Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Έκτακτο: Σε αυτόν ανήκει πλέον η ταινιοθήκη και το σήμα του MEGA!

Τέλος εποχής!

Έκτακτο: Σε αυτόν ανήκει πλέον η ταινιοθήκη και το σήμα του MEGA!
TV24 01.11.2019 11:03
Follow us on Google News

Κληρώθηκε η ταινιοθήκη και το σήμα του MEGA! Σε ποιον ανήκει πλέον το τεράστιο κεφάλαιο της ελληνικής τηλεόρασης;

Έναν χρόνο μετά το «μαύρο» που έπεσε στο MEGA (τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 2018 και ενώ προβαλόταν επεισόδιο των «Απαράδεκτων) πριν λίγο διεξήχθη στο κτίριο που στεγαζόταν επί πολλά χρόνια το κανάλι στη Μεσογείων, πλειοδοτικός διαγωνισμός για τα περιουσιακά στοιχεία του σταθμού!

MEGA: Ραγδαίες εξελίξεις για το κανάλι σε λίγη ώρα!

Προσφορά 33 εκατ. έκανε η Liquorina Limited και 33.999.999 ευρώ η ALTER EGO

Στην ALTER EGO του Βαγγέλη Μαρινάκη πάει η ταινιοθήκη και το σήμα του MEGA. Οπως έγινε γνωστό οι προσφορές που κατατέθηκανήταν οι εξής: Προσφορά 33 εκατ. έκανε η Liquorina Limited και 33.999.999 ευρώ η ALTER EGO.

Πηγή: protothema.gr

Mega: Έκτακτη ανακοίνωση για τους εργαζόμενους του σταθμού! Τι συνέβη;

Μια έκτακτη ανακοίνωση για τους εργαζόμενους του σταθμού Mega, έσκασε πριν λίγο! Τι ακριβώς συνέβη;

Τέσσερις μήνες αφού το δικαστήριο αποφάσισε την ένταξη της Τηλέτυπος Α.Ε. σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, η ειδική διαχειρίστρια αποφάσισε να στείλει συστημένη επιστολή στους εργαζόμενους του MEGA και να τους ενημερώσει υποτίθεται, για την αδυναμία απασχόλησης και καταβολής της μισθοδοσίας, ενώ στη πραγματικότητα προσπαθεί να δικαιολογηθεί, για αυτά που δεν έγιναν από μέρους της, παρά το ότι προβλέπονταν στη δικαστική απόφαση.

Αντί να εξηγήσει στους εργαζόμενους γιατί όλο αυτό το χρονικό διάστημα, που έχει αναλάβει τα καθήκοντα του ειδικού διαχειριστή, δεν έκανε καμία απολύτως ενέργεια για την πραγματική λειτουργία του MEGA, σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, κάνει μια ιστορική αναδρομή στα τρία τελευταία χρόνια της κρίσης, στα προβλήματα που αντιμετώπισε το κανάλι, με πολλές ανακρίβειες και μάλλον σκόπιμες παραλείψεις, προκειμένου να βγάλει τα συμπεράσματα που την βολεύουν.

Αλήθεια, γιατί δεν κατέθεσε φάκελο για να διεκδικήσει την 7η άδεια πανελλαδικής εμβέλειας ενώ είχε το χρονικό περιθώριο αφού η προθεσμία έληγε δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της;

Γιατί το αίτημα στις πλατφόρμες ΟΤΕ και NOVA, για δορυφορική μετάδοση του MEGA, έγινε την παραμονή της εκδίκασης της αγωγής, για επαναλειτουργία του MEGA, που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι λόγω της αδράνειας της ειδικής διαχείρισης.

Γιατί ακόμα και για αυτήν την υποτυπώδη διαδικτυακή εκπομπή, δεν είχε κάνει καμία ενέργεια για τη διατήρησή της, με αποτέλεσμα να διακοπεί για μικρό χρονικό διάστημα.

Αντί λοιπόν να απαντήσει στα παραπάνω, καταλήγει στο συμπέρασμα «ότι για λόγους αντικειμενικούς οι οποίοι δεν ανάγονται στην σφαίρα ευθύνης του Ειδικού Διαχειριστή, υπάρχει ολική αδυναμία απασχόλησής σας κατά το διάστημα της ειδικής διαχείρισης.» για να συνεχίσει παρακάτω «….Άλλωστε, την ύπαρξη αδυναμίας αποδοχής των υπηρεσιών σας γνωρίζετε από διετίας και δη σε χρόνο προγενέστερο της θέσης της Εταιρείας σε ειδική διαχείριση».

Αλήθεια πόσο «αντικειμενικοί» μπορεί να είναι οι λόγοι που οφείλονται στη δική της αδράνεια και στην έλλειψη της παραμικρής προσπάθειας για την ουσιαστική λειτουργία του MEGA; Πως μπορεί να γνώριζαν οι εργαζόμενοι δύο χρόνια πριν την αδυναμία αποδοχής των υπηρεσιών τους, όταν μέχρι και τον Ιανουάριο του 2018 ήταν σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση Μετόχων – Τραπεζών για την εκπόνηση σχεδίου βιωσιμότητας της εταιρείας ενώ ταυτόχρονα υπήρχε και live ενημερωτικό πρόγραμμα στον αέρα του MEGA, το δελτίο καιρού; Έχετε δει και την ανακοίνωση για την επιστροφή του;

Οι εργαζόμενοι στα τρία αυτά χρόνια της κρίσης έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να κρατήσουν στη ζωή το κανάλι και να βοηθήσουν στην επαναλειτουργία του έχοντας φυσικά σα στόχο τη διατήρηση της δουλειάς τους και να πάρουν τα χρήματα που τους οφείλει η Εταιρεία.

Καλούμε λοιπόν την ειδική διαχειρίστρια να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση και άμεσα να προχωρήσει στην λειτουργία του MEGA CHANNEL ως τηλεοπτικού σταθμού σύμφωνα με την επιχειρηματική του διάσταση, αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την απομείωση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας. Τέλος να καταβάλλει όλες τις οφειλόμενες αποδοχές στους εργαζόμενους.

Μεγάλη ανατροπή με την ταινιοθήκη του Mega! Ποιο κανάλι την «έκλεψε» τελικά;

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης τέθηκε από το απόγευμα της Τετάρτης το Mega όταν και έγινε γνωστή η απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου.

Το σχετικό αίτημα για υπαγωγή του καναλιού στο νόμο Δένδια είχαν καταθέσει οι τράπεζες που εδώ και περίπου δύο χρονικά κρατούν δεσμευμένους τους λογαριασμούς του καναλιού.

Ουσιαστικά αυτή η απόφαση σημαίνει και την αντίστροφη μέτρηση για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του καναλιού. Όπως αναφέρει το capital, ειδικής διαχειρίστρια για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του καναλιού ορίστηκε η Ευδοκία Παπανδρέου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαδικασία του πλειστηριασμού θα είναι σύντομη λόγω της μερικής μετάδοσης του καναλιού μέσω διαδικτύου. Όπως είναι λογικό το μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει η «μάχη» για την ταινιοθήκη του καναλιού.

Οι τράπεζες είχαν αρχικά εκτιμήσει την ταινιοθήκη σε 124 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο η σημερινή της αξία είναι αρκετά χαμηλότερη με τραπεζικές πηγές να κάνουν λόγο για περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ. Όπως είναι λογικό οι περισσότεροι καναλάρχες θα τη διεκδικήσουν προκειμένου να αποκτήσουν ένα ισχυρότατο χαρτί έναντι των αντιπάλων τους.

Μην ξεχνάμε ότι το Mega διατηρήθηκε χωρίς να εκπέμπει ζωντανό πρόγραμμα με τις επαναλήψεις των σειρών του. Σειρές που έχουν γράψει ιστορία και που θα αποτελέσουν ισχυρό χαρτί στο κανάλι που θα πάρει τελικά την ταινιοθήκη.

Σύμφωνα με τον νόμο από το ποσό της εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων του καναλιού το 65% θα πάρουν οι πιστώτριες τράπεζες ενώ και το 25% θα κατανεμηθεί σε εργαζόμενους, ασφαλιστικά Ταμεία και Δημόσιο (εφορία), κατ΄αναλογία των απαιτήσεων τους. Το υπόλοιπο 10% θα δοθεί στους λοιπούς πιστωτές χωρίς διασφαλίσεις.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Mega: Στο... σφυρί τα περιουσιακά στοιχεία του καναλιού;

Ο ΣΚΑΙ έκλεψε το κορυφαίο πρόγραμμα του Mega! H επίσημη ανακοίνωση...

Όλα τα νέα για τα σίριαλ θα τα βρείτε στην σχετική μας κατηγορία

TAGS
Share