8 Λέξεις: Ο Οδυσσέας και η Έρση υπογράφουν το διαζύγιο

Αποκλειστικό ρεπορτάζ!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
8 Λέξεις: Ο Οδυσσέας και η Έρση υπογράφουν το διαζύγιο

Στις 8 Λέξεις, η Ερση αποδέχεται τον χωρισμό της με τον Οδυσσέα και ήδη βρίσκεται στην Κέρκυρα με τα παιδιά. Παρά τις προσπάθειες όλων για να τους τα ξαναφτιάξουν, το ζευγάρι δείχνει να έχει πάρει τις αποφάσεις του και προχωράει χωρίς άλλη σκέψη στο διαζύγιο.

Ολοι είναι στενοχωρημένοι με την τροπή που πήρε η υπόθεση με την συμφωνία της Ερσης με τη Σύνθια. Και όλοι έχουν βάλει τα δυνατά τους για να τους τα ξαναφτιάξουν. Ο περίγυρος προσπαθεί να επηρεάσει την Ερση και τον Οδυσσέα προκειμένου να βάλουν νερό στο κρασί τους και να μην διαλύσουν τον γάμο τους, αλλά και οι δύο εμμένουν στις θέσεις τους και δεν βλέπουν άλλη λύση πέρα από τον χωρισμό:

«Σας παρακαλώ μην επιμένετε. Σε αυτό το θέμα ήμουν από την αρχή ξεκάθαρος, ότι δεν πρόκειται να ανεχτώ τέτοιου είδους συμπεριφορές και παρεμβάσεις», τους τονίζει ο Οδυσσέας και δείχνει να το εννοεί, καθώς είναι ήρεμος και αποφασισμένος.

8 Λέξεις Έρση

Την ίδια στιγμή η Σύνθια ζητά ένα υπέρογκο ποσό από τον Οδυσσέα για την ακύρωση της έκθεσης:

«Σου το είχε πει ότι δεν είναι εύκολο να ακυρώσεις την έκθεση. Εχω υποστεί μεγάλη ζημιά και οφείλεις να με αποζημιώσεις», του λέει. Η Ερση με τα δίδυμα είναι στην Κέρκυρα και ο Σπύρος μαζί με τον Φρίξο προσπαθούν να πείσουν την Ερση να ζητήσει συγγνώμη από τον Οδυσσέα: «Πρέπει να παραδεχτείς ότι φταις. Να πιάσεις και να του μιλήσεις, να πέσεις στα πόδια του και να του ζητήσεις συγγνώμη.

Αυτό πρέπει να κάνεις πριν είναι αργά. Δεν είναι κρίμα να διαλύσετε το σπίτι σας;», της λένε, αλλά η αντίδρασή της είναι πολύ έντονη: «Δεν υπάρχει περίπτωση να ζητήσω συγγνώμη επειδή αυτός είναι ξεροκέφαλος. Ο,τι έκανα το έκανα για το καλό του, για τη δική του καριέρα και όχι για μένα. Αν δεν μπορεί να το καταλάβει, τότε όντως δεν υπάρχει κανένα νόημα να είμαστε μαζί», τους ξεκαθαρίζει και μένουν πραγματικά άναυδοι. Την ίδια στιγμή σε τραγική κατάσταση βρίσκεται και η Μάγδα.

Η απόφαση της Έρσης και του Οδυσσέα στις 8 Λέξεις

Στο μεταξύ ο Εκτορας καταθέτει μηνύσεις εκ μέρους του Οδυσσέα και διεκδικεί ένα μεγάλο ποσό από τους ανθρώπους που τον συκοφάντησαν, ενώ την ίδια στιγμή ο Οδυσσέας επιστρέφει στην Κέρκυρα έχοντας μαζί του τον μικρό Αγγελο. Λίγο αργότερα βλέπει την Ερση, αλλά η συνάντησή τους θα φέρει μια ακόμα αντιπαράθεση, δείχνοντας ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα σημείο επαφής και ότι ο χωρισμός τους είναι δεδομένος: «Πρέπει να τελειώσουμε και τα τυπικά νομίζω», προτείνει ο Οδυσσέας και η Ερση συμφωνεί:

«Δεν έχω καμία αντίρρηση. Να υπογράψουμε και το διαζύγιο και φυσικά δεν νομίζω να έχουμε να κάνουμε κάποια κουβέντα για τα παιδιά. Θα μείνουν μαζί μου εννοείται», του απαντάει η Ερση. Ετσι ο Οδυσσέας και η Ερση υπογράφουν το διαζύγιο και η Ερση ετοιμάζεται να φύγει με τα μωρά για Αμερική, με τη συναίνεση του Οδυσσέα.