Άγριες Μέλισσες: Ξανά μαζί ο Νικηφόρος και η Ασημίνα

Ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στον Δούκα

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Άγριες Μέλισσες: Ξανά μαζί ο Νικηφόρος και η Ασημίνα

Κι εκεί που το ζευγάρι ετοιμαζόταν να βρεθεί αντιμέτωπο στα δικαστήρια, η μοίρα τελικά τους έφερε ξανά κοντά και τώρα Ασημίνα και Νικηφόρος στις Άγριες Μέλισσες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εκδικηθούν τον Δούκα! Και δεν είναι οι μόνοι...

Πρώτο το TV24 σας είχε αποκαλύψει πως ο Νικηφόρος θα βρεθεί αντιμέτωπος με το σκληρό πρόσωπο του πατέρα του, όταν εκείνος μάθει από τον Μιλτιάδη πως έξι χρόνια πριν ο ίδιος του ο γιος ήταν εκείνος που τον είχε προδώσει.

Ο Δούκας έξαλλος από θυμό αποφασίζει να δώσει ένα γερό μάθημα στον μικρό του γιο και ένα από αυτά θα είναι η αποκλήρωσή του από τη διαθήκη της οικογένειας Σεβαστού! Ομως και ο Νικηφόρος, έχει αποδείξει πως είναι... πολύ σκληρός για να πεθάνει και αδίστακτος όσο και ο πατέρας του! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Από τη Γιάννα Παπανικολάου

Το σχέδιο Ασημίνας & Νικηφόρου στις Άγριες Μέλισσες

Ο Μιλτιάδης αποκαλύπτει στην Ελένη και τον Λάμπρο τι πήγε και έκανε! "Πατέρα, γιατί το έκανες αυτό; Γιατί πρόδωσες τον Νικηφόρο; τον ρωτάει ο Λάμπρος και τότε ο Μιλτιάδης τους αποκαλύπτει πως έχει σταματήσει εδώ και καιρό να παίρνει τα χάπια του! Αυτό όπως είναι φυσικό κάνει έξω φρενών τον δάσκαλο, ο οποίος αποφασίζει να βγάλει τον πατέρα του από τον συνεταιρισμό!

Παράλληλα σκέφτεται μήπως θα έπρεπε ο Μιλτιάδης να επιστρέψει και πάλι στο ψυχιατρείο και αυτό θα προκαλέσει μεγάλους τριγμούς στη σχέση πατέρα και γιου! Στο μεταξύ, ο Νικηφόρος παρά την αρχική του στάση να μην πάει τον μικρό Σέργιο στην Ασημίνα να τον δει, πηγαίνοντας κόντρα στην απόφαση του δικαστηρίου, τελικά την τελευταία στιγμή κάνει πίσω.

Ομως τα πράγματα για εκείνον καθόλου καλά δεν είναι καθώς έρχεται σε ρήξη ξανά με τον πατέρα του και αποφασίζει να φύγει με τον μικρό από το σπίτι! Το λέει στην Ασημίνα, την οποία ακόμα αγαπάει και εκείνη του προσφέρει χείρα βοηθείας!

«Θα σε βοηθήσω να βρεις ένα σπίτι να μένεις", του λέει, ενώ τις μόνες στιγμές ευτυχίας στο σπίτι των αδερφών Σταμίρη, τις προσφέρει η παρουσία του Σέργιου. Ο Νικηφόρος αγκαλιάζει την Ασημίνα! Ξέρει ότι του είναι δύσκολο να διαχειριστεί όσα έμαθε για εκείνη και τις αδελφές της, αλλά η αγάπη του για εκείνη δεν μπορεί να σβηστεί.

Άγριες Μέλισσες Μυρσίνη

«Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε ποτέ, αλλά σ' ευχαριστώ που είσαι δίπλα μου», της λέει και τους αφήνει τον μικρό. Στο μεταξύ, ο Νικηφόρος παίρνει μια απόφαση που θα ταράξει για ακόμα μια φορά τις σχέσεις του με τον Κωνσταντή, ενώ η Μυρσίνη ζητά τη βοήθεια της Ασημίνας για να πείσει το Νικηφόρο να επιστρέψει στο σπίτι:

«Ξέρω πως μόνο εσύ έχεις τη δύναμη να πείσεις τον γιο μου να γυρίσει! Οσο θυμωμένος κι αν είναι μαζί σου, ακόμα σ' αγαπάει! Και εσύ τον αγαπάς! Και αυτό το αναγνωρίζω, όσο κι αν θα ήθελα κάτι άλλο καλύτερο για τον γιο μου.

Ο Νικηφόρος υποφέρει εκεί μέσα και το ξέρεις καλά και εσύ η ίδια! Νομίζω ο ίδιος είναι σε θέση να αποφασίσει το καλύτερο για εκείνον και θα συμφωνήσω μαζί του ότι για τον γιο μας το καλύτερο είναι να μην μένει στο σπίτι σας», της απαντάει η Ασημίνα. Η Δρόσω και η Ασημίνα ελπίζουν πως θα επωφεληθούν από την κατάσταση στο σπίτι των Σεβαστών και θα κρατήσουν το Σέργιο όμως η χαρά τους δεν θα κρατήσει για πολύ γιατί θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωπες!

Ο Νικηφόρος ψάχνει συμμάχους ενάντια στο Δούκα και καταλαβαίνει πως μόνο μια ανατρεπτική και απρόβλεπτη κίνηση θα του δώσει προβάδισμα και γι' αυτό στρέφεται προς την Ασημίνα, η οποία δέχεται με χαρά να τον βοηθήσει να υλοποιήσει τα σχέδιά του. Ο Κωνσταντής και η Δρόσω δίνουν μια τελευταία ευκαιρία στον έρωτά τους.

Ομως η σχέση της με την Ασημίνα κλονίζεται ξανά όταν η αδερφή της, της ανακοινώνει την ανατρεπτική απόφαση που πήρε μαζί με τον Νικηφόρο! Σε σκέψεις όμως είναι και ο Μιλτιάδης μετά το δίλημμα που του θέτει ο ανιψιός του προκειμένου να τον πάρει με το μέρος του στην εκδίκηση ενάντια στον Δούκα. Δείτε εδώ τις εξελίξεις από όλα τα επεισόδια της εβδομάδας.

Ο Δούκας στο κρατητήριο!

Ο Μιλτιάδης θυμώνει με τον Νικηφόρο όταν μαθαίνει πως εκείνος αρνείται να ασχοληθεί με τον συνεταιρισμό προκειμένου να δώσει όλο του το βάρος στην δικαστική διαμάχη με την Ασημίνα και τη Δρόσω για την επιμέλεια του μικρού Σέργιου. Τότε ο Μιλτιάδης, έξαλλος με τον ανιψιό του αποκαλύπτει στον Δούκα την αλήθεια για τον γιο του, ότι δηλαδή εκείνος ήταν που τον είχε καταδώσει στην αστυνομία για τις κομπίνες με τη βιομηχανική ζώνη.

Ο Δούκας παρά το γεγονός πως τόσα χρόνια υποψιαζόταν τον γιο του, ωστόσο βαθιά μέσα του δεν ήθελε να πιστέψει πως θα έφτανε σε αυτό το σημείο! Ετσι μετά τις αποκαλύψεις του Μιλτιάδη προσπαθεί να μάθει αν όλα αυτά είναι αλήθεια μ' έναν και μόνο τρόπο που ο ίδιος ξέρει: την παρανομία! Ετσι όταν όλο το χωριό βρίσκεται στον γάμο του Προύσαλη και της Ρίζως, ο ισχυρός άνδρας του Διαφανίου αποφασίζει για άλλη μία φορά να παρανομήσει και έτσι εισβάλλει στο αστυνομικό τμήμα και αναζητά τα αρχεία έξι ετών πριν για την υπόθεσή του, προκειμένου να βρει την άκρη του νήματος!

Άγριες Μέλισσες Δούκας

Και το καταφέρνει καθώς λαμβάνει τα στοιχεία εκείνα που ενοχοποιούν τον Νικηφόρο για την προδοσία του και επιστρέφει στο σπίτι. Η Ανέτ τον ρωτάει να μάθει τι έχει γίνει και εκείνος της λέει την αλήθεια αφού της δείχνει τα σημειώματα που έχει στα χέρια του: "Ο ίδιος μου ο γιος μου με κατέδωσε και προσπάθησε να με βάλει στη φυλακή", λέει θυμωμένος και η Ανέτ προσπαθεί να τον ηρεμήσει: «Και τι θα κάνεις Δούκα γι' αυτό; Θα σκοτώσεις το παιδί σου;». Εκείνος της απαντάει ειρωνικά:

«Δεν περίμενα καμία στήριξη από εσένα για τον Νικηφόρο! Τον έχετε παραχαϊδεμένο τόσα χρόνια, αλλά έννοια σας και θα πάρει την τιμωρία που του αξίζει», λέει και φεύγει για το γραφείο του, ενώ την επόμενη μέρα ο Προύσαλης και ο Αγγελος αντιλαμβάνονται πως κάποιος εισέβαλε στο τμήμα και από τα πεταμένα χαρτιά κάτω και από τον φάκελο βλέπουν τη χρονιά 1959 καταλαβαίνουν πως Δούκας ήταν εκείνος που μπήκε να κλέψει! Η Ανέτ φοβούμενη για το που μπορεί να φτάσει ο θυμός του Δούκα τον καταδίδει:

«Επιβεβαιώνω πως ο αδελφός μου Δούκας Σεβαστός εισέβαλε στο τμήμα», τους λέει και ο Αγγελος συλλαμβάνει τον Δούκα και τον οδηγεί στο κρατητήριο, όπου περνάει το βράδυ του. Παράλληλα ο δικηγόρος του αναλαμβάνει να πείσει την Ανέτ ν’ αλλάξει την κατάθεσή της και να μην παραδεχτεί πως ο Δούκας διέρρηξε το αστυνομικό τμήμα: «Κυρία Σεβαστού κα ο αδελφός σας, αλλά και εγώ προσωπικά σας παρακαλάμε να πάρετε πίσω την κατάθεσή σας». Η Ανέτ πείθεται με την προϋπόθεση να μην κάνει κάποια άλλη κίνηση που θα βλάψει τον Νικηφόρο.

Ο Δούκας πράγματι αφήνεται ελεύθερος, αλλά από τη μία ο Μιλτιάδης είναι αποφασισμένος να γλιτώσει το συνεταιρισμό από την τυραννία του παρά την αμφισβήτηση που δέχεται από όλους και από την άλλη αναγκάζει τον Νικηφόρο να φύγει από το σπίτι μαζί με τον μικρό! Ομως τα πράγματα για τον Δούκα ζορίζουν περισσότερο όταν ο Αλέξης μαζί με τον αστυνόμο Σπανό πλησιάζουν τον άνθρωπο που πούλησε το δηλητήριο στον δολοφόνο του Θέμελη, ενώ και ο Μελέτης φτάνει ένα βήμα πριν ανακαλύψει ποιος σκότωσε τον πατέρα του!