Game of Chefs - highlights πρεμιέρας: Η είσοδος κριτών - παρουσιάστριας και... τα ευτράπελα

Όσα είδαμε χθες 13/9

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Game of Chefs - highlights πρεμιέρας: Η είσοδος κριτών - παρουσιάστριας και... τα ευτράπελα

Το νέο μαγειρικό ριάλιτι του ΑΝΤ1, Game of Chefs, έκανε πρεμιέρα χθες 13/9. Η Ντορέττα Παπαδημητρίου καλησπέρισε τους παίκτες, ενώ την εμφάνιση τους οι κριτές έκαναν στα Blind Taste Tests.

Αυτά είναι τα highlights του Game of Chefs στην πρεμιέρα

«Καλωσηρθατε στο Game of Chefs. Σε αυτόν τον χώρο οι διαγωνιζόμενοι θα παρουσιάσουν τα πιάτα τους μπροστά σε τρεις κορυφαίους σεφ: τον Άγγελο Λάντο, τον Βασίλη Μουρατίδη και τον Αντάμ Κοντοβά», είπε αρχικά η Ντορέττα Παπαδημητρίου, η οποία στη συνέχεια εξήγησε τους κανονισμούς του παιχνιδιού αφού πρώτα είχε κάνει μία πολύ τρυφερή ανάρτηση για την πρεμιέρα της.

Την εμφάνισή τους αργότερα, έκαναν οι τρεις κριτές του παιχνιδιού, οι οποίοι παρουσιάστηκαν στο κοινό και μίλησαν για την ζωή τους.

Για να περάσει ένας διαγωνιζόμενος στην επόμενη φάση, στο Boot Camp, θα πρέπει οι δύο από τους τρεις κριτές να εγκρίνουν το πιάτο του. Το Boot Camp περιλαμβάνει μια σειρά δοκιμασιών, όπου οι παίκτες πρέπει να αποδείξουν ότι διαθέτουν τις δεξιότητες και την αφοσίωση που απαιτούνται για έναν σεφ πρώτης γραμμής.

Το τρίτο στάδιο του «Game Of Chefs» είναι τα «Kitchen Battles», όπου ο ρόλος των τριών σεφ αλλάζει, καθώς γίνονται αρχηγοί των ομάδων τους. Οι σεφ μπορούν να καθοδηγούν, αλλά όχι να μαγειρεύουν μαζί με τις ομάδες τους στα battles. Τα πιάτα θα κρίνονται, πλέον κάθε φορά, από διαφορετικούς γνώστες της υψηλής γαστρονομίας. Από τις τρεις ομάδες, μία θα είναι η νικήτρια.

Στη συνέχεια, τα μέλη των δύο ηττημένων ομάδων θα διαγωνίζονται μεταξύ τους και οι τρεις σεφ, ως κριτές πάλι, θα δοκιμάζουν όλα τα πιάτα μέσα από «Blind Taste» διαδικασία, παίρνοντας το μεγάλο ρίσκο να απορρίψουν, χωρίς να το ξέρουν, το πιάτο ενός διαγωνιζόμενου της ομάδας τους.

Διαλύθηκε το πιάτο του λίγο πριν το παραδώσει στους κριτές

Όπως ήταν φυσικό, ο διαγωνιζόμενος έδωσε στους κριτές μόνο ένα κριθαράκι στα Blind Taste Tests, ωστόσο η προσπάθειά του ήταν πολύ καλή και κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση μιας και πήρε δύο «μαχαίρια».

Σε ερώτηση των κριτών για το αν θεωρεί ότι έκανε μία καλή προσπάθεια, ο ίδιος απάντησε ότι έκανε τίμια προσπάθεια. Αυτό ήταν αρκετό για να εξοργίσει τον Άγγελο Λάντο, ο οποίος ανέφερε σε υψηλό τόνο: «Τι είναι αυτά που λες; Τίμιο με τι; Με τρία κομμάτια ψάρι; Και το παρουσιάζεις ως ροφό με το κριθαράκι; Τίμια είναι μόνο η προσπάθεια που έχει κάνει.»

Αυτή είναι η πρώτη παίκτρια που πήρε το "εισιτήριο" για την επόμενη φάση

Η πρώτη διαγωνιζόμενη που συνάντησε η Ντορέττα Παπαδημητρίου ήταν η Κατερίνα Ράπη, η οποία είναι μητέρα δύο κοριτσιών, δουλεύει σε λογιστική εταιρία και μένει στη Γλυφάδα.

Η Κατερίνα Ράπη δεν έχει μαγειρική εμπειρία, αλλά δοκίμασε την τύχη της μαγειρεύοντας μπαρμπούνι με σάλτσα από αχλάδι και κολοκύθι, ένα πιάτο που αρέσει ιδιαίτερα στον Άγγελο Λάντο.

Έτσι κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση!