Οριστικός χωρισμός στον Σασμό

Θα φέρει μεγάλες αναταράξεις

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Οριστικός χωρισμός στον Σασμό

Στον Σασμό, ο Αστέρης δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του την Αργυρώ και αποφασίζει να μιλήσει στη Στέλλα πριν να είναι αργά. Στο μεταξύ όλα όσα θα συμβούν θα φέρουν ξανά τους Βρουλάκηδες με τους Σταματάκηδες σε μεγάλο πόλεμο, γεγονός που θα κλονίσει την Αργυρώ, που ψάχνει τρόπο να απομακρυνθεί από τον Αστέρη...

Η Αργυρώ προσπαθεί να διαχειριστεί αυτά που νιώθει για τον Αστέρη. Ξέρει ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να είναι ανοιχτά με τον Αστέρη. Την ίδια στιγμή ο Μαθιός βλέπει ότι ο Αστέρης δεν είναι ερωτευμένος με τη Στέλλα και ότι συνεχώς βρίσκει δικαιολογίες για να μην προχωρήσουν και του ζητάει να φερθεί σωστά: «Αυτά που κάνεις δεν σε τιμάνε. Κοίτα να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου απέναντι στην κοπέλα και να μην την κοροϊδεύεις», του λέει και τον βάζει σε σκέψεις: «Εχεις δίκιο και αυτό θα κάνω», του απαντάει.

Ο χωρισμό του Αστέρη με τη Στέλλα στον Σασμό

Λίγο μετά ο Αστέρης προσπαθεί να συμπαρασταθεί στην Αργυρώ και αποφασίζει να μιλήσει ευθέως στη Στέλλα: «Σου ζητάω συγγνώμη, δεν το ήθελα, Στέλλα, αλλά στο μυαλό μου και στην καρδιά μου μπήκε ξαφνικά μια άλλη», της λέει και η κοπέλα μπορεί να πληγώνεται, αλλά κρατάει την αξιοπρέπειά της. Μετά τη δολοφονία του Στεφανή και την κατηγορία από την πλευρά των Σταματάκηδων ότι ο Πέτρος, ο αδελφός της Αργυρώς, μπορεί να έκανε το φονικό, τα πράγματα αλλάζουν και ανάμεσα στο ζευγάρι μπαίνουν σκιές.

Σασμός χωρισμό Αστέρη Στέλλας

Ο θάνατος του Στεφανή «ραγίζει» τη σχέση Αστέρη - Αργυρώς

Η Αργυρώ συναντιέται με τον Αστέρη όλο θυμό και αγωνία λίγο μετά τον θάνατο του Στεφανή: «Πάλι εμείς. Τι σας έχουμε κάνει, μου λες; Γιατί αυτό το μίσος έπειτα από τόσα χρόνια; Ο Πέτρος δεν έχει κάνει τίποτα. Φοβάμαι ότι θα τον μπλέξουν τον αδελφό μου άδικα».

Τα πράγματα γι’ αυτούς έχουνε πια φτάσει σε αδιέξοδο, ενώ η ημέρα της κηδείας του Στεφανή φτάνει και, όπως όλα δείχνουν, αναζωπυρώνει την έχθρα δεκαετιών μεταξύ των δύο οικογενειών, ενώ η σχέση Αστέρη - Αργυρώς θα κλυδωνιστεί επικίνδυνα.

Η Αργυρώ δεν ξέρει τι να κάνει και ενώ αρχικά πάλευε να μείνει μακριά από τον τόπο της και τον Αστέρη, αποφασίζει ότι πλέον η θέση της είναι δίπλα στους δικούς της που κινδυνεύουν και προσπαθεί να κάνει μία νέα αρχή στο νησί. Την ίδια ώρα η Στέλλα αποφασίζει να δώσει οριστικό τέλος στη σχέση της με τον Αστέρη:

«Εντάξει, λοιπόν, χωρίζουμε και εύχομαι να είναι σωστή η απόφαση που πήρες», του λέει. Λίγο αργότερα ο Αστέρης, ελεύθερος πια, συναντάει την Αργυρώ και της εξηγεί ότι δεν πιστεύει τίποτα από όσα λένε για τον Πέτρο και ότι θα είναι δίπλα της. Ετσι το ζευγάρι έρχεται όλο και πιο κοντά. Ο έρωτάς τους δυναμώνει και η Αργυρώ αποφασίζει να μην ξαναφύγει, αλλά να μείνει κοντά στον Αστέρη, μα περισσότερο στην οικογένειά της. Αμέσως βρίσκει δουλειά και αποφασίζει να μείνει οριστικά στο νησί.

Την ίδια στιγμή η Καλλιόπη βρίσκει το σημείωμα της άγνωστης «Αρτζι» στα ρούχα του Αστέρη και αναστατώνεται. Αρχίζει να φοβάται και σπεύδει να πιέσει τον γιο της να επιστρέψει στη Στέλλα: «Ακου με. Ο,τι έγινε, έγινε. Γύρνα πάλι πίσω στην κοπέλα που σε αγαπάει και είναι άξια, πριν να είναι αργά» του λέει. Ομως ο Αστέρης βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στον έρωτά του για την Αργυρώ.