Επιστρέφει ο Γιατρός - Αποκλειστικά εδώ τα πρώτα επεισόδια του δεύτερου κύκλου

Η Κιβιλτζίμ καίγεται ζωντανή!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Επιστρέφει ο Γιατρός - Αποκλειστικά εδώ τα πρώτα επεισόδια του δεύτερου κύκλου

Την Τρίτη 6 Ιουλίου στις 21.00 κάνει πρεμιέρα ο β΄ κύκλος της σειράς «Ο γιατρός, η ιστορία ενός θαύματος» και αυτή τη φορά ο γιατρός Αλί Βεφά θα έρθει αντιμέτωπος με πολλές δύσκολες καταστάσεις με κίνδυνο την καριέρα του!

Μετά το τραγικό τέλος του α' κύκλου, το πρώτο επεισόδιο του β΄ κύκλου ξεκινάει με τον Αλί να βρίσκεται αντιμέτωπος με δίκη εξαιτίας της απόφασης που πήρε 15 μέρες νωρίτερα σ’ ένα έκτακτο περιστατικό στο νοσοκομείο. Η σκηνή κάνει flashback...

Τα πρώτα νέα επεισόδια της σειράς ο Γιατρός

Η έκρηξη που σκόρπισε τον τρόμο

Μια συνηθισμένη μέρα εκτυλίσσεται στο νοσοκομείο Μπερχαγιάτ, μέχρι τη στιγμή που καταφτάνουν δύο επείγοντα περιστατικά: Δύο άντρες τραυματίστηκαν σε τροχαίο και χρειάζονται άμεσα βοήθεια. Ο ένας μπαίνει επειγόντως στο χειρουργείο με τον Φερμάν και τον Τανζού, ενώ ο άλλος μένει στη φροντίδα της Ναζλί. Κανείς δεν ξέρει ακόμα τι σχέση είχαν μεταξύ τους οι δύο τραυματίες ή πώς έγινε το τροχαίο, όμως σύντομα η αλήθεια θα αποκαλυφθεί με τον πιο τραγικό τρόπο. Ο Αλί ισχυρίζεται πως ο νεαρός που βρίσκεται στο χειρουργείο, σύμφωνα με το τραύμα που έχει στο κεφάλι του, βρισκόταν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου και η επιβεβαίωση έρχεται από τον ίδιο τον νεαρό, ο οποίος ξυπνάει από την αναισθησία και ψιθυρίζει για τον οδηγό του οχήματος: «Με απήγαγε». Ο Αλί τρέχει να βρει τη Ναζλί: «Η Ναζλί κινδυνεύει! Είναι μαζί του», μονολογεί και δεν τη βρίσκει πουθενά.

Στο μεταξύ εκείνη πέφτει θύμα του αδίστακτου οδηγού, ο οποίος τη σπρώχνει και εκείνη χτυπάει το κεφάλι της στον τοίχο. Στη συνέχεια την κλειδώνει σε μια αποθήκη και εκείνος παίρνει μια ιατρική ρόμπα για να μπορέσει να το σκάσει. Στο μεταξύ, ο πατέρα του Ντεμίρ του στέλνει ένα γράμμα, αλλά εκείνος αρνείται να το ανοίξει και η Ατσελιά προσπαθεί να τον πείσει για το αντίθετο: «Ο πατέρας σου μετάνιωσε για ό,τι έγινε μεταξύ σας και μην ξεχνάς πως ήταν πολύ άρρωστος! Ανοιξε να δεις τι έχει να σου πει», αλλά εκείνος επιμένει να αρνείται. Εν τω μεταξύ, ως συνήθως, η Μπελίζ μαλώνει με την Κιβιλτζίμ, η οποία είναι πια σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, και προσπαθεί να καλοπιάσει την πρώτη να δεχτεί το μωρό σαν αδελφάκι της.

«Είναι κομμάτι του πατέρα σου! Γιατί συνεχίζεις να αρνείσαι να το δεχτείς;», τη ρωτάει και εκείνη ισχυρίζεται: «Είναι κομμάτι της ματαιοδοξίας σου και δεν θέλω να σας δω ποτέ ξανά ούτε εσένα ούτε το μωρό και αυτή είναι η τελευταία μου κουβέντα». Ο Τανζού εξοργίζεται με τον Ντορούκ, τον νέο βοηθό χειρουργείου που έφτασε καθυστερημένος την πρώτη μέρα στη δουλειά! Μάλιστα ο νεαρός έκανε θεαματική είσοδο, καθώς μπήκε μέσα στα αίματα ύστερα από ατύχημα με τη μηχανή. Ο αδίστακτος οδηγός υπό την απειλή μαχαιριού αρπάζει την Κιβιλτζίμ για να την έχει ως ασπίδα για να ξεφύγει χωρίς να συλληφθεί και την πηγαίνει στο λεβητοστάσιο του νοσοκομείου. Εκεί σημειώνεται μια ισχυρή έκρηξη που ταρακουνάει όλο το νοσοκομείο και δημιουργεί μεγάλο πανικό, ενώ αργότερα φτάνουν εκεί η αστυνομία και η πυροσβεστική.

Τραυματισμένοι μεταφέρονται στα επείγοντα, ενώ ο Αλί συνεχίζει να ψάχνει τη Ναζλί, η οποία προσπαθεί να βγει από την αποθήκη! Ο Αλί πάει εκεί που είναι η φωτιά με σκοπό να βρει τη Ναζλί και ο Ντορούκ τον ακολουθεί. Οι δύο άντρες καταφέρνουν να σώσουν τον αδίστακτο οδηγό, ενώ βρίσκουν την Κιβιλτζίμ ζωντανή μεν, αλλά καμένη σε όλο της το σώμα και τη μεταφέρουν στο χειρουργείο! Κανείς όμως δεν μπορεί να αναγνωρίσει ποια είναι και κανενός το μυαλό δεν πάει σε εκείνη! Ο Αλί πάει στα επείγοντα να βρει τη Ναζλί και όταν βλέπει πως είναι καλά τρέχει και τη φιλάει πρώτη φορά στο στόμα!

Ο Αλί σώζει το μωρό και όχι την Κιβιλτζίμ!

Ο Φερμάν και ο Αλί βρίσκονται στο χειρουργείο και προσπαθούν να δουν τις πιθανότητες που έχουν να σώσουν μάνα και παιδί! Ωστόσο αυτές είναι λίγες και πρέπει να επιλέξουν. Ο Αλί επιμένει να λέει πως πρέπει να σώσουν το μωρό: «Το μωρό θα σώσουμε», φωνάζει, αλλά ο Φερμάν είναι αντίθετος: «Τη μάνα πρέπει να σώσουμε και βάλτο καλά στο μυαλό σου». Εκείνος πρέπει να πάει σε άλλο περιστατικό και αφήνει τον Αλί να ολοκληρώσει το χειρουργείο. Τελικά ο Αλί επιλέγει να σώσει το μωρό, την ίδια ώρα που ο Τανζού καταλαβαίνει πως η καμένη έγκυος είναι η Κιβιλτζίμ και τρέχει να τη σώσει, αλλά μάταια καθώς εκείνη πεθαίνει! Ο Αλί καταρρακώνεται, ενώ όλοι σοκάρονται με τα δυσάρεστα νέα και κυρίως η Μπελίζ για τα τελευταία λόγια που είχε πει! Ο Τανζού κοιτάζει το μωρό να κοιμάται και ο Φερμάν πάει κοντά του και τον παρηγορεί: «Επέλεξες να σώσεις το μωρό και όχι την Κιβιλτζίμ, γιατί;», ρωτάει ο Τανζού και ο Φερμάν του απαντάει πως δεν το έκανε εκείνος. Τότε εμφανίζεται ο Αλί και ο Τανζού τρέχει κατά πάνω του:

«Γιατί το έκανες; Γιατί; Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να τη σκοτώσεις; Αυτό το παιδί όταν μεγαλώσει τι θα του πεις; Τι ψυχολογικά θα έχει χωρίς γονείς;», και ο Αλί απαντάει: «Εκανα το σωστό! Δεν θα άντεχε να ζήσει όντας καμένη στο 90% του κορμιού της». Ο Φερμάν ζητάει από τον Αλί να φύγει. Ομως, οι συνέπειες της απόφασης που πήρε ο Αλί, αψηφώντας τις εντολές των ανωτέρων του, αρχίζουν να τον καταδιώκουν. Οχι μόνο θα τιμωρηθεί εξαιτίας του ο Φερμάν, αλλά ολόκληρη η κοινή γνώμη θα στραφεί εναντίον του με μια σκληρότητα την οποία θα δυσκολευτεί πολύ να αντέξει.

Ο Αντίλ έχει όγκο στο κεφάλι και πέφτει σε κώμα!

Γιατρός επιστρέφει ΣΚΑΙ πρώτα επεισόδια

Εκτός από τον Φερμάν και ο Αλί περνάει από δίκη και μάλιστα με βαριές κατηγορίες και κινδυνεύει με φυλάκιση. Ωστόσο ο δικαστής δίνει αναβολή για τρεις μήνες. Στη συνέχεια συναντάει τον Φερμάν και εκείνος του λέει: «Ζητάς συνέχεια να είσαι σαν εμάς! Αν λοιπόν το θέλεις, τότε θα πρέπει πρέπει να μάθεις να δέχεσαι τις συνέπειες των πράξεών σου». Η Ναζλί είναι συνεχώς στο πλευρό του Αλί και προσπαθεί με κάθε τρόπο να του δώσει κουράγιο και να του αλλάξει τη διάθεση, ενώ ο Ντεμίρ συναντάει τελικά τον πατέρα του. Ο Φερμάν και η Μπελίζ έχουν διαφωνίες όσον αφορά το μωρό της Κιβιλτζίμ καθώς εκείνος θέλει να το κρατήσει και εκείνη να το δώσει για υιοθεσία: «Οταν θα το κοιτάζω θα βλέπω πάντα την Κιβιλτζίμ και δεν το θέλω αυτό! Επίσης θα αλλάξει η ζωή μας μ’ ένα μωρό, αυτό το έχεις σκεφτεί;», του λέει και εκείνος της απαντάει: «Ναι, το έχω σκεφτεί, γιατί εγώ θέλω να γίνω πατέρας».

Στο νοσοκομείο, ο Αλί δέχεται ένα ακόμη βαρύ πλήγμα, που αυτή τη φορά έχει να κάνει με τον δεύτερο πατέρα του, τον γιατρό Αντίλ. Μετά από ένα λιποθυμικό επεισόδιο, όταν βλέπει σαν όραμα την κόρη του που έχασε, ο Φερμάν και ο Τανζού του κάνουν εξετάσεις και ανακαλύπτουν πως έχει όγκο στον εγκέφαλο! Ομως, εφόσον ακόμα βρίσκεται σε κώμα, δεν μπορούν να του κάνουν χειρουργείο χωρίς την έγκρισή του. Η Μπελίζ όμως ανακαλύπτει κάτι πολύ σημαντικό: Ο Αντίλ είχε βάλει τον Αλί υπεύθυνο να πάρει αποφάσεις για εκείνον σε περίπτωση που εκείνος για λόγους υγείας δεν μπορεί. Ετσι αποφασίζουν να πουν στον Αλί την αλήθεια. Ομως εκείνος σοκάρεται:

«Οχι, μου λέτε ψέματα! Δεν μπορεί! Κανείς δεν νιώθει όπως εγώ! Σας πήρε από τον δρόμο και σας μεγάλωσε; Ηταν σαν μπαμπά σας; Κανείς δεν ξέρει... Είναι ψέματα, δεν πρόκειται να πάθει τίποτα», φωνάζει και φεύγει. Συγκλονισμένος ο Αλί, προσπαθεί απεγνωσμένα να σκεφτεί μια θεραπεία που θα μπορούσε να σώσει τον Αντίλ, όμως εκείνος ως εξαιρετικός νευροχειρουργός γνωρίζει πολύ καλά τα ρίσκα που εμπεριέχει μια λύση σαν αυτή που προτείνει ο Αλί και δηλώνει πως αρνείται κάθε θεραπεία. Οι γιατροί του νοσοκομείου ξέρουν ότι δεν έχουν δικαίωμα να παραβούν την επιθυμία του, αλλά δεν μπορούν με τίποτα να δεχτούν το ενδεχόμενο να τον αφήσουν να χαθεί χωρίς να πολεμήσουν για τη ζωή του.

Η κόρη του Αντίλ ζει & αρνείται να τον σώσει!

Τη λύση θα δώσει ένα πρόσωπο-κλειδί που θα εμφανιστεί έπειτα από πολλά χρόνια απουσίας. Και αυτό δεν είναι άλλο από την κόρη του Αντίλ, τη Φερντά, η οποία ζει στην Αμερική. Η Μπελίζ εξηγεί την αλήθεια για το διαζύγιο του Αντίλ με τη γυναίκα του και τη φυγή τους στην Αμερική. Το επόμενο πρωί η υγεία του Αντίλ υποτροπιάζει και αμέσως τον ετοιμάζουν για το χειρουργείο, ενώ με ασθενοφόρο πάνε στο αεροδρόμιο να παραλάβουν τη Φερντά.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Μπερχαγιάτ ελπίζουν πως η κόρη του Αντίλ, αν και έχει να τον επισκεφτεί πολλά χρόνια, θα μπορέσει να δώσει τη λύση ώστε να τον χειρουργήσουν και να προσπαθήσουν να τον σώσουν. Οταν εκείνη φτάνει στο νοσοκομείο, ο Φερμάν την περιμένει με το έγγραφα για να βάλει υπογραφή και εκείνη λέει: «Βιάζεστε, δεν θα φύγω! Θέλω να δω τον πατέρα μου πρώτα», και την οδηγούν στο χειρουργείο. Στο μεταξύ τα μηχανήματα χτυπάνε έντονα και η εγχείρηση πρέπει να ξεκινήσει άμεσα! Ομως η Φερντά έχει άλλα σχέδια: «Δεν θα υπογράψω! Δεν δίνω την άδεια για την εγχείρηση! Δεν ήρθα για να σώσω τον πατέρα μου, αλλά για να τον αποχαιρετίσω». Η Μπελίζ τρέχει πίσω της και της ζητάει εξηγήσεις, αλλά εκείνη είναι ειρωνική. Ο Αλί το μαθαίνει και προσπαθεί να βρει τρόπο να της αλλάξει γνώμη.

«Εμένα δεν είναι μπαμπάς μου, αλλά για εσένα είναι, Αλί», του λέει και εκείνος της απαντάει: «Ο,τι βλέπεις σε αυτό το νοσοκομείο, εγώ που είμαι αυτιστικός και γιατρός είναι εξαιτίας του Αντίλ! Δεν ξέρω γιατί σε άφησε, αλλά και εγώ είχα κακές σχέσεις με τον πατέρα μου και ο θάνατός του δεν με έκανε να νιώσω καλύτερα». Στη συνέχεια ο Αλί πηγαίνει να δει το μωρό της Κιβιλτζίμ, αλλά μαθαίνει πως θα δοθεί για υιοθεσία! Ενημερώνει τον Φερμάν και εκείνος τους εμποδίζει, ενώ στη συνέχεια εκβιάζει την Μπελίζ: «Αν τολμήσεις να δώσεις το μωρό, δεν πρόκειται να με δεις ποτέ ξανά! Θα χωρίσουμε». Η Φερντά που είναι μπροστά στον καβγά λέει στη φίλη της: «Βλέπω δεν είμαι η μόνη που δεν συγχωρεί τον πατέρα της» και φεύγει…

Περισσότερα στο περιοδικό Tv24 που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα