8 Λέξεις: Ο Οδυσσέας βγαίνει από το χειρουργείο τυφλός

«Γιατρέ, δεν βλέπω τίποτα»! Δύσκολες ώρες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
8 Λέξεις: Ο Οδυσσέας βγαίνει από το χειρουργείο τυφλός

Στις 8 Λέξεις, ο Οδυσσέας κλονίζεται με την αναβολή του χειρουργείου και είναι έτοιμος να γυρίσει πίσω. Ωστόσο ο γιατρός τον καθησυχάζει και του ανακοινώνει ότι πάνε καλά και ότι το χειρουργείο θα γίνει την επόμενη. Θα πάνε όμως όλα καλά για τον Οδυσσέα; Θα καταφέρει να γίνει καλά;

Η μέρα του χειρουργείου φτάνει κι ο Οδυσσέας αφήνεται στα χέρια του γιατρού. Οι ώρες περνάνε δύσκολα για την Ερση και τον Μάρκο που αγωνιούν έξω από την πόρτα του χειρουργείου. Μια επέμβαση δύσκολη που κρατάει ώρες, με τον φόβο και την αγωνία να τους πλημμυρίζει.

Τελικά το χειρουργείο τελειώνει και ο γιατρός τούς ανακοινώνει: «Ολα πήγαν καλά. Μην ανησυχείτε. Ωστόσο δεν μπορείτε να τον δείτε ακόμα. Πρέπει να περάσουν μερικές ώρες και θα σας ειδοποιήσω», τους λέει. Η Ερση κλαίει από χαρά, αλλά πάντα μέχρι να τον δει έχει αμφιβολίες: «Αν δεν τον δω δεν πρόκειται να ησυχάσω», παραδέχεται στον Μάρκο.

Έτσι καταλαβαίνει ο Οδυσσέας στις 8 Λέξεις πως είναι τυφλός

8 Λέξεις Οδυσσέας τυφλός

Την ίδια στιγμή ο Οδυσσέας περνάει στην ανάνηψη και όλα δείχνουν πως πήγαν καλά. Λίγο αργότερα ο γιατρός έρχεται να τον επισκεφθεί και προχωράει στην αφαίρεση των επιδέσμων για να δει τα αποτελέσματα: «Οδυσσέα, αργά και σταθερά θέλω σιγά-σιγά να μου ανοίξεις τα μάτια σου».

Ο Οδυσσέας ακολουθεί τις οδηγίες του γιατρού ο οποίος αφαιρεί τους επιδέσμους, ο Οδυσσέας όμως ανοίγει τα μάτια του και δεν βλέπει απολύτως τίποτα: «Γιατρέ, δεν βλέπω τίποτα», του λέει.

Η Ερση παθαίνει πανικό, ο Μάρκος τρελαίνεται και ο Οδυσσέας απελπισμένος μένει ατάραχος σαν να δέχεται τη μοίρα του. Ο μόνος που δεν αντιδρά αρνητικά είναι ο γιατρός ο οποίος τους εξηγεί: «Αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά. Θα το αντιμετωπίσουμε. Θέλει ένα σχετικό χρόνο για να επανέλθει η όρασή του», τους εξηγεί!

Δείτε ωστόσο και όλες τις εξελίξεις της επόμενης εβδομάδες με λεπτομέρειες.

Ετσι ο Οδυσσέας, με τη βοήθεια του γιατρού του στη Γενεύη, αρχίζει να κάνει τις ειδικές ασκήσεις για την επανεκπαίδευση των ματιών του και παράλληλα ελπίζει ότι όλα θα πάνε καλά και ότι θα αρχίσει να βλέπει και πάλι κανονικά.

Δίπλα του σ’ αυτή την προσπάθεια είναι πάντα η Ερση και ο Μάρκος, οι οποίοι του δίνουν κουράγιο: «Οδυσσέα μου, όλα θα πάνε καλά. Η όρασή σου θα επανέλθει σύντομα και θα γίνεις απολύτως καλά», τον καθησυχάζει η Ερση συγκινημένη.

Ρεπορτάζ TV sirial