Σασμός (6/9): Η βεντέτα κορυφώνεται μετά από μία συμφωνία που κάνουν οι δύο οικογένειες

Όλα όσα θα δούμε στη μεγάλη πρεμιέρα της νέας σειράς του ALPHA

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Σασμός (6/9): Η βεντέτα κορυφώνεται μετά από μία συμφωνία που κάνουν οι δύο οικογένειες

Την μεγάλη της πρεμιέρα αναμένεται να κάνει απόψε (6/9) με διπλό επεισόδιο η νέα δραματική σειρά του ALPHA, Σασμός. Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο βλέπουμε μία βεντέτα που κρατάει χρόνια να φτάνει στην κορύφωσή της μετά από μία συμφωνία που κάνουν οι δύο οικογένειες για τα χωράφια.

Θυμίζουμε πως αυτή είναι και η πρώτη τηλεοπτική συνάντηση του Ορφέα Αυγουστίδη με την μητέρα του, Μαρία Τζομπανάκη.

Αυτά θα δούμε στην πρεμιέρα του Σασμού (6/9)

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου - Επεισόδιο 1

Πριν από περίπου 20 χρόνια σε ορεινό χωριό της Κρήτης, ο Βασίλης Σταματάκης σκοτώνει τον Μάρκο Βρουλάκη. Μάρτυρες του φονικού η σύζυγός του Μαρίνα και τα δυο μικρά παιδιά του, η Αργυρώ και ο Πέτρος. Το φονικό ήρθε να προστεθεί στη μακρά αλυσίδα φόνων μιας βεντέτας που έχει ανοίξει εδώ και πολλά χρόνια ανάμεσα στις δυο αντίπαλες οικογένειες.

Σήμερα, στο χωριό που ζουν οι ήρωες της ιστορίας επικρατεί μια ευχάριστη αναστάτωση, καθώς όλοι ετοιμάζονται για το μεγάλο πανηγύρι του Καλοκαιριού.

Ο Στεφανής Σταματάκης ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα αποφασίζει να πουλήσει ένα κτήμα για το οποίο παλιά οι δυο οικογένειες είχαν έρθει σε σύγκρουση, στον μοναδικό ενδιαφερόμενο, τον Πέτρο Βρουλάκη. Η απόφαση αυτή θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων κυρίως από την πλευρά της αυστηρής Καλλιόπης Σταματάκη.

Την ίδια ωρα στην Φραγκφούρτη, σε μια απεργία των πιλότων, η πτήση για Ελλάδα ακυρώνεται και έτσι γνωρίζονται και ερωτεύονται αναπάντεχα δυο ταξιδιώτες. Ο Αστέρης, γιος της οικογένειας των Σταματάκηδων, με μια ταξιδιώτισσα από την Αυστραλία, την Άρτζι και περνάνε μαζί μια νύχτα με έρωτα και πάθος. Όμως αυτή η ταξιδιώτισσα δεν είναι άλλη από την κόρη του Μάρκου… Του ανθρώπου που σκότωσε πριν από περίπου 20 χρόνια ο πατέρας του Αστέρη και επιστρέφει για πρώτη φορά στην Κρήτη, μετά από πολλά χρόνια.

Επεισόδιο 2

Ο Αστέρης συνειδητοποιεί ότι έχασε την Αυστραλέζα Άρτζι, βρίσκει όμως ένα σημείωμά της που του δίνει ελπίδες. Η Καλλιόπη ζητά το λόγο από το Στεφανή για τη συμφωνία με το Βρουλάκη, την ώρα που η Αργυρώ επιστρέφει, μετά από 20 χρόνια, στην πατρίδα της.

Ο Αντώνης καλείται να διαχειριστεί μία κρίση στο βουνό, άμα τη αφίξει ενός νέου αστυφύλακα στο τμήμα, του Μύρωνα. Ο Αστέρης φτάνει στην Αθήνα, την ώρα που η Αργυρώ συγκινημένη, σμίγει και πάλι μετά από χρόνια με την οικογένειά της.

Ο Γιώργης προσεγγίζει τη Θοδώρα, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον του, ενώ μία επικερδέστερη προσφορά για το κτήμα, μεταστρέφει τη γνώμη του Στεφανή. Ο Πέτρος θα μάθει για την αθέτηση της συμφωνίας, και οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες…