Ήλιος: Ο Δημήτρης ορκίζεται να βρει τον δολοφόνο του Φίλιππου

Αποκλειστικό ρεπορτάζ για τη νέα σεζόν

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ήλιος: Ο Δημήτρης ορκίζεται να βρει τον δολοφόνο του Φίλιππου

Το πάρτι του γάμου του Δημήτρη και της Αλίκης καταλήγει σε τραγωδία μετά την έκρηξη στον Ήλιο. Ο Φίλιππος δεν τα καταφέρνει και ο χαμός του ρίχνει τους ήρωες σε βαθύ πένθος. Στον δεύτερο κύκλο της σειράς, ο Λαϊνάς βάζει στόχο της ζωής του να βρει τον ένοχο.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Ο πρώτος κύκλος της επιτυχημένης σειράς του ΑΝΤ1 «Ηλιος» έκλεισε με ένα συγκλονιστικό φινάλε που αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα αλλά και πολύ πόνο στη ζωή των ηρώων. Ο Φίλιππος δεν είναι πια στη ζωή. Ο δεύτερος κύκλος θα βρει τους πάντες να θρηνούν για εκείνον. Η Αλίκη δεν μπορεί να πιστέψει ότι χάθηκε τόσο άδικα ο πατέρας των παιδιών της και ο άνθρωπος με τον οποίο μοιράστηκε με πολλή αγάπη ένα μεγάλο μέρος της ζωής της. Η Λήδα κι εκείνη νιώθει αβάστακτο πόνο.

Ο πρώτος της μεγάλος έρωτας και πατέρας του γιου της Πέτρου δεν ζει πια και χάθηκε άδικα. Τα παιδιά του κι εκείνα είναι συγκλονισμένα. Τραγική φιγούρα και η Αλεξάνδρα, η μητέρα του, που έχασε τον μονοχογιό της και είναι απαρηγόρητη. Οσο για τη Διώνη δεν μπορεί να πιστέψει πως έχασε την ευτυχία μέσα από την αγκαλιά της, λίγο πριν φύγει στο εξωτερικό με τον αγαπημένο της. Κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει αυτό που έχει συμβεί και όλοι αναρωτιούνται ποιος είναι αυτός που ήθελε το κακό του και γιατί, αφού ο Φίλιππος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και δεν είχε εχθρούς.

Ήλιος νέο σεζόν

Η οικογένεια του Φίλιππου ζει με τον τρόμο στον Ήλιο

Ο Δημήτρης Λαϊνάς, όσο πληγωμένος κι αν νιώθει που δεν κατάφερε να προστατεύσει τον φίλο του, έχει βάλει στόχο της ζωής του να βρει τον δολοφόνο του Φίλιππου και να τον κλείσει για πάντα στη φυλακή. Δεν θα ησυχάσει αν δεν το καταφέρει. Του το οφείλει και νιώθει ένοχος ο ίδιος που δεν προέβλεψε όσα ακολούθησαν στο πάρτι του γάμου του. Ηταν σίγουρος ότι η ασφάλεια στον χώρο ήταν δρακόντεια.

Ομως, το κακό τώρα έγινε κι εκείνος δεν θα ησυχάσει αν δεν πιάσει τον δολοφόνο. Το υπόσχεται στα παιδιά της αγαπημένης του Αλίκης αλλά και στην ίδια και δεν θα τους απογοητεύσει. Η εξιχνίαση αυτού του στυγερού εγκλήματος έχει γίνει πια για εκείνον ζήτημα τιμής και ορκίζεται πως θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να λύσει την υπόθεση. Αυτό όμως δεν αρκεί γιατί ο δολοφόνος είναι ακόμη εκεί έξω.

Κανείς δεν γνωρίζει αν ο θάνατος του Φίλιππου είναι αρκετός ή αν θα επιστρέψει απειλώντας και κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς του. Το κυριότερο όλων είναι πως κανείς δεν ξέρει τι θέλει από αυτούς. Ολοι ζουν με τον φόβο ότι η ζωή τους μπορεί να είναι σε άμεσο κίνδυνο.