Άγριες Μέλισσες: Ο Φανούρης μαθαίνει την αλήθεια για την Λενιώ - Το μυστικό τον κάνει και καταρρέει

Κόλαφος οι εξελίξεις!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Άγριες Μέλισσες: Ο Φανούρης μαθαίνει την αλήθεια για την Λενιώ - Το μυστικό τον κάνει και καταρρέει

Βόμβα μεγατόνων για τις Άγριες Μέλισσες στον ΑΝΤ1, αφού ο Φανούρης μαθαίνει την αλήθεια για την Λενιώ !Το μυστικό τον κάνει και καταρρέει και η αποκάλυψη από τον Κωνσταντίνο Δανίκα σε συνέντευξη στο TV24!

Και ποιος δεν θα ήθελε έναν άνθρωπο πιστό στη ζωή του, όπως έχει η Ελένη Σταμίρη τον Φανούρη; Ο Κωνσταντίνος Δανίκας που τον υποδύεται δίνει τη δική του εκδοχή για το ποιόν του ήρωά του και περιγράφει πώς είναι η ζωή σε ένα χωριό... έστω και όταν τη ζεις αρκετά χρόνια αργότερα.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Την καλησπέρα μας στο Διαφάνι. Πώς είναι η ζωή εκεί;

«Οπως σε κάθε χωριό. Με τα πάνω του και τα κάτω του. Το Διαφάνι έχει πάρα πολλά προβλήματα όπως θα έχετε καταλάβει, αλλά αποτυπώνει την ουσία της ελληνικής επαρχίας. Καθημερινά και εγώ, διαβάζοντας τα επεισόδια, αναρωτιέμαι: “Μα είναι δυνατόν;”. Εντυπωσιάζομαι και εγώ από τις συνεχείς εξελίξεις».

Το κοινό έχει εθιστεί. Ελειπε από την τηλεόραση μια δουλειά που να προκαλεί τέτοια συναισθήματα.

«Γίνονται και καλές και κακές δουλειές στην τηλεόραση. Αυτό που έλειπε ήταν μια μεγάλη παραγωγή, που τελικά κατάφερε ο Λευτέρης Χαρίτος με τον Καραγιάννη. Δεν γίνονταν λόγω κρίσης - και είναι πολύ λογικό. Ολο αγόραζαν σίριαλ από το εξωτερικό ή έκαναν πολύ μικρές παραγωγές, “σίριαλ δωματίου”, δηλαδή χωρίς εξωτερικά γυρίσματα. Θεωρώ πως οι “Αγριες μέλισσες” είναι ένα μικρό σκαλοπάτι για την τηλεόραση. Είναι μια απόδειξη ότι μπορούμε να κάνουμε παραγωγές μόνοι μας, γιατί έχουμε την όρεξη, την τεχνογνωσία, το μεράκι και τα ταλέντα».

Ανταποκρίθηκε το κοινό...

«Λογικό είναι. Θέλει ποικιλία, δεν μπορεί να βλέπει συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Ο κόσμος εκτιμάει το γεγονός πως γίνεται μια τέτοια προσπάθεια».

Μεγαλώσαμε με τη μυθοπλασία, οπότε αυτό που συμβαίνει φέτος είναι ευχής έργον.

«Δεν είναι μόνο ευχής έργον για τους τηλεθεατές αλλά και για εμάς ως δουλειά. Αλλο να κάνεις μια μικρή παραγωγή και άλλο μια μεγαλύτερη με εξωτερικά γυρίσματα και φυσικά τοπία. Οι χρόνοι είναι δύσκολοι -να σας το εξομολογηθώ αυτό- και είναι πολύ δύσκολη η συνθήκη για τους ηθοποιούς με αυτούς τους χρόνους και τη δουλειά που κάνουν. Ολοι οι συνάδελφοι κάνουν τεράστια προσπάθεια και τεράστιο κόπο».

Ποιος είναι ο Φανούρης;

«Με πληροφορίες από το σενάριο που παίρνω, ο Φανούρης είναι ένας άνθρωπος που πάνω απ' όλα εκτιμά πάρα πολύ αυτό που του δίνεται. Από τα πιο βασικά του χαρακτηριστικά, πάνω στο οποίο έχτισα τον ήρωά μου. Δηλαδή το γεγονός πως, με όλα αυτά που γίνονται στο Διαφάνι, μένει πιστός στις αρχές, στα ιδανικά του και στην Ελένη -χωρίς να υποψιάζεται τίποτα- και δεν το κάνει επειδή είναι αφελής, αλλά επειδή πιστεύει. Εχει αυτό που λείπει πολύ από την εποχή μας».

Ούτως ή άλλως, όμως, όλα αυτά διαδραματίζονται σε μια εποχή που οι άνθρωποι είχαν αυτές τις αξίες, είχαν το νοιάξιμο...

«Θα σας έλεγα ναι, αλλά επειδή δεν την έχουμε ζήσει ως εποχή, τη γνωρίζουμε μόνο μέσα από βιβλία και έργα, ίσως να μην ισχύει τόσο αυτό. Δεν χαρακτηρίστηκε τυχαία ο Ελληνας κουτοπόνηρος. Ολοι οι χαρακτήρες είναι προσεκτικοί όπως βλέπετε. Ο Φανούρης λοιπόν είναι αυτός ο θαυμαστός άνθρωπος που θα κάνει “αυτό” χωρίς να τον νοιάζει τι θα γίνει. Εχει απλώς την εσωτερική ανάγκη να υποστηρίξει τον άνθρωπο που τόσο καιρό πιστεύει σε εκείνον. Γιατί ουσιαστικά ο Φανούρης πρέπει να βρίσκεται στο πλευρό του Γιώργου Σταμίρη από μικρό παιδί. Φαντάζομαι πως ίσως ήταν ορφανός... Αυτό που σας λέω μπορεί να μην έχει σχέση με το πώς τον έχει φτιάξει στο μυαλό της η Μελίνα Τσαμπάνη, σας λέω πώς τον φαντάζομαι... Ετσι τον πήρε υπό την προστασία του ο Γιώργης Σταμίρης και του έδωσε δουλειά. Βρήκε ένα άτομο για να τον υποστηρίξει, να του βρει δουλειά για να μπορεί να ζει. Οπότε...».

Φαίνεται πάντως πως έχετε αδυναμία στον ήρωά σας. Σαν να έχετε ένα ιδιαίτερο δέσιμο μαζί του. Κάνω λάθος;

«Οχι, δεν κάνετε λάθος. Μου αρέσει ο Φανούρης για την πίστη στα ιδανικά και τις αξίες του. Υπάρχουν κάποιοι χαρακτήρες που σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Με βοήθησε το γεγονός πως ασχολείται με τις αγροτικές δουλειές, με τις οποίες έχω καταπιαστεί και εγώ. Εχω ζήσει την υπέροχη αίσθηση που έχει κανείς όταν, μετά από σκάψιμο, όργωμα και ξεχορτάριασμα, κάθεται στη σκιά ενός δέντρου και απολαμβάνει το κολατσιό του. Ολη αυτή την ομορφιά του κόσμου και της φύσης, την απολαμβάνεις περισσότερο».

Πρόσφατα του πρότειναν μια θέση στο τυροκομείο στα Φάρσαλα, αλλά δεν δέχτηκε. Θέλησε να μείνει, να στηρίξει την Ελένη.

«Είναι από τους ανθρώπους που χαρακτηρίζονται από τις πράξεις τους. Νιώθει σαν να έχει κάνει τάμα κατά κάποιον τρόπο. Από τη στιγμή που η οικογένεια της Ελένης τον στήριξε, δεν μπορεί να παρατήσει τα κορίτσια. Είναι η δεύτερη οικογένειά του. Τον μεγάλωσαν».

Θα κλονιστεί η εκτίμηση που νιώθει για την Ελένη όταν τελικά μάθει για το έγκλημα;

«Το έχω σκεφτεί πολλές φορές... Δεν θα κλονιστεί η πίστη του στην οικογένεια Σταμίρη, θα κλονιστεί η πίστη του γενικά, θα καταρρεύσει. Ως ηθοποιός, θέλω πολύ να δουλέψω αυτή τη σκηνή. Τον άνθρωπο που έχει κορόνα στο κεφάλι του την Ελένη...».

Υπάρχει περίπτωση να ξέρει κάτι παραπάνω για την οικογένεια Σταμίρη και να μη μιλάει;

«Οχι, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Οταν μαθαίνει κάτι ο Φανούρης, το λέει. Οταν τον ενοχλεί κάτι, επίσης το λέει. Είναι ο κλασικός άντρας, δεν είναι εγκεφαλικός, δεν σκέφτεται πολύ. Απλώς μιλάει».

Στο Διαφάνι πάντως υπάρχουν μυστικά...

«Θα ήθελα να κρύβει κάτι και ο Φανούρης. Θα αποκτήσω μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην προσέγγισή μου απέναντι στον ήρωά μου».

Είστε από τις αποκαλύψεις της σεζόν. Σαν να ξανασυστηθήκατε με το κοινό.

«Ευχαριστώ που το λέτε. Είναι θετικό αυτό, γιατί δεν μπορεί όλος ο κόσμος να πηγαίνει στο θέατρο. Χαίρομαι και εγώ που με γνωρίζει περισσότερος κόσμος. Κάθε ηθοποιός το έχει ανάγκη κάποια στιγμή να γίνει λίγο περισσότερο γνωστός».

Θεατρικά;

«Ηταν ένας υπέροχος και γεμάτος χειμώνας. Επαιξα σε τέσσερις διαφορετικές παραστάσεις: “Wonderland”, “Ερυθρό”, “Το τελευταίο όνειρο” και “Καρυοθραύστης”».

Και μετά από όλα αυτά;

«Εχω τα γυρίσματα των “Μελισσών”, όμως έχω ελεύθερο χρόνο και θέλω να τον εκμεταλλευτώ, γιατί δεν ξέρω τι θα προκύψει μετά από έναν μήνα. Κουράστηκα πολύ τον χειμώνα. Τέσσερις παραστάσεις και γυρίσματα. Είναι κάτι που κάνω πρώτη φορά στη ζωή μου. Δεν γκρινιάζω, ούτε το μετανιώνω. Απλώς χρειάζομαι ξεκούραση».

Υπάρχει κάποια πρόταση;

«Ναι, αλλά τίποτα ακόμα επίσημο. Είμαι σε συζητήσεις».

Διαβάστε εδώ και για την ανατροπή που θα δούμε! Η Δρόσω δεν είναι κόρη του Μιλτιάδη