Ο Γιατρός: Δυσάρεστες εξελίξεις για τον Αλί

Εξοργισμένη μαζί του η Ναζλί

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ο Γιατρός: Δυσάρεστες εξελίξεις για τον Αλί

Στον Γιατρό, ο Αλί, στην προσπάθειά του να κάνει τα χατίρια στη Ναζλί, κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο φέρνοντας την κοπέλα στα όριά της. Την ίδια ώρα έχει να αντιμετωπίσει και την αδιαφορία της Φερντά, η οποία ζηλεύει που ο Αλί μεγάλωσε σαν παιδί του δικού της πατέρα!

Ο Αλί ανακαλύπτει πως το μωρό της Κιβιλτζίμ θα δοθεί για υιοθεσία και πέφτει μπροστά στο αυτοκίνητο του ζευγαριού που το πήρε: «Δεν φεύγω από εδώ! Το μωρό θα μείνει εδώ μαζί μου, θα είμαι σαν αδελφός για εκείνο! Γιατί όσοι αγαπάω φεύγουν;

Το μωρό, ο Αντίλ». Τότε ο Φερμάν πάει κοντά του: «Αλί, αυτή η οικογένεια που θα το πάρει, θα το μεγαλώσει με αγάπη! Αν δεν το πάρει, τότε θα πάει σε ορφανοτροφείο, όπως και εσύ». Τότε ο Αλί πείθεται! Η Μπελίζ πάει κάτι να πει στον Φερμάν, αλλά εκείνος τη σταματάει: «Μην πεις κουβέντα! Δεν θέλω να ακούσω τίποτα από εσένα».

Την ίδια ώρα, η Φερντά βρίσκει την ευκαιρία και μπαίνει στο δωμάτιο που νοσηλεύεται ο πατέρας της και του μιλάει: «Γιατί δεν με έψαξες; Γιατί μας άφησες να φύγουμε και δεν έτρεξες να μας σταματήσεις; Ομως δεν με αγάπησες και δεν με ήθελες! Καλό ταξίδι, πατέρα», λέει και φεύγει.

Ομως ο Αλί καταφέρνει να πείσει τη Φερντά να δώσει τη συγκατάθεσή της προκειμένου να χειρουργηθεί ο πατέρας της, ο οποίος βρίσκεται πια σε κρίσιμη κατάσταση. Μαζεύει όλο το προσωπικό του νοσοκομείου και την εμποδίζει να φύγει. Τότε εκείνη λέει: «Δέχομαι να εγχειριστεί μ’ έναν όρο: Θα κάνω εγώ το χειρουργείο». Το δύσκολο χειρουργείο ολοκληρώνεται με επιτυχία, χάρη στη συνεργασία της Φερντά με τον Αλί.

Οταν όμως ο Αντίλ βγαίνει από τη νάρκωση, πιστεύει πως βλέπει όραμα την κόρη του και οι γιατροί τον διαβεβαιώνουν πως όντως είναι μπροστά του. Πατέρας και κόρη μένουν μόνοι τους και ο Αντίλ της ζητάει να την πάρει αγκαλιά, αλλά εκείνη την ώρα διαπιστώνει πως δεν μπορεί!

Μπελίζ & Φερμάν γίνονται γονείς στον Γιατρό

Ο Φερμάν όταν μαθαίνει από τον Αλί πως δεν έχει βρεθεί ακόμα οικογένεια για το μωρό, αποφασίζει να κάνει ο ίδιος τα χαρτιά για να το υιοθετήσει. Ομως η κοινωνική λειτουργός, παρά το καλό βιογραφικό και ιστορικό του, αρνείται λόγω του ωραρίου του ως γιατρός: «Το μωρό δεν μπορεί να μεγαλώσει με νταντά!

Χρειάζεται την πατρική φιγούρα και να νιώσει ότι μεγαλώνει μέσα σε μια οικογένεια που το αγαπάει». Εκείνος συγκλονίζεται και ενημερώνει τον Αλί. Ο Αλί σαν «μεγάλος αδελφός», νιώθει πως πρέπει να είναι κοντά του πάση θυσία. Ετσι αποφασίζει να παραιτηθεί για να πιάσει δουλειά στο ορφανοτροφείο να είναι κοντά στο μωρό! Ο Τανζού αρνείται να τη δεχτεί, αλλά ο Αλί επιμένει:

«Ξέρω ότι δεν με συμπαθείτε, ξέρω ότι με την πρώτη ευκαιρία θέλετε να με διώξετε, οπότε σας πρόλαβα και σας λέω ότι φεύγω». Η Ναζλί μαθαίνει από τρίτους την πράξη του Αλί και νιώθει αφάνταστα προδομένη που ο αγαπημένος της πήρε μια τόσο σοβαρή απόφαση χωρίς να της πει τίποτα. Η σχέση τους περνά την πρώτη της πολύ σοβαρή κρίση. Καθώς ο Αλί φεύγει, η Μπελίζ τον φωνάζει δήθεν πως τον θέλει κάτι τελευταίο. Οταν μπαίνει στο γραφείο της βλέπει εκεί το μωρό: «Πήρα πίσω το μωρό! Δεν θα δοθεί για υιοθεσία», του λέει και σκίζει την παραίτησή του. Ο Φερμάν μαθαίνει τι έκανε η Μπελίζ και οι δυο τους τα βρίσκουν ξανά και χαίρονται που θα είναι πια γονείς!

Αλί & Ναζλί καβγαδίζουν

Ο Αλί δεν σταματάει να κάνει τον «μεγάλο αδελφό» στο μωρό και συνεχώς μπλέκεται στις αποφάσεις του Φερμάν και της Μπελίζ φτάνοντάς του στα όρια. Μετά την παραίτηση του Αντίλ από τα καθήκοντά του, ο Τανζού έχει αναλάβει πλήρως τα ηνία και είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει νέες ιδέες για να κάνει το νοσοκομείο πιο λειτουργικό και κερδοφόρο. Μια από αυτές είναι να χωρίσει δύο ομάδες με αρχηγούς τον Φερμάν και τη Φερντά και θέτει τους ειδικευόμενους γιατρούς σε σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ τους, μεταξύ των οποίων και ο Αλί με τη Ναζλί.

Στο μεταξύ το νοσοκομείο αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα εξαιτίας κάποιων μηνύσεων και η Μπελίζ ξεκαθαρίζει στον Τανζού: «Το νοσοκομείο δεν θα κλείσει, θα βρω μια λύση». Στη συνέχεια εκείνη ενημερώνει τον Αντίλ: «Ανοιξε ξανά η υπόθεση του Αλί για τον θάνατο της Κιβιλτζίμ».

Ο Αντίλ δίνει μια λύση: «Δεν πρέπει να το μάθει ο Αλί, θα κάνουμε ξανά αυτοψία στην Κιβιλτζίμ, κάτι μας έχει διαφύγει». Ο Τανζού το μαθαίνει και γίνεται έξαλλος με την Μπελίζ: «Θα κάνετε ξανά αυτοψία στην Κιβιλτζίμ; Εχετε τρελαθεί; Δεν πρόκειται να το δεχτώ ποτέ αυτό! Αν κινδυνεύει με φυλάκιση ο Αλί, τότε ας το σκεφτόταν αυτό προτού αφήσει την Κιβιλτζίμ να πεθάνει».

Ο Αλί έχει καταλάβει ότι θα πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο για να προσφέρει στη Ναζλί όσα χρειάζεται κι εκείνη από μια σχέση. Ετσι, αποφασίζει να κάνει κάτι εντελώς αντίθετο με τον χαρακτήρα του, για να την ευχαριστήσει και τη βοηθάει επαγγελματικά παρόλο που βρίσκονται σε άλλη ομάδα. Ο Ντορούκ το καταλαβαίνει και τον επιπλήττει. Το βράδυ μαζεύονται όλοι στο σπίτι του Αλί και της Ναζλί και εκείνη ενθουσιάζεται που ο αγαπημένος της έκανε πέρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει για να την ευχαριστήσει.

Ομως όταν ο Ντορούκ της αποκαλύπτει πως η επιτυχία στη δουλειά της ήταν εξαιτίας του Αλί, εκείνη θυμώνει μαζί του: «Γιατί το έκανες αυτό; Με εξέθεσες στη Φερντά που της είχα πει πως έχουμε ξεκαθαρίσει τη δουλειά από τη ζωή μας! Πώς μπορώ να σου εξηγώ όλα όσα θέλω να κάνεις, Αλί; Δεν ξέρω πια», του λέει και εκείνος φεύγει.

Ο Τανζού βρίσκει μια νταντά για το μωρό της Κιβιλτζίμ ώστε να ξεκουράσει την Μπελίζ και προτείνει το όνομα «Λεϊλά» να του δώσουν. Στο μεταξύ η Φερντά πάει να βρει τον πατέρα της και αρχίζει να του μιλάει άσχημα και υποτιμητικά για τη Σελβί και τον Αλί και εκείνος από τον θυμό του κουνάει το χέρι του! Η Φερντά συγκινείται: «Δεν εννοούσα τίποτα από όσα σου είπα! Το έκανα γιατί ήξερα πως έτσι θα μπορέσεις να γίνεις ξανά καλά».