...
«Τις αντίξοες συνθήκες που έχει τύχει να βιώσουμε αντισταθμίζει το γεγονός πως νιώθουμε ότι βρισκόμαστε στο σπίτι μας. Πάντα με σεβασμό και αγάπη. Αισθάνομαι υπέροχα που είναι τόσα παιδιά μαζεμένα, φρέσκα, ταλαντούχα γύρω μου. Τους έβλεπα τις προάλλες σε ένα γύρισμα, σε ένα τραπέζι, που όλοι έχουν μεγαλώσει και εγώ είμαι νέα, και με ρώτησαν γιατί χαμογελάω. Είχα τέτοια ευφορία ψυχική που όπως τους είπα θα ήθελα να είμαστε ένας θίασος».

Μήπως τελικά την Αλεξάνδρα την έχετε αγαπήσει λίγο παραπάνω;
«Οταν καλείσαι να κάνεις έναν ρόλο “γκρίζο”, αρνητικό, έχει ένα ενδιαφέρον παραπάνω. Φυσικά και την έχω αγαπήσει. Το περίεργο είναι όμως πως την αγαπάει και ο κόσμος. Το φοβόμουν στην αρχή, γιατί είναι αρνητική ηρωίδα που επεμβαίνει στις νύφες της. Ομως οι συγγραφείς βρήκαν στην Αλεξάνδρα και στιγμές ευαισθησίας. Δεν έχω αγαπήσει αυτά που κάνει αλλά τον τρόπο που βρίσκει για να τα κάνει. Συνέχεια λένε του Ορκόπουλου... “πώς την αντέχεις;”. Παρ’ όλα αυτά αγαπούν αυτόν τον ρόλο».

Είναι το κλασικό πρότυπο αγορομάνας πεθεράς;
«Ε... ναι! Παρόλο που νόμιζα πως δεν μπορεί να υπάρχουν τέτοιες γυναίκες, έχω ακούσει τέρατα. Και δεν είναι μόνο πεθερές αλλά και μάνες. Εχω μια φίλη που η μαμά της τής λέει παρόμοιες ατάκες. Μου έλεγε μάλιστα πως αν με βλέπει θα θεωρεί πως μου τα έχει πει εκείνη να τα κάνω. Ευτυχώς δεν έχει γίνει αντιπαθητική στον κόσμο».

Αν μπορούσατε, ως Μίρκα, τι θα λέγατε στον Μενέλαο;
«“Πρόσεχε αγόρι μου, άσε την να λέει ό,τι θέλει και κάνε τα δικά σου”. Και κάπως έτσι γίνεται στο τέλος. Οταν βάζει δε τις φωνές, η Αλεξάνδρα γίνεται ένα αθώο ελαφάκι στο δάσος. Εχουν βαθιά αγάπη. Ακουμπάει ο ένας πάνω στον άλλον!».

Το σόι σου: Αντωνία και Λυδία συμμαχούν για να εξουδετερώσουν την Αλεξάνδρα!

Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου μιλάει για το τέλος της σειράς Το σόι σου

Πώς θα θέλατε να τελειώσει αυτός ο ρόλος;
«Δεν θέλω να το σκέφτομαι γιατί θα στενοχωρηθώ. Ο Γιώργος Γιαννόπουλος το έλεγε από την πρώτη σεζόν πως η σειρά θα πάει δέκα χρόνια και εμείς τον βγάζαμε τρελό».

Θα θέλατε να υπάρξει και έκτη σεζόν;
«Μακάρι, το ευχόμαστε όλοι! Το αντικείμενο του πόθου είναι ο κόσμος έτσι και αλλιώς...».

Λείπει κάτι από την τηλεόραση αυτή την περίοδο;
«Εχει αρχίσει να επανέρχεται η τηλεόραση που γνωρίζαμε. Γίνονται και περισσότερες εκπομπές και όμορφες σειρές μυθοπλασίας».

Τι ξεχωρίζετε;
«Τους “Ράδιο Αρβύλα”. Μου αρέσουν πάρα πολύ. Οπως και το “Βινύλιο”. Καθόλου δήθεν εκπομπή, αλλά βαθιά συναισθηματική. Είναι εκπομπή καρδιάς και σκέψης, και μέσα από την καρδιά βγαίνει πάντα ένα όμορφο αποτέλεσμα. Εύχομαι να μείνουν αυτές που αρέσουν στον κόσμο και να συνεχίσει να υφίσταται η μυθοπλασία για να υπάρχει και ευγενής συναγωνισμός.

ΠΗΓΗ: TV 24
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Το σόι σου: Η Ιωάννα Ασημακοπούλου μας αποκαλύπτει τις εξελίξεις της σειράς!

Η Ιωάννα Ασημακοπούλου υποδύεται με μαεστρία την καλόκαρδη, τίμια και λίγο αφελή Αντωνία που αγαπάει βαθιά τον Κωνσταντίνο, τον γιο της δύστροπης Αλεξάνδρας, η οποία δεν εγκρίνει καμία νύφη για τους γιους της, και έχει μπει στην καρδιά του τηλεοπτικού κοινού.

Όλα αυτά, βέβαια, συμβαίνουν στην κωμική σειρά «Το σόι σου» του ALPHA. Διαβάστε παρακάτω...

Μεγάλος ο έρωτας της Αντωνίας με τον Ζουζουνέλ.
«Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης είναι υπέροχος. Τον εκτιμώ πολύ και έχει δώσει έναν απίστευτο κωμικό χαρακτήρα στο ρόλο του Κωνσταντίνου και είμαι συγκινημένη γι’ αυτή τη συνάντηση. Είναι ένας πολύ καλός φίλος. Η ερμηνεία του δεν είναι μόνο προσωπικό ζήτημα. Για να πάρεις πρέπει και να δώσεις. Εχουμε ένα υπέροχο καστ και ο καθένας από εμάς κάνει το καλύτερο για να το πάρει ο συνάδελφος και με τη σειρά του να το δώσει στον επόμενο. Ποτέ δεν παίζεις μόνος σου. Πρέπει να επικοινωνείς και αυτό το πράγμα στο “Σόι” το έχουμε πετύχει».

Οι «Ζουζουνέλ» είναι ωραίο ζευγάρι.
«Εχουν πολλή πλάκα και όντως είναι ένα όμορφο ζευγάρι με πολλά κωμικά στοιχεία και κάποιες δραματικές σκηνές και είναι πολύ αγαπημένοι μεταξύ τους. Δεν τους σταματάει ούτε η Αλεξάνδρα...».

Είναι όμως «μαμάκιας».
«Φανταστείτε πόσο τον αγαπάει η Αντωνία που το παραβλέπει. Δεν τη σταματάει κανένα εμπόδιο όσον αφορά στον Κωνσταντίνο και είναι δοσμένη και ταγμένη στον γάμο της και τη σχέση της με τον Ζουζουνέλ».

Παιδάκι θα κάνουν;
«Δεν το ξέρω. Αυτό θα το κανονίσουν οι ειδικοί. Πάντως δείχνουν να είναι ευτυχισμένοι κι έτσι. Σίγουρα η Αντωνία θέλει ένα παιδί. Επειδή είναι έτσι ο χαρακτήρας της δεν το έχει εκφράσει. Γι’ αυτό και δείχνει την αγάπη της στον Μένιο, τον γιο του Κωνσταντίνου, και τον έχει σαν δικό της».


Πείτε μου, μετά από τόσα χρόνια που γνωρίζεστε... με την Αντωνία, το ψυχογράφημά της.
«Η Αντωνία είναι ένας φοβισμένος άνθρωπος που δεν πιστεύει στον εαυτό της. Εχει μεγαλώσει σε ένα φτωχικό σπίτι. Θεωρώ ότι έχει κάνει άλμα κοινωνικά στη ζωή της προκειμένου να είναι με τον Κωνσταντίνο. Ωστόσο είναι έτοιμη να δώσει και να δείξει την αγάπη της. Θέλει να φροντίζει τους πάντες».

Τι συμπαθείτε σε εκείνη;
«Τη συστολή της. Είναι εγκρατής, έχει μια συστολή που εμένα πολλές φορές με συγκινεί στους ανθρώπους. Εχει πολλά καλά στοιχεία. Δεν έχει δεύτερη σκέψη».

Ποια συμβουλή θα της δίνατε;
«Να μη φοβάται. Να νικήσει τις φοβίες της».

Την Αλεξάνδρα πότε θα τη νικήσει;
«Νομίζω ότι στην ουσία όλη αυτή η κόντρα τροφοδοτεί τη σχέση τους. Είναι ένα εσωτερικό παιχνίδι που η Αντωνία το δέχεται κρυφά. Αν η Αλεξάνδρα γίνει ποτέ καταδεκτική μπορεί να αντιστραφούν οι ρόλοι. Η Αντωνία θέλει να διεκδικεί συνέχεια την Αλεξάνδρα. Αυτός είναι ο στόχος της και το έχει συνηθίσει».

Οι νύφες πάντως γίνονται μια γροθιά.
«Στα δύσκολα πρέπει να έχεις έναν σύντροφο στη ζωή αλλά κι έναν ισχυρό σύμμαχο και η Λυδία είναι τέτοιος χαρακτήρας. Την υποστηρίζει πολύ. Είναι η καλύτερή της φίλη. Τα λένε όλα. Σε εκείνη εκφράζεται απολύτως ειλικρινά γιατί την καταλαβαίνει. Με τον Κωνσταντίνο φοβάται μην τον στενοχωρήσει, μην πει κάτι για τη μητέρα του και έχει άλλο αποτέλεσμα».

Υπάρχουν κοπέλες που σας στέλνουν μηνύματα και σας λένε ότι τραβούν τα ίδια με τις πεθερές τους;
«Συνέχεια. Μου λένε “πέστα”, “τα ίδια τραβάω κι εγώ με την πεθερά μου” και πολλά τέτοια. Σκέφτομαι τι τραβάνε. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο κόσμος αυτός ταυτίζεται και μέσα από την κωμωδία συναντάμε δικά μας στοιχεία ή ακόμη και τον εαυτό μας. Πολλές φορές βρίσκουμε και τις δικές μας ρωγμές».

Πώς είναι η Μίρκα Παπακωνσταντίνου ως συνεργάτιδα;
«Είμαστε πολύ φίλες και τη θεωρώ άνθρωπο της οικογένειάς μου. Δεν υπάρχει μέρα που να μη μιλήσουμε στο τηλέφωνο να της πω τα νέα μου. Εχω πάρει απίστευτη αγάπη από εκείνη και είμαι πολύ τυχερή που τη γνώρισα. Είναι πολύ μεγάλη ηθοποιός και ένας υπέροχος και δοτικός άνθρωπος. Από την πρώτη στιγμή που με συνάντησε άνοιξε την αγκαλιά της».

Στο θέατρο «Αλφα Ιδέα» πρωταγωνιστείτε στην παράσταση «Alarms» του Μάικλ Φρέιν.
«Πρόκειται για δύο κωμικά μονόπρακτα και αναφέρεται στο πόσο μόνοι είμαστε ουσιαστικά μέσα στις σχέσεις μας, ερευνά αν είμαστε ειλικρινείς κι αν διεκδικούμε αυτό που θέλουμε και τελικά αν αποφασίζουμε ή όχι να χαλάσουμε τη μαγιά ή να μείνουμε ακίνητοι χωρίς αγώνα στο να αλλάξει κάτι. Αυτά δοσμένα με κωμικότητα».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΑΡΝΕΛΗ
ΠΗΓΗ: ΤV24

Διαβάστε περισσότερα θέματα εξελίξεων στο Youweekly.gr