Άγριες Μέλισσες - Spoiler: Ηθοποιός πρόδωσε το μεγάλο μυστικό! Έρχεται μεγάλη ανατροπή!

Το κλικ με δική σας ευθύνη!

Άγριες Μέλισσες - Spoiler: Ηθοποιός πρόδωσε το μεγάλο μυστικό! Έρχεται μεγάλη ανατροπή!

Μόλις «έσκασε» ένα spoiler για την αγαπημένη σειρά του ΑΝΤ1, «Άγριες Μέλισσες»! Ηθοποιός πρόδωσε το μεγάλο μυστικό, έρχεται πολύ μεγάλη ανατροπή!

Είναι πανταχού παρούσα, πανέξυπνη και καπάτσα. Η Ρίζω αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές προσωπικότητες στο τηλεοπτικό χωριό Διαφάνι και η Ελένη Καρακάση είναι η αιτία.

Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στη σειρά εποχής του ΑΝΤ1 «Αγριες μέλισσες» και την ενσαρκώνει, ομολογουμένως, με μεγάλη επιτυχία.

Φέτος κάνατε την έκπληξη ως Ρίζω στο Διαφάνι.

«Από την αρχή μου άρεσε η ιδέα της σειράς και ήθελα να συμμετάσχω. Οταν μου είπαν για τον ρόλο, μου έδωσαν να διαβάσω τα τέσσερα πρώτα επεισόδια. Στο πρώτο είχα μια ατάκα, στο δεύτερο μια σκηνή, στο τρίτο τίποτα και στο τέταρτο πάλι κάτι μικρό. Ωστόσο πήρα το ρίσκο να δεχτώ, παρόλο που δεν γνώριζα την εξέλιξή του. Μου άρεσε ότι ήταν έργο εποχής. Εχω παίξει σε πολλά του είδους στο θέατρο αλλά πρώτη φορά στην τηλεόραση. Είναι μεγάλο το δέλεαρ και φυσικά η δυσκολία. Εδώ οι περιφερειακοί ρόλοι που κουβαλούν έντονο το κωμικό στοιχείο πρέπει να έχουν ισορροπία».

Άγριες Μέλισσες: Σοκαριστικές εξελίξεις στο σημερινό επεισόδιο (20/11) - Ο Μιλτιάδης αποκαλύπτει στο Λάμπρο το μυστικό του!

Πάντως τίποτα δεν ξεφεύγει από τη Ρίζω.

«Και βέβαια δεν μπορεί να της ξεφύγει τίποτα. Οπως έχει πει και στη Λενιώ, λίγα λέει, πολλά καταλαβαίνει. Είναι χαρακτηριστικό αυτών των γυναικών να παρατηρούν τα πάντα. Θέλει να τα μαθαίνει όλα, αλλά όταν θέλει, ξέρει να κρατάει το στόμα της κλειστό και να φυλάει μυστικά».

Ο χαρακτήρας που υποδύεστε είναι πολύ αναγνωρίσιμος.

«Είναι όντως μια φιγούρα πολύ οικεία ακόμη και για μένα που έχω μεγαλώσει στην Αθήνα. Τόσο έντονες γυναίκες είχα και στην οικογένειά μου, γιατί έχω καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Στη νέα γενιά είναι αναγνωρίσιμες από τις ελληνικές ταινίες. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τη Ρίζω αλλά και όλους τους χαρακτήρες, όπως και τις σκηνές στο καφενείο, στο ραφτάδικο, στο κουρείο, τις έχουμε βιώσει στη ζωή μας».

Η Ρίζω ανακατεύεται με τα πάντα. Εχει μαγαζί με προικιά, κάνει τη μαμή, την ξεματιάστρα, την προξενήτρα. Πού τα έμαθε όλα αυτά;

«Δεν υπάρχει και γιατρός, οπότε καλύπτει κι αυτό το κενό. Είναι μια γυναίκα που προσπαθεί να ανοίξει τα μάτια στους ανθρώπους, όπως στην Ουρανία που της λέει απέξω απέξω για τον άντρα της. Χήρεψε νωρίς και έπρεπε να βρει τρόπο για να ζήσει την οικογένειά της. Χωράφια δεν είχε, ούτε και λεφτά. Εξ ου και όλες αυτές οι δουλειές. Εδώ η Γεωργία Βασιλειάδου με το ξεμάτιασμα σπούδασε ολόκληρο γιατρό. Τώρα τα παιδιά της είναι παντρεμένα. Ουσιαστικά είναι από τις προχωρημένες γυναίκες της εποχής της. Είναι ανεξάρτητη και μια μπιζνεσγούμαν της εποχής. Και δεν είναι η μόνη. Εχουμε τρεις τέτοιες γυναίκες. Τη Βιολέτα (Θεοφανία Παπαθωμά) που έχει το καφενείο, την Ουρανία (Αμαλία Καβάλη) με το ραφτάδικο και τη Λενιώ που είναι η πρώτη φεμινίστρια. Είμαστε προχωρημένο χωριό».

Χάλασε και το προξενιό της Ασημίνας. Το φέρετε βαρέως. Ποιο είναι το επόμενο προξενιό που θα κάνετε;

«Νέα προξενιά μέχρι τα επεισόδια που έχω δεν έχουν προκύψει».

Οταν πρωτοσυστηθήκατε με την ηρωίδα σας, τι σας έκανε εντύπωση;

«Η έντονη προσωπικότητά της. Οταν διάβασα τα πρώτα είκοσι επεισόδια, μου άρεσε ότι είχα τη δυνατότητα να αναδείξω και το κωμικό και το δραματικό στοιχείο. Ωστόσο χρειάζεται απίστευτο μέτρο. Η πρώτη μου σκηνή ήταν με τον Προύσαλη και τη Δέσπω στο σπίτι τους, που είναι από τις πιο κωμικές, και η δεύτερη εκείνη στο ραφτάδικο που μπαίνει ο Νικηφόρος και ζητάει την Ασημίνα σε γάμο. Ηταν πολλές οι πληροφορίες μέσα σε δύο μέρες. Μου άρεσε η πρόκληση του ρόλου σε ένα αμιγώς δραματικό σίριαλ».

Παρόλο που είναι δεύτερος ρόλος, είναι από εκείνους που όλοι τον θυμούνται.

«Αντιμετωπίζω όλους τους ρόλους ως πρώτους. Το ζητούμενο δεν είναι να ξεχωρίζω εγώ αλλά να είναι σωστή η δουλειά. Πάντως όταν έχεις ένα καλό κείμενο όπως εδώ, δεν έχεις πολλά να κάνεις. Με πάει το κείμενο από μόνο του».

Με ποιους ήρωες θα έρθετε κοντά στο μέλλον;

«Η Ρίζω ενώ βλέπουμε ότι είναι αντίθετη στον γάμο της Ασημίνας με τον Νικηφόρο, θα βοηθήσει με τον τρόπο της το ζευγάρι και θα σταθεί και στην υπόλοιπη οικογένεια της Λενιώς. Είναι δίκαιη και όποιος χρειάζεται βοήθεια του τη δίνει. Δεν το κάνει μόνο για να πάρει λεφτά. Κάνει πράγματα που θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν σωστά».

Που θα την δούμε στο θέατρο

Στο θέατρο και φέτος παίζετε σε παιδική παράσταση.

«Για μια ακόμη φορά νιώθω τυχερή, καθώς με επέλεξε η Σοφία Σπυράτου να παίξω στο παιδικό στην “Οδύσσεια”, στο Θέατρο Ολυμπία. Είναι μια παράσταση που δεν πρέπει να τη χαρακτηρίσουμε παιδική. Στη σκηνή, εκτός από τους ηθοποιούς, ανάμεσά μας και ο Στέλιος Μάινας και ο Γιώργος Χριστοδούλου, ανεβαίνουν ακροβάτες και χορευτές. Ενα έργο που έχει κρατήσει όλα τα στοιχεία του κειμένου».

ΠΗΓΗ: TiVi ΣΙΡΙΑΛ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΑΡΝΕΛΗ