Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Mega: Ραγδαίες εξελίξεις με το κανάλι! Τι συνέβη;

Έσκασε τώρα!

Mega: Ραγδαίες εξελίξεις με το κανάλι! Τι συνέβη;
TV24 07.08.2019 14:35

Ραγδαίες εξελίξεις έχουν σημειωθεί με το κανάλι Mega! Tι συνέβη;

Από την στιγμή που το Mega έκλεισε τον κύκλο του άπαντες στο τηλεοπτικό τοπίο περιμένουν την πλειστηριασμό των περιουσιακών του στοιχείων. Το άλλοτε κραταιό κανάλι κατέβασε ρολά μέσω της Digea τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου.

Το κανάλι σταμάτησε να μεταδίδει πρόγραμμα μέσω των συνδρομητικών πλατφορμών στις 20 Νοεμβρίου. Πλέον μεταδίδει το πρόγραμμά του μόνο διαδικτυακά μέσω του youtube στον επίσημο λογαριασμό του καναλιού.

Φυσικά άπαντες περιμένουν την διαδικασία για την ταινιοθήκη του καναλιού.

Mega: Έκτακτη ανακοίνωση για τους εργαζόμενους του σταθμού! Τι συνέβη;

Όπως αναφέρει το typologies.gr στο τέλος Αυγούστου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων του καναλιού με στόχο να ολοκληρωθούν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019. Στο επίκεντρο φυσικά θα είναι η ταινιοθήκη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων μηνών υπάρχει ενδεχόμενο ακόμα και σύμπραξης καναλαρχών για τη διεκδίκησή της. Όπως γίνεται αντιληπτό ο επιχειρηματίας ή το σχήμα που θα αποκτήσει την ταινιοθήκη θα αποκτήσει σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του.

Mega: Ραγδαίες εξελίξεις με το κανάλι!

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο Mega, καθώς βγήκε η απόφαση για το μεγάλο κανάλι που κάνει χαρούμενους τους εργαζόμενους!

Πριν εννέα μήνες είχε πέσει το "μαύρο"!

Τα δύο χρόνια που εξέπεμπε χωρίς ζωντανό πρόγραμμα οι εργαζόμενοι κράτησαν το κανάλι, ωστόσο ήταν απλήρωτοι περιμένοντας μήπως και αλλάξει κάτι.

Οι εργαζόμενοι ταλαιπωρήθηκαν και τώρα όμως ήρθε η "ανάσα", καθώς εγκρίθηκε η αίτηση από τον ΟΑΕΔ για την καταβολή τριών μισθών στους 45 απλήρωτους εργαζόμενους του Mega. Ο ΣΚΑΙ έκλεψε το κορυφαίο πρόγραμμα του Mega!

Το αίτημα για την καταβολή του επιδόματος αφερεγγυότητας έχει υποβληθεί από την ΕΣΗΕΑ, στα πρότυπα πληρωμής των εργαζομένων του Πήγασου αλλά και του ΔΟΛ, την προηγούμενη χρονιά.

Mega: Ραγδαίες εξελίξεις με την ταινιοθήκη του καναλιού!

Ραγδαίες εξελίξεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την ταινιοθήκη του Mega, μετά το οριστικό μαύρο του καναλιού.

ANT1, Alpha-Star και ΣΚΑΪ, κλείνουν τον δρόμο σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο που θα ήθελε να μπει στο παιχνίδι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Secret στην εφημερίδα Παραπολιτικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι καναλάρχες που κατέχουν τα τέσσερα από τα πέντε κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας, φαίνεται ότι κατέληξαν σε συμφωνία προκειμένου να διεκδικήσουν από κοινού την πολύτιμη ταινιοθήκη του Mega.

undefined

Στις αρχές της εβδομάδας κυκλοφόρησε η πληροφορία που ήθελε τις τράπεζες να επισπεύδουν τη διαδικασία του πλειστηριασμού σε ό,τι αφορά την ταινιοθήκη του Μεγάλου Καναλιού. Οι ίδιες πηγές θέλουν δύο εκ των καναλαρχών να επικοινώνησαν με τραπεζίτες ζητώντας πίστωση χρόνου, προκειμένου να συμμετάσχουν στον πλειστηριασμό. Ωστόσο, αποδείχτηκε πως η πληροφορία περί επίσπευσης δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Τραπεζίτες και εκκαθαριστές δεν είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν τη σχετική διαδικασία εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Το πιθανότερο σενάριο θέλει τον πλειστηριασμό να πραγματοποιείται αμέσως μετά το καλοκαίρι, με τους ενδιαφερόμενους να έχουν λάβει ήδη θέσεις. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει, επίσης, και ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ιβάν Σαββίδης.

Mega: Έκτακτη ανακοίνωση για τους εργαζόμενους του σταθμού! Τι συνέβη;

Μια έκτακτη ανακοίνωση για τους εργαζόμενους του σταθμού Mega, έσκασε πριν λίγο! Τι ακριβώς συνέβη;

Τέσσερις μήνες αφού το δικαστήριο αποφάσισε την ένταξη της Τηλέτυπος Α.Ε. σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, η ειδική διαχειρίστρια αποφάσισε να στείλει συστημένη επιστολή στους εργαζόμενους του MEGA και να τους ενημερώσει υποτίθεται, για την αδυναμία απασχόλησης και καταβολής της μισθοδοσίας, ενώ στη πραγματικότητα προσπαθεί να δικαιολογηθεί, για αυτά που δεν έγιναν από μέρους της, παρά το ότι προβλέπονταν στη δικαστική απόφαση.

Αντί να εξηγήσει στους εργαζόμενους γιατί όλο αυτό το χρονικό διάστημα, που έχει αναλάβει τα καθήκοντα του ειδικού διαχειριστή, δεν έκανε καμία απολύτως ενέργεια για την πραγματική λειτουργία του MEGA, σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, κάνει μια ιστορική αναδρομή στα τρία τελευταία χρόνια της κρίσης, στα προβλήματα που αντιμετώπισε το κανάλι, με πολλές ανακρίβειες και μάλλον σκόπιμες παραλείψεις, προκειμένου να βγάλει τα συμπεράσματα που την βολεύουν.

Αλήθεια, γιατί δεν κατέθεσε φάκελο για να διεκδικήσει την 7η άδεια πανελλαδικής εμβέλειας ενώ είχε το χρονικό περιθώριο αφού η προθεσμία έληγε δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της;

Γιατί το αίτημα στις πλατφόρμες ΟΤΕ και NOVA, για δορυφορική μετάδοση του MEGA, έγινε την παραμονή της εκδίκασης της αγωγής, για επαναλειτουργία του MEGA, που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι λόγω της αδράνειας της ειδικής διαχείρισης.

Γιατί ακόμα και για αυτήν την υποτυπώδη διαδικτυακή εκπομπή, δεν είχε κάνει καμία ενέργεια για τη διατήρησή της, με αποτέλεσμα να διακοπεί για μικρό χρονικό διάστημα.

Αντί λοιπόν να απαντήσει στα παραπάνω, καταλήγει στο συμπέρασμα «ότι για λόγους αντικειμενικούς οι οποίοι δεν ανάγονται στην σφαίρα ευθύνης του Ειδικού Διαχειριστή, υπάρχει ολική αδυναμία απασχόλησής σας κατά το διάστημα της ειδικής διαχείρισης.» για να συνεχίσει παρακάτω «….Άλλωστε, την ύπαρξη αδυναμίας αποδοχής των υπηρεσιών σας γνωρίζετε από διετίας και δη σε χρόνο προγενέστερο της θέσης της Εταιρείας σε ειδική διαχείριση».

Αλήθεια πόσο «αντικειμενικοί» μπορεί να είναι οι λόγοι που οφείλονται στη δική της αδράνεια και στην έλλειψη της παραμικρής προσπάθειας για την ουσιαστική λειτουργία του MEGA; Πως μπορεί να γνώριζαν οι εργαζόμενοι δύο χρόνια πριν την αδυναμία αποδοχής των υπηρεσιών τους, όταν μέχρι και τον Ιανουάριο του 2018 ήταν σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση Μετόχων – Τραπεζών για την εκπόνηση σχεδίου βιωσιμότητας της εταιρείας ενώ ταυτόχρονα υπήρχε και live ενημερωτικό πρόγραμμα στον αέρα του MEGA, το δελτίο καιρού; Έχετε δει και την ανακοίνωση για την επιστροφή του;

Οι εργαζόμενοι στα τρία αυτά χρόνια της κρίσης έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να κρατήσουν στη ζωή το κανάλι και να βοηθήσουν στην επαναλειτουργία του έχοντας φυσικά σα στόχο τη διατήρηση της δουλειάς τους και να πάρουν τα χρήματα που τους οφείλει η Εταιρεία.

Καλούμε λοιπόν την ειδική διαχειρίστρια να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση και άμεσα να προχωρήσει στην λειτουργία του MEGA CHANNEL ως τηλεοπτικού σταθμού σύμφωνα με την επιχειρηματική του διάσταση, αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την απομείωση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας. Τέλος να καταβάλλει όλες τις οφειλόμενες αποδοχές στους εργαζόμενους.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Mega: Στο... σφυρί τα περιουσιακά στοιχεία του καναλιού;

Ο ΣΚΑΙ έκλεψε το κορυφαίο πρόγραμμα του Mega! H επίσημη ανακοίνωση...

Διαβάστε περισσότερα τηλεοπτικά θέματα στο Youweekly.gr

TAGS
Share