Το κόκκινο ποτάμι: «Έρχονται απανωτές οι συμφορές» - Mega spoiler από πρωταγωνίστρια!

Οι εξελίξεις πριν παιχτούν στην τηλεόραση!

Το κόκκινο ποτάμι: «Έρχονται απανωτές οι συμφορές» - Mega spoiler από πρωταγωνίστρια!

Mega spoiler από πρωταγωνίστρια της σειράς «Το κόκκινο ποτάμι». «Έρχονται απανωτές οι συμφορές», αποκάλυψε στην συνέντευξη της.

Η Τατιάνα Παπαμόσχου επέστρεψε στη Μικρή Οθόνη μετά από αρκετά χρόνια απουσίας μέσα από τη δραματική σειρά του OPEN, υποδυόμενη την Ευγενία Παυλίδη, μια αρχοντογυναίκα του Πόντου που οι δυσκολίες της ζωής και η ανάγκη για επιβίωση την κάνουν ακόμη πιο δυνατή.

Φαντάζομαι ο ρόλος σας «Στο κόκκινο ποτάμι» αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή στην πορεία σας. Σας δημιούργησε άγχος για το πώς θα τον προσεγγίσετε;
«Για να πω την αλήθεια δεν είχα άγχος για το πώς θα είναι η Ευγενία. Σε ό,τι αφορά την ηρωίδα μου, από την πρώτη στιγμή αισθάνθηκα ζεστά μαζί της. Αυτό που αγχώνει πάντα είναι το πόσο μπορώ να πλησιάσω τις στιγμές που έζησε, γιατί ήταν ακραίες καταστάσεις που δεν έχουμε βιώσει. Είναι ένα στοίχημα για μας τους ηθοποιούς αυτό».

Πρωταγωνιστές της σειράς "ρίχνουν βόμβες" για τα επόμενα επεισόδια!

Η επιτυχία της σειράς θεωρείτε ότι έγκειται σε ένα μεγάλο μέρος στο ότι αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα;
«Καταρχάς έχει να κάνει με τη σοβαρή παραγωγή, γιατί διαφορετικά το αποτέλεσμα θα ήταν φαιδρό και θα ξεφούσκωνε άμεσα. Σίγουρα το ότι αναφέρεται σε ένα άγνωστο κομμάτι του ελληνισμού για τους περισσότερους, είναι σημαντικό. Κάνουμε μυθοπλασία που βασίζεται σε ένα ιστορικό μυθιστόρημα. Κάποια από αυτά τα πρόσωπα υπήρξαν όπως ο Μίλτος, η Ιφιγένεια, ο Ζαχάρωφ, ο Οσμάν. Επρεπε κάποια στιγμή να γίνει μια τέτοια σειρά γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχουν αδικηθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος πιάνει ένα κομμάτι της ιστορίας, αυτό αποτελεί αυτόματα συνταγή για επιτυχία. Το κοινό έχει πλέον μέτρο σύγκρισης από την τηλεόραση του εξωτερικού και είναι πολύ αυστηρό. Τίποτα δεν πετυχαίνει τόσο εύκολα».

Η Ευγενία Παυλίδη είναι μια αρχοντογυναίκα που στέκεται στο πλευρό του συζύγου της και είναι ιδιαίτερα δυναμική. Τι τη λυγίζει;
«Η Ευγενία δεν θα σταματήσει να μάχεται. Εχει το πείσμα και τη σκέψη ενός υγιούς ανθρώπου που θέλει να προχωρήσει στη ζωή. Λυγίζει κάθε τρεις και λίγο αλλά δεν τα παρατάει. Εχει τον άντρα της και τα παιδιά της να φροντίσει. Αυτά που πρόκειται να περάσουν ως οικογένεια είναι πολλά. Διώκονται και φεύγουν από τη Σαμψούντα. Περνούν έναν Γολγοθά. Εκεί φτάνει στα όριά της όπως και όλοι βέβαια. Επιβιώνουν όμως και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους και θα προσπαθήσουν να στήσουν ξανά το σπιτικό τους, παρόλο που τα μισά σπίτια των Ελλήνων τα έχουν πάρει ήδη οι Τούρκοι. Ωστόσο η Ευγενία συνεχίζει να αγωνίζεται».

Σε ποιο από τα δύο παιδιά της έχει αδυναμία;
«Νομίζω ότι έχει αδυναμία στον Θέμη. Τον Μίλτο τον αισθάνεται πιο σταθερό, ότι πατάει γερά στα πόδια του. Για τον Θέμη έχει την αγωνία του παιδιού που έχει πάει στον πόλεμο και είναι πολύ βαρύ αυτό. Προσπαθώ να σκεφτώ πώς ήταν τότε αυτή η συνθήκη. Εφευγαν τα παλικάρια και η μανάδες τους δεν ήξεραν αν ζουν ή αν πέθαναν και περνούσαν μήνες για να πάρουν νέα. Μοιραία η Ευγενία έχει μια άλλη στάση απέναντι στον Θέμη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τον αγαπάει περισσότερο από τον Μίλτο».

Και ο Μίλτος όμως κατατάσσεται στον στρατό.

«...και αρχίζουν τα δράματα καθώς έρχονται απανωτές οι συμφορές. Η οικογένεια βρίσκεται ήδη σε διωγμό, πρέπει να σωθεί, υπάρχει ένα μωρό στο σπίτι, αυτό της Βασιλικής. Το νέο αυτό είναι επίσης μια κεραμίδα. Η Ευγενία πλέον δεν μπορεί αν σκεφτεί σαν μάνα, δεν προλαβαίνει».

Ο Μίλτος και η Ιφιγένεια θα παντρευτούν;
«Θα αργήσει πολύ να συμβεί αυτό καθώς θα μεσολαβήσουν πολλά. Αυτοί οι δύο μια χάνονται και μια βρίσκονται».

Και ο Γιώργος Παυλίδης όμως, ο άντρας της Ευγενίας, είναι ευθύς άνθρωπος.
«Οσο περνούν τα επεισόδια θαυμάζω τον Τάκη Βαμβακίδη γιατί είναι τόσο καλός στις σκηνές του. Πολλές φορές μιλάει με τη σιωπή του. Εχει μια καταπληκτική ερμηνευτική δεινότητα. Χαίρομαι που βγάζει τον αληθινό του εαυτό γιατί δεν είναι κωμικός. Είναι γοητευτικός και Πόντιος και χειρίζεται τα ποντιακά».

Εσείς δυσκολευτήκατε με την ποντιακή διάλεκτο;
«Τα ποντιακά ήταν μια δυσκολία για μένα γιατί έχω... μεσάνυχτα. Εχω όμως το καλό ότι πιάνω εύκολα τις ξένες γλώσσες κι αυτή εδώ είναι μια γοητευτική γλώσσα, μουσική, που έχει άμεση σχέση με τα αρχαία. Τη μιλάς και τη χαίρεσαι. Βγαίνει μια άλλη ζεστασιά που δεν την έχει η νεοελληνική, αυτή που φτάσαμε να μιλάμε ως “πρωτευουσιάνικη”, γιατί η επαρχία έχει πανέμορφες διαλέκτους, που νομίζω ότι σήμερα πολύ γυρνούν να τις κοιτάξουν».

Μέχρι στιγμής ποια είναι η κορυφαία σκηνή που θεωρείτε ότι έχετε γυρίσει;
«Μια σκηνή στην οποία κρεμάνε στην πλατεία της πόλης κάποιους από τους συμπατριώτες μας. Και μόνο η εικόνα από τις κρεμάλες ήταν ανατριχιαστική. Ημουν όλη μέρα άρρωστη γιατί σκεφτόμουν πώς θα ήταν στην πραγματικότητα μια τέτοια στιγμή».

Η τηλεοπτική σας απουσία ήταν επιλογή;
«Εν μέρει ναι. Η τελευταία σειρά που έπαιξα ήταν στον “Γιούγκερμαν” το 2011. Μετά δεν γινόταν κάτι που θα πεις ότι “θέλω να είμαι εδώ” και επιπλέον δεν μας θέλουν όλους για όλα. Λόγω της κρίσης έφτασε η δουλειά μας να είναι χόμπι και να χορηγούμε εμείς οι ηθοποιοί την τέχνη. Από εκεί και πέρα έκανα στροφή στη ζωή μου. Καθώς τα πράγματα ήταν σε τέλμα, ασχολήθηκα με κάτι άσχετο που αγαπούσα από μικρή. Εχουμε φτιάξει με μια ομάδα την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Γαϊδουροχώρα» στο Κορωπί με στόχο τη διαφύλαξη του ζώου αυτού και τη χρήση του ως μέσου θεραπευτικής αγωγής. Αυτό που θέλουμε να εμφυσήσουμε είναι αυτό το ζώο μπορεί να είναι φίλος, σύντροφος και όχι ζώο εργασίας».


ΠΗΓΗ: ΤiVi ΣΙΡΙΑΛ