Σοκαριστικές εξελίξεις στο Κόκκινο Ποτάμι: Σκορπίζεται ο θάνατος - Τι θα δούμε την Κυριακή και την Δευτέρα στο Opentv

Δυο αξέχαστα επεισόδια έρχονται!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σοκαριστικές εξελίξεις στο Κόκκινο Ποτάμι: Σκορπίζεται ο θάνατος - Τι θα δούμε την Κυριακή και την Δευτέρα στο Opentv

Σοκαριστικές είναι οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν στα νέα επεισόδια της Κυριακής 5/7 και της Δευτέρας 6/7 στην αγαπημένη σειρά του Opentv, Κόκκινο Ποτάμι. Θα σκορπιστεί ο θάνατος αφού ο Θεόκλητος θα μαρτυρήσει.

Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικά τι θα δούμε! Προσοχή πρόκειται για spoiler.

Αυτά είναι τα δυο νέα επεισόδια της σειράς Κόκκινο Ποτάμι που θα δούμε την Κυριακή και την Δευτέρα στο Opentv

Οι Τούρκοι που έχουν συλλάβει τον Θεόκλητο τον σέρνουν σε όλο το χωριό και τον οδηγούν στην πλατεία. Πλήθος Τούρκων έχει μαζευτεί και φωνάζει «Θάνατος», «Να πεθάνουν όλοι οι Χριστιανοί». Στην πλατεία καταφτάνουν και Έλληνες και ζητούν από τον Μουτασερίφη να σταματήσουν να χτυπάνε τον Θεόκλητο. Οι Τούρκοι όμως συνεχίζουν να τον βασανίζουν και αρχίζουν να πυροβολούν τους Έλληνες. Με όση δύναμη του έχει απομείνει ο Θεόκλητος φωνάζει στον κόσμο να φύγει για να σωθεί. Η πλατεία γεμίζει πτώματα.

Στο μεταξύ η Λουσίν νιώθει ασφάλεια στο μοναστήρι μαζί με τον πατέρα Γρηγόριο, ο οποίος της εξηγεί πως η εξομολόγηση θα την βοηθήσει. Πράγματι η Λουσίν εξομολογείται στον Πατέρα Γρηγόριο όλη την φρίκη που έζησε και αυτός δεν μπορεί να πιστέψει τα όσα έχουν συμβεί.

Η νέα σειρά του Μανούσου Μανουσάκη μετά το «Κόκκινο ποτάμι» - Έρχεται το 1821

Στο καραβάνι του θανάτου οι χριστιανοί είναι πια εξαντλημένοι και παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή. Η Μελικέ δείχνει να μην αντέχει άλλο. Ο Μουράτ και ο Χαρούν βλέποντάς τις γυναίκες έτσι, διαλέγουν τέσσερις από τους αιχμάλωτους, τους δίνουν τσάπες και τους διατάζουν να ανοίξουν ένα μεγάλο λάκο. Η Σοφία αντιλαμβάνεται πως πρόκειται για τάφο που προορίζεται για αυτές και ξεσπά. Οι γυναίκες, όσες μπορούν να κινηθούν, σκορπίζουν. Οι φρουροί πιάνουν τις ανήμπορες, που μόλις και σαλεύουν, και τις πετάνε σαν σακιά μέσα στο λάκκο.

Κόκκινο Ποτάμι επεισόδια Κυριακή 5/7 και Δευτέρα 6/7

Εντωμεταξύ στην Αμισό ο Θέμης ψάχνει απεγνωσμένα την Ευγενία. Πέφτει πάνω στην Σωτηρία και αυτή που ξέρει τις ταραχές που έχουν συμβεί τον κρύβει και τον πηγαίνει στην μητέρα του. Το βράδυ με την βοήθεια της Σωτηρίας, Ευγενία και Θέμης ξεκινάνε να φύγουν από το χωριό για να πάνε στο βουνό να συναντήσουν τους υπόλοιπους. Περνώντας από την πλατεία αντικρύζουν ένα αποτρόπαιο θέαμα. Ο Θεόκλητος κρεμασμένος στην μέση της πλατείας.

Εντωμεταξύ η Ειρήνη παρόλο που ο Χότζας της φέρεται πολύ καλά ξεκινάει να γυρίσει στους δικούς της στην Κωνσταντινούπολη. Στο μεταξύ ο Μίλτος ελευθερώνεται και είναι αποφασισμένος να βρει την Ιφιγένεια και το παιδί.

Το καραβάνι των αθλίων, έχει «κατασκηνώσει» σε ξέφωτο. Μια μικρή ομάδα τριών χωρικών και μιας γυναίκας, που γυρίζει απ’ τα χωράφια, κουβαλώντας τα γεωργικά εργαλεία τους, βλέπει στη μέση του ξέφωτου τους Χριστιανούς και τους πλησιάζει. Η Μελικέ και η Γεσθημανή λένε στην Ιφιγένεια να δώσει το παιδί στους χωρικούς για να το σώσει. Εκείνη το σκέφτεται … Η Γεσθημανή και η Μελικέ επιμένουν. Η Ιφιγένεια είναι σε δίλημμα, απελπισμένη αφού η απόφασή της θα κρίνει την τύχη του γιου της.

Κόκκινο Ποτάμι: Καρέ καρέ ο μαρτυρικός θάνατος του Θεόκλητου πριν το δείξει στο Opetv.

Ο Οσμάν παγιδεύει τον Μητροπολίτη Θεόκλητο και μαζί με τους άντρες του τον σέρνουν δεμένο με χαλινάρι σε όλο το χωριό, χτυπώντας τον με ραβδιά και κλωτσώντας τον μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή. Έχουμε καρέ καρέ όλο το επεισόδιο από το Κόκκινο Ποτάμι πριν το δείξει στο Opentv.

Στην Αμισό οι θηριωδίες συνεχίζονται εις βάρος των Ποντίων. Οι περισσότεροι άντρες έχουν ανέβει στα βουνά αρματωμένοι. Ο Μητροπολίτης Θεόκλητος δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Τροφοδοτεί με όπλα τους συμπατριώτες του που έχουν φύγει από το χωριό κι έχουν γίνει αντάρτες. Το πρωτοπαλίκαρό του είναι ο Θέμης.

Εκείνος είναι ο στρατηγός του και ξέρει πως θα κάνει το χρέος του στην πατρίδα, θυσιάζοντας ακόμη και την ίδια του τη ζωή. Σε εκείνον βασίζεται και ελπίζει ότι όλη αυτή η αιματοχυσία θα οδηγήσει στην ελευθερία. Οι Τούρκοι έχουν μάθει ότι ο Θεόκλητος είναι εκείνος που δίνει στους Ελληνες τα εφόδια για να τους πολεμήσουν. Κάνουν συνεχείς έρευνες αλλά δεν μπορούν να βρουν τίποτα εναντίον του.

Γι’ αυτό και ο Οσμάν με τους ανθρώπους του τον παγιδεύουν. Κρύβουν οι ίδιοι όπλα και κάνουν πως τα βρίσκουν προκειμένου να κατηγορήσουν τον Μητροπολίτη. Μόλις υποτίθεται τα ανακαλύπτουν, πηγαίνουν μαινόμενοι στο σπίτι του. Του χτυπούν με λύσσα την πόρτα. Εκείνος που κοιμόταν τους ανοίγει ξυπόλυτος. Δεν μπορεί να φανταστεί το μαρτύριο που τον περιμένει. Ο Οσμάν και οι άντρες του τον πιάνουν και αρχίζουν να τον χτυπούν. Στη συνέχεια του βάζουν ένα χαλινάρι στο στόμα και τραβώντας τον, τον αναγκάζουν να διασχίσει έτσι όλο το χωριό.

Κόκκινο Ποτάμι Οσμάν βασανιστήρια

Ο δρόμος του μαρτυρίου

Η πομπή με τον Θεόκλητο να ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά ξεκινάει από το σπίτι του για να καταλήξει στην πλατεία της Αμισού προκειμένου να τον δουν για παραδειγματισμό όλοι οι Χριστιανοί. Ο Οσμάν, οι άνθρωποί του αλλά και οι υπόλοιποι που μαζεύονται βλέποντας το σκηνικό, τον χτυπούν με ραβδιά και ξύλα, τον κλοτσούν με όλη τους τη δύναμη καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Οι Χριστιανοί δεν πιστεύουν στα μάτια τους. Η καρδιά τους σκίζεται στα δύο. Κλαίνε γοερά αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Οι Τούρκοι δεν σέβονται ούτε την ηλικία ούτε τα άμφια του Μητροπολίτη. Εκείνος προχωράει το μονοπάτι του μαρτυρίου του αγόγγυστα. Υπομένει καρτερικά τα βασανιστήρια. Οι δυνάμεις του πια τον εγκαταλείπουν.

Είναι γεμάτος αίματα, τα κόκαλά του έχουν σπάει, αλλά κυρίως έχει σπάσει η ψυχή του. Η διαπόμπευση συνεχίζεται μέχρι την πλατεία, όπου ο Θεόκλητος πέφτει κάτω αδύναμος, χωρίς να του έχει απομείνει ίχνος ζωής. Πριν όμως αφήσει την τελευταία του πνοή μια λέξη βγαίνει από τα χείλη του: «Αδέλφια μου». Γιατί ακόμη και την ύστατη εκείνη ώρα η καρδιά του δίνει συγχώρεση.