Καφέ της Χαράς: Αυτό είναι το μεγάλο φινάλε της σειράς

Τα δύο τελευταία επεισόδια

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Καφέ της Χαράς: Αυτό είναι το μεγάλο φινάλε της σειράς

Το Καφέ της Χαράς φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του και έτσι αυτή την εβδομάδα θα παρακολουθήσουμε τα δύο τελευταία επεισόδια της σειράς η οποία επέστρεψε στην καθημερινότητά μας μετά από σχεδόν 15 χρόνια.

Τα δύο τελευταία επεισόδια του Καφέ της Χαράς

Το Καφέ της Χαράς - Τετάρτη 5 Μαΐου

Η ημέρα του γάμου ξημερώνει. Ο Περίανδρος ετοιμάζεται να συνοδέψει τη νύφη, γιατί η Χαρά τον παρακάλεσε να το κάνει εκείνος, αφού ο πατέρας της Βάλιας δεν μπόρεσε να έρθει. Έτσι κι αλλιώς αφού σκέφτονται να επισημοποιήσουν τη σχέση τους, ο Περίανδρος θα γίνει πατριός της. Ενώ η Αρετή ετοιμάζεται να πάει στο γάμο, ο Μάνος εξαφανίζεται από το σπίτι και τον βλέπουμε να παίρνει ένα άλογο και να τρέχει σαν τρελός. Η Βάλια ντύνεται νύφη, αλλά είναι λίγο θλιμμένη.

Τη διάθεσή της θα φτιάξει το δώρο γάμου που της έκανε ο Περίανδρος, που δεν είναι άλλο από την επιστροφή του Τρελαντώνη. Η ώρα του γάμου πλησιάζει και όλοι περιμένουν στην εκκλησία τη νύφη. Ο Περίανδρος με το αυτοκίνητο και τη Βάλια νύφη πηγαίνουν προς τον χώρο του γάμου όταν μπροστά τους ξεπροβάλλει ο έφιππος Μάνος, κόβοντας την πορεία τους. Η Βάλια κατεβαίνει, προσπαθώντας να τον ηρεμήσει, αλλά τελικά κλέβεται μαζί του και φεύγουν με το άλογο.

Το Καφέ της Χαράς - Πέμπτη 6 Μαΐου - Τελευταίο επεισόδιο

Ο Περίανδρος και η Χαρά έχουν αποδεχτεί τον γάμο των παιδιών τους, λέγοντας ότι αυτοί θα μείνουν απλά συμπέθεροι δίνοντας τόπο στα νιάτα. Ο Όθων τα βρίσκει με την Άντζυ. Επειδή, όμως, η ζωή δεν είναι ελληνική ταινία για να τελειώνουν όλοι ζευγάρια στην εκκλησία, η Αρετή φεύγει για μία θέση σε ένα νοσοκομείο στην Αθήνα και ο Δημήτριος καταφεύγει σε ένα μοναστήρι.

Καφέ της Χαράς φινάλε

Έξι μήνες μετά, η Βάλια είναι έγκυος και ο Θόδωρος έχει χωρίσει με τη Ρόδη. Παράλληλα, η υπόθεση του εμπρησμού του Καφέ βγαίνει στην επιφάνεια ξανά, από μία νέα μαρτυρία που ενοχοποιεί τον Περίανδρο, οδηγώντας στην ομολογία του πραγματικού ενόχου. Και ενώ οι δύο συμπέθεροι ετοιμάζονται να υποδεχτούν το εγγονάκι τους ένα θαύμα συντελείται - Δείτε εδώ ποιος είναι ο εμπρηστής.

«Το τελευταίο επεισόδιο θα έχει συγκίνηση και λυπητερή απόχρωση»

Πριν λίγο καιρό, η Έφη Ρασσιά μίλησε στην κάμερα των Κου Κου και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στο τελευταίο επεισόδιο του Καφέ της Χαράς.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, ξεκαθάρισε πως δεν είναι ζευγάρι με τον Πάρη Σκαρτσολιά.

«Η μέρα του τελευταίου γυρίσματος ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη. Η τελευταία σκηνή ήταν με τη Ρένια Λουιζίδου, ήταν και χαμηλός ο φωτισμός και ήταν σαν μυσταγωγία, πολύ συγκινητικό. Στο τελευταίο γύρισμα όλοι βουρκώσαμε, αλλά κανένας δεν δάκρυσε. Δεν είχε την αίσθηση του αποχωρισμού, ήταν σαν πάρτι. Αποφασίσαμε από κοινού με τον Χάρη Ρώμα το επόμενο βήμα μου να είναι χώρια από εκείνον, οπότε δεν θα είμαι στη νέα του σειρά».

Η Έφη Ρασσιά αμέσως μετά πρόσθεσε: «Είμαι ο άνθρωπος που θα γυρίσει να τσεκάρει αν έχει κλειδώσει πέντε φορές. Στο γύρισμα με είχε πιάσει ο ύπνος όρθια την ώρα που με έβαφαν. Δεν το ‘χω καθόλου με τη μαγειρική. Πέρυσι μου είχαν ζητήσει ο Κρατερός και η Κατερίνα να συμμετάσχω στο διαγωνισμό μαγειρικής με τον Πάρη. Είπα ότι δεν μπορώ να βράσω ούτε αυγό και ο Κρατερός μου είπε να το δω σαν ευκαιρία να αναπτύξω τη μαγειρική μου πλευρά. Πήγα πριν δύο εβδομάδες να βράσω μακαρόνια και ήταν αποτυχία».

«Το τελευταίο επεισόδιο του Καφέ θα έχει συγκίνηση, χαρά και λυπητερή απόχρωση. Η Χαρά και η Βάλια θα είναι χαρούμενες, αλλά εγώ θα προτιμούσα στο τέλος η Βάλια να είναι μόνη της. Με τον Πάρη δεν είμαστε μαζί. Με τους φίλους μου είμαι πολύ τρυφερή, αλλά αν μου αρέσει κάποιος, δεν του μιλάω. Έχω κάνει υπέρβαση για τον έρωτα», κατέληξε η ηθοποιός.