«Βόμβα» στο Κόκκινο Ποτάμι: Ο Μίλτος στη Φυλακή

Απίστευτες εξελίξεις

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
«Βόμβα» στο Κόκκινο Ποτάμι: Ο Μίλτος στη Φυλακή

«Βόμβα» στο Κόκκινο Ποτάμι καθώς ο Μίλτος συλλαμβάνεται και φυλακίζεται. Ραγδαίες οι εξελίξεις στη σειρά του Open που καθηλώνει τους τηλεθεατές από το πρώτο της κιόλας επεισόδιο. Τι θα δούμε στη συνέχεια της.

Η Ιφιγένεια πιέζει τους γονείς του Αλί να φύγουν μαζί, η Σοφία και η Αρίν φτάνουν στο σπίτι της Ευγενίας, ο Μίλτος χτυπά τον Βαλή, ο μικρός Συμεών δολοφονείται και η Λουσίν βιάζεται από τον αγοραστή της.

Στο ρωσοτουρκικό μέτωπο του Νοτίου Καυκάσου, ο Μιχάλης Νικολαΐδης, ο οποίος έχει επιστρατευτεί εδώ και καιρό, χειρουργεί τον τραυματισμένο στρατηγό Ονούρ Ασλάν και καταφέρνει να τον σώσει. Αυτό που τώρα ο γιατρός περιμένει είναι ένα αντάλλαγμα:

«Θέλω να βοηθήσεις να βρεθεί και να σωθεί η οικογένειά μου», του ζητάει, όμως ο Ασλάν παραμένει πολύ εχθρικός και δείχνει αχαριστία. «Πώς τολμάς να ζητάς κάτι τέτοιο; Το μόνο που σας αξίζει είναι ο θάνατος», του απαντάει. Ο γιατρός εξοργίζεται και πάει να τον σκοτώσει, αλλά επεμβαίνει ο Τερέμ και τον σώζει.

Ο Μουράτ σκοτώνει τον μικρό Συμεών

Η Σοφία και η Αρίν μετά από πολύ κόπο καταφέρνουν να φτάσουν στην Αμισό. Πηγαίνουν κατευθείαν στο σπίτι του Παυλίδη. Εκεί συναντούν την Ευγενία, που η έκπληξή της όταν τις βλέπει είναι μεγάλη. Οταν η Σοφία τη συλλυπείται για τον Μίλτο, η Ευγενία της απαντάει: «Ο Μίλτος ζει και πηγαίνει στο Ερζερούμ να βρει την Ιφιγένεια. Εκεί είναι η κόρη σου». Η χαρά της Σοφίας είναι μεγάλη όταν μαθαίνει ότι η μεγάλη κόρη της είναι καλά και ζωντανή. Δείτε και ένα spoiler για το επόμενο επεισόδιο,

Στο μεταξύ, στο Ερζερούμ, η Ιφιγένεια πιέζει τους γονείς του Αλί να φύγουν μαζί με εκείνη και τον Μίλτο. Δεν υπάρχει άλλη λύση, αφού ο Βαλής δεν θα ησυχάσει αν δεν ξεκάνει όλους τους κρυπτοχριστιανούς, πόσω μάλλον τους γονείς του Αλί. Ομως ξαφνικά διαπιστώνουν ότι ο μικρός Συμεών έχει εξαφανιστεί και αρχίζουν να τον ψάχνουν. Το αγόρι έχει πάει στον τάφο του Αλί.

Για κακή του τύχη όμως τον βλέπει ο Μουράτ, τον ακολουθεί και παρουσιάζεται μπροστά του. Ωρες μετά ο Νεντίμ και η Μελικέ βρίσκουν το αγοράκι σκοτωμένο. Μετά από αυτό αποφασίζουν να φύγουν οριστικά από την πόλη, καθώς συνειδητοποιούν ότι δεν υπάρχει εκεί σωτηρία για κανέναν.

Κόκκινο Ποτάμι εξελίξεις

Ιφιγένεια και Μελικέ κινδυνεύουν

Η Σοφία και η Αρίν συνεχίζουν την έρευνα για τα κορίτσια. Δεν μπορούν να σταθούν σε ένα μέρος όταν ξέρουν ότι οι κόρες τους βρίσκονται μακριά τους και κινδυνεύουν. Πηγαίνουν στο Ερζερούμ. «Πάρτε αυτό για προστασία», τους λέει ο Θέμης και τους δίνει να κρατούν μαζί τους ένα όπλο. Στο μεταξύ, ενώ Μίλτος, Ιφιγένεια και Μελικέ ετοιμάζονται για αναχώρηση, ο Βαλής πηγαίνει στο σπίτι τους και αντιλαμβάνεται τι έχουν σκοπό να κάνουν. Απειλεί τις δυο γυναίκες και η Μελικέ πιάνει ένα μαχαίρι, αλλά αυτός την αφοπλίζει. Τότε εμφανίζεται ο Μίλτος. Οι δυο άντρες παλεύουν.

Κι ενώ ο Μίλτος τον χτυπάει αλύπητα, ο Βαλής τραβάει όπλο. Αμέσως μετά βγαίνει από το σπίτι φωνάζοντας εναντίον της οικογένειας ότι είναι χριστιανοί. Μαζεύεται απειλητικό πλήθος που χτυπάει μαινόμενο την πόρτα. Ο Μίλτος το σκάει για να γλιτώσει, αλλά πέφτει πάνω στον οπλισμένο Μουράτ. Ομως έχει την τύχη με το μέρος του και γλιτώνει, καθώς εμφανίζονται Ρώσοι στρατιώτες που τον συλλαμβάνουν. Τον φυλακίζουν στο κρατητήριο του κυβερνητικού κτιρίου και ο Νεντίμ αποφασίζει να παρακαλέσει τον Ρώσο διοικητή να τον αφήσουν.

Η ΑΡΙΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΒΑΛΗ

Η Ειρήνη και η Λουσίν βρίσκονται στα χέρια ληστών που τις πουλάνε σε δυο άντρες και τα κορίτσια χωρίζονται. Την πρώτη την αγοράζει ένας ευγενικός Χότζας που της λύνει τα δεμένα χέρια, τη δεύτερη ένας αγροίκος που τη βιάζει. Την ίδια ώρα ο Νεντίμ αποτυγχάνει να αποφυλακίσει τον Μίλτο και αυτός τον παρακαλεί να πάρει τη Μελικέ, την Ιφιγένεια και το μωρό και να φύγουν αμέσως μακριά. Αργότερα, η Σοφία και η Αρίν μπαίνουν στο Ερζερούμ και βλέπουν τυχαία τον Βαλή.

Η Αρίν αναγνωρίζει στο πρόσωπό του αυτόν που σκότωσε τους γονείς της και τραβάει το όπλο να τον σκοτώσει, αλλά η Σοφία την εμποδίζει. Ο Βαλής δεν το αντιλαμβάνεται, όμως οι δυο γυναίκες του κινούν την περιέργεια και ρωτάει για αυτές και αν τις ξέρουν. Εκείνες, ψάχνοντας, φτάνουν στο πατρικό του Αλί και η Σοφία βρίσκεται επιτέλους με την Ιφιγένεια.