MasterChef 5: Αυτό είναι το trailer του μεγάλου τελικού που θα δούμε απόψε 9/6

Μαργαρίτα ή Διονύσης θα κερδίσει τα 50 χιλιάδες ευρώ;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
MasterChef 5: Αυτό είναι το trailer του μεγάλου τελικού που θα δούμε απόψε 9/6

Απόψε το βράδυ θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός του MasterChef 5, με τον Διονύση και την Μαργαρίτα να είναι οι δυο παίκτες που κατάφεραν μετά από πολλές δυσκολίες να φτάσουν στο τέλος και να μονομαχήσουν μαγειρική για να κερδίσουν τον τίτλο αλλά και το χρηματικό έπαθλο που είναι 50 χιλιάδες ευρώ.

Οι δυο φιναλίστα σήμερα, αρχικά θα μαγειρέψουν ένα πιάτο του σπουδαίου Άγγλου σεφ, Jason Atherton, ο οποίος στην συνέχεια θα ψηφίσει το καλύτερο και το χειρότερο. «Η πίεση όλης της Ελλάδας είναι στις πλάτες μου...», ακούγεται να λέει ο σεφ λίγο πριν κλείσει τον φάκελο με την βαθμολογία του.

Μετά το τέλος της δοκιμασίας η ώρα τον ανακοινώσεων θα φτάσει, ωστόσο θα γίνει όπως σε κάθε σεζόν, live!

Ποιος θα καταφέρει να κερδίσει τον 5ο κύκλο του MasterChef; Εμείς γνωρίζουμε από τώρα και σας δίνουμε το όνομα!

Αυτό είναι το trailer του MasterChef 5

Αυτός είναι ο σεφ που θα βρεθεί ως guest στον τελικό του MasterChef 5

Ο Jason Atherton είναι Άγγλος σεφ και εστιάτορας. Το εστιατόριο του Pollen Street Social κέρδισε ένα αστέρι Michelin το 2011, το οποίο άνοιξε το έτος. Ήταν ο εκτελεστικός σεφ του Michelin του Gordon Ramsay με πρωταγωνιστή τον Maze στο Λονδίνο μέχρι τις 30 Απριλίου 2010.

Λεπτομέρειες για τον τελικό

Το βράδυ της Τετάρτης 9 Ιουνίου θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου Ελληνα MasterChef, πριν όμως από αυτό θα δούμε στους δέκτες μας έναν μαραθώνιο μαγειρικής. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως στα τελευταία επεισόδια θα παρελάσει η αφρόκρεμα της ελληνικής γαστρονομίας και θα μυήσει τους διαγωνιζόμενους σε ένα ατελείωτο ταξίδι γεύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο φιναλίστ θα περάσουν τουλάχιστον διά πυρός και σιδήρου. Θα ταξιδέψουν στη Χαλκιδική όπου εκτός από μια διαδικασία αντιγραφής πιάτου ενός Σκανδιναβού σεφ που έχει στην κατοχή του δύο αστέρια Μισελέν, οι διαγωνιζόμενοι θα κληθούν να δημιουργήσουν ένα ευφάνταστο μενού που να θυμίζει την παιδική τους ηλικία. Οι δοκιμασίες όμως δεν θα σταματήσουν εκεί.

Θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας, δοκιμάζοντας τρία πιάτα ενός παγκόσμιας φήμης σεφ και στη συνέχεια θα πρέπει να δημιουργήσουν τις πιστές αντιγραφές αυτών. Λέγεται πως ανάμεσα σε όλα τα παραπάνω θα υπάρχει η παρουσία παλιών παικτών του διαγωνισμού σε ρόλο-έκπληξη... Υπομονή μέχρι το βράδυ της 9η Ιουνίου λοιπόν!

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου