Άγριες Μέλισσες - αποκλειστικό: O γάμος Ελένης - Λάμπρου

Παντρεύονται μετά από 18 χρόνια

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Άγριες Μέλισσες - αποκλειστικό: O γάμος Ελένης - Λάμπρου

Μετά από σχεδόν 18 χρόνια που η μοίρα τούς κράτησε μακριά, ο Λάμπρος και η Ελένη επιτέλους παντρεύονται στις Άγριες Μέλισσες, και το TV24 έχει όλο το αποκλειστικό ρεπορτάζ για εσάς τους αναγνώστες του!

Από τη Γιάννα Παπανικολάου

Η σχέση τους πέρασε από σαράντα κύματα, όπως τελικά αυτά που τους ένωναν ήταν περισσότερα από αυτά που τους χώριζαν και απέδειξαν πως ύστερα από 18 χρόνια η αγάπη τους άντεξε και βγήκε νικήτρια!

Η απόφαση του Μιλτιάδη και του Γιώργη να τους χωρίσουν, ο γάμος του Λάμπρου με τη Θεοδοσία (τις αποτυχημένες προσπάθειες να μείνει έγκυος και τις απειλές για να τον κρατήσει κοντά της) και ο γάμος της Ελένης με τον Σέργιο και αργότερα ο αρραβώνας της με τον Θωμά, η αποκάλυψη της δολοφονίας του Σέργιου, η «αυτοκτονία» του Γιάννου, ο εγκλεισμός της στη φυλακή και τα βασανιστήρια από τον Βόσκαρη, ήταν μερικά μόνο από τα εμπόδια που μπήκαν ανάμεσα σε Λάμπρο και Ελένη, τα οποία όμως με πείσμα, υπομονή και θέληση κατάφεραν να ξεπεράσουν!

Ο Λάμπρος με την Ελένη θα ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας και μάλιστα με παπά και με κουμπάρο!

Το νυφικό, οι καλεσμένοι & όλες οι λεπτομέρειες του Λάμπρου και της Ελένης στις Άγριες Μέλισσες

Οπως λένε οι αποκλειστικές μας πληροφορίες, τα γυρίσματα του γάμου έγιναν την Παρασκευή 5/2 στο μητροπολιτικό πάρκο Αντώνης Τρίτσης στον πέτρινο ναό του Αποστόλου ή Αγίου Παύλου. Σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές της σειράς ήταν εκεί καθώς έπρεπε να γίνουν δύο γυρίσματα γάμου αφού εκτός από της Ελένης και του Λάμπρου, εκεί γυρίστηκε και ο γάμος Βιολέτας και Μιλτιάδη που θα δείτε αυτή την εβδομάδα στις οθόνες σας.

Μεγάλοι απόντες ήταν ο Δούκας και η Μυρσίνη, οι οποίοι σεναριακά δεν θα έδιναν το «παρών» σε κανένα από τα δύο μυστήρια, ενώ όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που εξασφαλίσαμε για εσάς τους αναγνώστες μας, ανάμεσα στους καλεσμένους για τον γάμο της Ελένης θα βρίσκονται η μαντάμ Κούλα και ο Νώντας, ενώ στον γάμο του Μιλτιάδη ο Γιάννος, τον οποίο θα δει σαν όραμα!

Άγριες Μέλισσες Ελένη Λάμπρος

Το νυφικό της Ελένης Σταμίρη είναι όλο με δαντέλα, ακριβώς όπως πρόσταζε η μόδα εκείνης της εποχής, με μικρό πέπλο για στολίδι στα μαζεμένα της μαλλιά και ελαφρύ μακιγιάζ. Οσο για τα σατέν ροζ γοβάκια της νύφης, αυτά φέρουν την υπογραφή της Μυρτώς Κλιάφα του «Fairy made», που πολλές φορές έχουμε δει δημιουργίες της στη σειρά.

Φυσικά από το πλευρό της δεν θα λείπουν οι αδελφές της Δρόσω και Ασημίνα, ο Νικηφόρος, η Ουρανία με τον Κυριάκο, ο Νέστορας, ο Αγγελος με τη Σοφούλα (θα τα έχουν ξαναβρεί μέχρι τότε σύμφωνα με το σενάριο), η Ρίζω, αλλά και ο ενωμοτάρχης. Οι πληροφορίες λένε μάλιστα πως η Ελένη θα φτάσει στην εκκλησία όπου θα την περιμένει ο Λάμπρος ντυμένος γαμπρός με τη συνοδεία κλαρίνου, όπως προστάζει η παράδοση στην επαρχία και δη στη Λάρισα.

Γιατί έγιναν τώρα τα γυρίσματα

Την Παρασκευή 5/2 και το Σάββατο 6/2 έγιναν τα γυρίσματα του γάμου της Βιολέτας και του Μιλτιάδη, αλλά και της Ελένης με τον Λάμπρο. Οι πληροφορίες μας λένε πως αυτό έγινε τόσο για να εκμεταλλευτούν τον καλό καιρό εκείνων των ημερών όσο και για να προλάβει η παραγωγή να έχει τις σημαντικές αυτές σκηνές του σεναρίου σε περίπτωση ολικού lockdown.

Και μπορεί τον πρώτο γάμο να τον δείτε αυτή την εβδομάδα, ωστόσο τον γάμο Ελένης και Λάμπρου θα αργήσετε πολύ ακόμα να τον δείτε στην τηλεόραση μιας και αναμένεται το συγκεκριμένο επεισόδιο να παιχτεί κάπου στα μέσα της άνοιξης.

Καλεσμένοι από την Τρούμπα!

Και ναι, όσο κι αν σας κάνει εντύπωση, στον γάμο Ελένης και Λάμπρου ανάμεσα στους καλεσμένους θα δείτε τη μαντάμ Κούλα και τον Νώντα, οι οποίοι ουσιαστικά θα είναι καλεσμένοι της Δρόσως για να γιορτάσει τη χαρά της αδελφής της.

Το εκκλησάκι

Ο ναός του Αποστόλου ή Αγίου Παύλου σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε το διάστημα 1958-1960, από τον αρχιτέκτονα Αθανάσιο Κουτσογιάννη στο πλαίσιο δεκαετούς συνεργασίας του με τον Πέτρο Πικιώνη και Δημήτρη Πικιώνη. Το έργο ανατέθηκε στους αρχιτέκτονες από το «Βασιλικό Εθνικό Ιδρυμα», έναν από τους κεντρικούς φορείς προώθησης της ιδεολογικής, εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής των Βασιλικών Ανακτόρων στη μετεμφυλιακή και μεταπολεμική Ελλάδα.

Ο ζωγράφος Φώτης Κόντογλου φιλοτέχνησε στο εσωτερικό του ναού το χτιστό τέμπλο και τρεις φορητές εικόνες. Αν και διατηρείται μέχρι σήμερα σε εξαιρετική κατάσταση, η σημασία του ναού παραμένει άγνωστη στο ευρύ κοινό, ενώ έχει σχεδόν αγνοηθεί από τη σύγχρονη έρευνα.

Για τον λόγο αυτό η προστασία και η ανάδειξη του ναού του Αποστόλου Παύλου είναι κρίσιμη για τη μελέτη της ιστορίας της ελληνικής αρχιτεκτονικής και τέχνης του 20ού αιώνα, όπως και για τη διάσωση της ιστορικής μνήμης.

Ακολουθήστε τη Νεφέλη Ντατσοπούλου στο Instagram