Άγριες Μέλισσες: Ο Δούκας σκότωσε τον αδερφό του

Το μυστήριο πίσω από τον Κωνσταντή

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Άγριες Μέλισσες: Ο Δούκας σκότωσε τον αδερφό του

Μία περίεργη αποκάλυψη θα συμβεί στα επόμενα επεισόδια της επιτυχημένης σειράς του ΑΝΤ1, Άγριες Μέλισσες, όταν θα μάθουμε πως ο Δούκας ήταν εκείνος που είχε σκοτώσει κατά λάθος τον αδελφό του, τον Κωνσταντή. Αυτή ήταν και η αρχή του τέλους για τους Σεβαστούς, αφού το μοιραίο λάθος που είχε γίνει πριν από πολλά χρόνια στάθηκε η αφορμή για να “γεννηθεί” το μίσος ανάμεσα σε Μιλτιάδη και Δούκα.

Κι αυτό γιατί ο πατέρας Σεβαστός δεν ξεπέρασε ποτέ το γεγονός ότι ο Δούκας σκότωσε τον γιο του και γι'αυτό και έδινε περισσότερες “εξουσίες” και περιουσία στον Μιλτιάδη για να τον τιμωρήσει.

Άγριες Μέλισσες Σέργιος

Τη συνέχεια ωστόσο την γνωρίζετε, αφού όταν πέθανε ο Σέργιος Σεβαστός, ο Δούκας παραποίησε τη διαθήκη του αφήνοντας τα πάντα στον ίδιο και πετώντας εντελώς απ' έξω τον Μιλτιάδη. Σπάνια γίνονται αναφορές στον Κωνσταντή και στις συνθήκες του θανάτου του και το μόνο που ξέρουμε από την αρχή είναι πως χάθηκε σε πολύ μικρή ηλικία, ενώ στα επόμενα επεισόδια θα δούμε και τις τρεις αδερφές να φυλακίζονται για τον φόνο του Σέργιου.

Η αποκάλυψη για τον θάνατο του Κωνσταντή στις Άγριες Μέλισσες

Αυτό το θέμα ήταν απαγορευμένο στο αρχοντικό των Σεβαστών καθώς προκαλούσε μόνο πόνο και οργή. Σε μία συζήτηση της Ανέτ και του Μιλτιάδη για το πως μεγάλωσε ο Δούκας, θα μάθουμε πως όταν ο ισχυρός άνδρας του Διαφανίου ήταν μικρός, ο Σέργιος Σεβαστός δεν τον άφηνε ούτε να πλησιάζει τον τάφο του Κωνσταντή και τον άφηνε σε απόσταση. Οταν ο Μιλτιάδης τον ρώτησε γιατί το κάνει αυτό, ο πατέρας του, του είχε πει: “Για να αναλογιστεί το λάθος του. Οποιος πειράζει την οικογένειά μου τον πατάω, ακόμα κι αν είναι Σεβαστός”.

Ο Μελέτης ανακαλύπτει την ενοχή του Δούκα στον θάνατο του Θέμελη

Κι ενώ στον συνεταιρισμό επικρατεί αναβρασμός ανάμεσα στον Δούκα και τους αγρότες με έναν καινούριο πόλεμο ανάμεσα τους να είναι προ των πυλών, ο Μελέτης είναι αποφασισμένος να φτάσει στον πραγματικό ένοχο για τον θάνατο του Σωκράτη Θέμελη! Μέσα του η αγάπη που είχε για τον Δούκα έχει σπάσει, καθώς είναι σίγουρος πως εκείνος κρύβεται πίσω από τον φόνο και θέλει να κάνει τα πάντα για να το αποδείξει.

Οταν ο ιατροδικαστής απεφάνθη πως ο Σωκράτης πέθανε από δηλητηρίαση με υδροκυάνιο, ο Μελέτης θυμήθηκε πως το ίδιο δηλητήριο του το είχε δώσει ο Δούκας για να σκοτώσει τον αγρότη Λευτέρη Δραγάτση, που τους είχε δει να δολοφονούν τον Γιάννο.

Ετσι συνεχίζει την έρευνά του και τα βήματα του τον οδηγούν στη Λάρισα σ' έναν προμηθευτή των Σεβαστών, τον οποίο και ρωτάει από που μπορεί κάποιος να αγοράσει υδροκυάνιο, χωρίς φυσικά να αναφέρει τον λόγο που το ψάχνει. Ο άνδρας αυτός τον φέρνει σε επαφή με τον Αχιλλέα Μεγαρίτη, ο οποίος ηγείται μιας περίεργης οργάνωσης, που έχει ως στόχο τους κομουνιστές. Ωστόσο σύντομα ο Μελέτης θα ανακαλύψει την μεγάλη δύναμη του Αχιλλέα που είναι διατεθειμένος να τον βοηθήσει ν’ ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω απ’ τον φόνο του Θέμελη.
Και αυτή η μέρα δεν αργεί να έρθει...

Ομως ποια θα είναι η αντίδραση του Μελέτη που από τη μία θέλει να εκδικηθεί τον θείο του και από την άλλη ο Δούκας θέλει να συμπεριλάβει στη διαθήκη του λέγοντας του: “Μόνο σ' εσένα έχω εμπιστοσύνη! Είσαι ο μοναδικός που μου έμεινες και θα στο ξεπληρώσω αυτό! Δεν θα σε ξεχάσω στη διαθήκη μου”.