8 Λέξεις: Ερείπιο ο Μιλτιάδης! Βάναυση αποκάλυψη πριν πέσει νεκρός ο Φοίβος

Όλα όσα θα δούμε στο σημερινό 17/11 επεισόδιο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
8 Λέξεις: Ερείπιο ο Μιλτιάδης! Βάναυση αποκάλυψη πριν πέσει νεκρός ο Φοίβος

Λίγο πριν πέσει νεκρός ο Φοίβος μέσα στην φυλακή θα αποκαλύψει στον Μιλτιάδη έναν έναν τους βάναυσους φόνους που έχει κάνει, κάτι που θα σοκάρει τον τελευταίο! Ετοιμαστείτε γιατί... το σημερινό 17/11 επεισόδιο στις 8 Λέξεις θα είναι καταιγιστικό!

8 ΛΕΞΕΙΣ Επεισόδιο 89-90 β κύκλος

Ο Άκης συγκρούεται ανοιχτά με τη Βικτώρια και τον Μιχαήλ και τους κηρύσσει τον πόλεμο. Η Βικτώρια είναι πρόθυμη να πληρώσει το τίμημα των πράξεών της. Ο Φρίξος κι η Έλλη περνούν στιγμές χαλάρωσης, αλλά το ευχάριστο κλίμα δεν θα κρατήσει για πολύ. Η απουσία του Αιμίλιου από το κανάλι, για προσωπικούς λόγους, θα κοστίσει στην Ελισάβετ. Η Ναυσικά εντοπίζει τον Μιχαήλ και τον φέρνει αντιμέτωπο με τις ευθύνες του. Οι δυο τους έρχονται σε οριστική ρήξη. Αναταράξεις όμως περνάει κι η σχέση της με τον Άκη, που την κατηγορεί ότι είχε ανάμειξη σε όλο αυτό κι απειλεί να τινάξει την επαγγελματική τους συμφωνία στον αέρα. Ο Οδυσσέας αποφασίζει να πάει Αθήνα για να ηρεμήσει τα πνεύματα. Η Εύα εντοπίζει την υπερκατανάλωση αλκοόλ από τον Νικηφόρο. Ο Μιλτιάδης πάει να δει τον Φοίβο στη φυλακή.

Ο Μιλτιάδης, με έκπληξη αλλά και πόνο ψυχής, ακούει τον Φοίβο να του αναπτύσσει την κοσμοθεωρία του και να του εξηγεί πώς και γιατί έκανε όλους αυτούς τους φόνους. Ο κυνισμός και η αδιαφορία του γιου του απέναντι στα εγκλήματα που έκανε, συνταράζει τον Μιλτιάδη που γυρίζει στο σπίτι του ένα ερείπιο και προσπαθούν με την Κατερίνα να αντέξουν τη δυστυχία που τους έχει βρει. Στο μεταξύ, ο Οδυσσέας έρχεται στην Αθήνα και αντιμετωπίζει την οργή της Ναυσικάς, η οποία είναι ακόμα έξαλλη με το σκηνικό που παίχτηκε πίσω από την πλάτη της και την έχει φέρει στο σημείο να την απειλεί ο Αρώνης με διακοπή της συνεργασίας τους. Παράλληλα, ο Άκης οργανώνει την εκδίκησή του προς τη Βικτώρια και επικοινωνεί με τις γνωριμίες του, προκειμένου να εφαρμόσει άμεσα το σχέδιό του. Η Εύα προσπαθεί να εκμαιεύσει από τον Νικηφόρο τι είναι αυτό που τον απασχολεί και γιατί πίνει όλο και περισσότερο. Αυτός της μιλάει με γενικότητες. Ένα άγριο επεισόδιο στο προαύλιο των φυλακών, θα έχει ένα τραγικό αποτέλεσμα που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή της οικογένειας Μαρόγλου… Ένας συγκρατούμενος σκοτώνει τον Φοίβο!

Διαβάστε εδώ τι θα συμβεί στο αυριανό επεισόδιο της σειράς!

Νεκρός ο Φοίβος - Πως τον σκοτώνουν

Τραγικές πρόκειται να είναι από εδώ και στο εξής οι εξελίξεις στην επιτυχημένη σειρά του ΣΚΑΪ, 8 Λέξεις, καθώς η οικογένεια Μαρόγλου πρόκειται να «τσακιστεί» κανονικά όταν πέσει νεκρός ένας δικός τους άνθρωπος, σκορπώντας τον θρήνο.

Mε τον πιο τραγικό τρόπο κλείνει το «κεφάλαιο Φοίβος» για την οικογένεια Μαρόγλου. Ο γιoς τους πεθαίνει μέσα στη φυλακή. Κάποιοι, για αντίποινα, πληρώνουν κάποιον συγκρατούμενό του να τον σκοτώσει. Ο θρήνος και το βαρύ πένθος «εισβάλλει» βίαια στη ζωή της Κατερίνας, της Ιφιγένειας και του Μιλτιάδη.

Ο Μιλτιάδης, μετά από αρκετό καιρό, αποφασίζει να πάει να δει τον Φοίβο στη φυλακή. Πατέρας και γιος κάθονται απέναντι ο ένας στον άλλον, όμως ο Μιλτιάδης σοκάρεται από την αδιάλλακτη στάση του γιου του. Οχι μόνο δεν ζητάει συγγνώμη, όχι μόνο δεν δείχνει να ντρέπεται για όσα έχει κάνει, αλλά αναπτύσει και μια κοσμοθεωρία γύρω από τους λόγους που τον ώθησαν να διαπράξει όλα αυτά τα εγκλήματα.

Ο Μιλτιάδης, με έκπληξη αλλά και πόνο ψυχής, ακούει τον Φοίβο να του εξηγεί πώς και γιατί έκανε όλους αυτούς τους φόνους. Ο κυνισμός και η αδιαφορία του γιου του απέναντι στα εγκλήματα που έκανε, συνταράζει τον Μιλτιάδη που γυρίζει στο σπίτι του ένα ερείπιο. «Κατερίνα, το καταλαβαίνεις; Είχε πλήρη συναίσθηση για ό,τι έκανε. Σκότωνε από ιδεολογία. Αφαιρούσες ζωές και το απολάμβανες.

8 Λέξεις θάνατος Φοίβου

Θα τρελαθώ, θα μου στρίψει», της λέει και ξεσπούν ξανά σε κλάματα, προσπαθώντας και οι δύο να αντέξουν τη δυστυχία που τους έχει βρει. Λίγο αργότερα ο Φοίβος βρίσκεται στο προαύλιο της φυλακής μαζί με άλλους συγκρατούμενούς του. Ωσπου ξαφνικά ξεσπάει ένα άγριο επεισόδιο στο προαύλιο, που θα έχει τραγικό αποτέλεσμα και που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή της οικογένειας Μαρόγλου…

Μόλις διαπιστώνεται ο θάνατος του Φοίβου, οι υπεύθυνοι των φυλακών αναλαμβάνουν να ειδοποιήσουν την οικογένειά του. Ετσι ο Μιλτιάδης και Κατερίνα δέχονται το τραγικό τηλεφώνημα από τις φυλακές: «Πρέπει να έρθετε αμέσως εδώ», τους λένε.

Η αγωνία και φόβος χτυπάνε κόκκινο: «Τι έγινε; Επαθε κάτι το παιδί μου;», ρωτάει η Κατερίνα, αλλά δυστυχώς τα νέα δεν είναι καθόλου καλά: «Ο γιος σας είναι νεκρός. Κάποιος συγκρατούμενός του τον σκότωσε», τους ανακοινώνουν και οι άνθρωποι καταρρέουν!

Ο Μιλτιάδης και η Κατερίνα βυθίζονται στο πένθος και ταυτόχρονα πρέπει να βρουν το κουράγιο για να μεταφέρουν τα δυσάρεστα νέα στην Ιφιγένεια. Της τηλεφωνούν και η Ιφιγένεια δεν αντέχει, σπαράζει στην αγκαλιά του Σπύρου: «Ο αδελφός μου, πέθανε ο αδελφός μου, τον σκότωσαν», ουρλιάζει και ο Σπύρος την παίρνει για να πάνε εσπευσμένα στην Αθήνα.

Στο σπίτι ο θρήνος περισσεύει και όλοι οι φίλοι τής οικογένειας βρίσκονται στο πλευρό τους και τους συμπαραστέκονται. Στο μεταξύ, ο Σίμος καταλαβαίνει ότι κάτι περίεργο συμβαίνει και αναλαμβάνει να ερευνήσει τη δολοφονία του Φοίβου. Δεν αργεί, μετά από έρευνα, να επιβεβαιώσει τους φόβους του και ενημερώνει τον Αιμίλιο:

«Κοίτα, ο θάνατος του Φοίβου ήταν αντίποινα. Ημουν σίγουρος ότι δεν έγινε απλά σε έναν τσαμπουκά», ισχυρίζεται και συνεχίζει την έρευνά του. Στο μεταξύ οι Μαρόγλου προετοιμάζονται για την πιο δύσκολη μέρα της ζωής τους, για την κηδεία του μοναχογιού τους…

Ολα γίνονται μέσα σε βαριά ατμόσφαιτα και η οικογένεια σκορπάει τις στάχτες του Φοίβου στη θάλασσα. Ετσι, με αυτό το βαρύ πένθος, κλείνει αυτό το θλιβερό κεφάλαιο που άλλαξε τη ζωή τους για πάντα.