Η γη της ελιάς: Ο Λυκούργος συναντά στο νεκροταφείο ένα άτομο που θα ήθελε να ξεχάσει..

Οι σημερινές 12/10 εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η γη της ελιάς: Ο Λυκούργος συναντά στο νεκροταφείο ένα άτομο που θα ήθελε να ξεχάσει..

Συγκλονιστικό είναι και το σημερινό 12/10 επεισόδιο της σειράς Η γη της ελιάς, καθώς γίνονται μεγάλες αποκαλύψεις, την ώρα που η Μυρτάλη είναι φυλακισμένη από έναν άγνωστο άνδρα και προσπαθεί να δραπετεύσει. Δύσκολες στιγμές ωστόσο, θα περάσει και ο Λυκούργος.

Οι εξελίξεις στην Γη της ελιάς στο MEGA

Επεισόδια 43+44

Ο Ισίδωρος, που ξέρει πια την αλήθεια, απαιτεί από την Ιουλία να του πει την αλήθεια. Εκείνη αναγκάζεται να του πει ένα ακόμη ψέμα, αφού δεν μπορεί με τίποτα να του ομολογήσει την κρυφή της σχέση με τον Στάθη. Λίγο αργότερα, ο Στάθης μιλάει με την Ιουλία στο τηλέφωνο κι εκείνη τη στιγμή μπαίνει η Αρετή στο δωμάτιο και τον ακούει.

Ο Νικόλας παρουσιάζεται σε Εισαγγελέα και Ανακριτή, κρίνεται προφυλακιστέος και οδηγείται στις φυλακές του Ναυπλίου. Η Μυρτάλη στέλνει, κρυφά, μήνυμα στη Μαρίνα λέγοντάς της να πάει στην αστυνομία. Δυστυχώς, όμως, ο άντρας που την κρατάει το βλέπει και απειλεί ότι θα την σκοτώσει.

Η προφυλάκιση του Νικόλα αλλάζει τις ισορροπίες ανάμεσα στους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του φονικού του Πέτρου και της Στέλλας Στεφανέα, παρότι η Χάιδω εξακολουθεί να πιστεύει ακόμα πως για όλα ευθύνεται ο Στάθης. Ο Ισίδωρος περνά ώρες αγωνίας, πιστεύοντας όλο και πιο πολύ ότι η Αντιγόνη είναι κόρη του. Παράλληλα, ο Μάνος αποφασισμένος να απαλλαγεί από τα «πρέπει» που του επιβάλλει ο πατέρας του, πατάει πόδι και διανυκτερεύει, ανοιχτά πλέον, στο σπίτι της Μαρίνας.

Ο Ισίδωρος, δεν θα διστάσει να την επισκεφθεί στο ανθοπωλείο και να έρθει σε σύγκρουση μαζί της. Ο Λυκούργος εξομολογείται τις υποψίες του για τους θανάτους των ηλικιωμένων στον αστυνόμο Κουράκο κι εκείνος δεσμεύεται να ξεκινήσει έρευνα. Αργότερα, ο Λυκούργος συναντά στο νεκροταφείο ένα άτομο που θα ήθελε να ξεχάσει, για πάντα, ότι υπήρξε στη ζωή του.

Απίστευτο spoiler του Ανδρέα Γεωργίου για τη Γη της Ελιάς

«Αυτή την εβδομάδα η Αρέτη καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά και αρχίζει να ψάχνεται. Με αφορμή ένα ψέμα που λέει ο Στάθης, θα αρχίσει να υποψιάζεται. Κάτι δεν της αρέσει σε όλο αυτό. Η Αρετή δεν είναι και εύκολος άνθρωπος όταν της μπει κάτι στο μυαλό. Εγώ περίμενα υστερία αλλά η Βάνα έχει αποφασίσει ότι θα το πάει πιο έξυπνα.

Για μένα το ενδιαφέρον είναι η πρόταση γάμου που γίνεται στη Μυρτάλη από τον Αλέξη αλλά αυτή την εβδομάδα θα έχουμε εξελίξεις σε αυτή την υπόθεση. Αυτός το ζει κανονικά, θεωρεί ότι είναι δική του. Της δίνει και μια προθεσμία. Της λέει ‘αν δεν είναι μαζί στη ζωή, θα είναι μαζί στο θάνατο’. Θα δούμε αν αυτό το λάθος θα ανατρέψει τα γεγονότα. Θα δούμε και την Άννα που θέλει να εκδικηθεί τον Δημήτρη με κάθε τρόπο και τον εκβιάζει για να ρίξει το παιδί που έχει ψέματα ισχυριστεί ότι έχει.

Ο Ισίδωρος ζητάει από τον Κωνσταντίνο να ψάξει τα πάντα για την Αντιγόνη γιατί σκέφτεται ότι είναι η κόρη του. Το θέμα είναι ποιος θα το μάθει πρώτος. Οι δύο μάρτυρες θα απελευθερωθούν και πλέον ένοχος για τον φόνο είναι ο Νίκολας, αφού βρέθηκε στο σπίτι του το φονικό όπλο.

Η Βάνα Δημητρίου από τις 7 το πρωί ξεκινάει και μέχρι το μεσημέρι έχει τελειώσει το επεισόδιο. Το τέλος το ξέρουμε. Αν πάμε και για δεύτερη σεζόν κάποια πράγματα μεταφέρονται και κάποια αλλάζουν.

Συνήθως ψάχνουμε και νέα πρόσωπα που έχουμε φανταστεί για τους ρόλους και το συνδυάζουμε με καταξιωμένους ηθοποιούς. Είναι ρίσκο τα νέα πρόσωπα αλλά δεν γίνεται αν δεν ρισκάρεις. Έχει συμβεί πολλές φορές να κάνει λάθος, αλλά σε πολύ μεγάλο ποσοστό το πετυχαίνεις. Στηρίζω τις επιλογές μου μέχρι τέλους, δεν το βάζω κάτι, όμως έχει τύχει σε ένα απολογισμό να πω ότι αυτό ήταν λάθος επιλογή. Πολλές φορές μπορεί να επιλέξεις έναν άνθρωπο που λόγω του βάρους του ρόλου να φαίνονται περισσότερο οι ατέλειες του.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλω να συνεργαστώ ξανά μαζί τους γιατί δεν ταιριάξαμε. Με τον Γιώργο Αγγελόπουλο έχουμε κάποια επαφή. Δεν του πρότεινα κάποια άλλη δουλειά γιατί δεν υπήρχε κάτι που να του ταιριάζει. Προσπαθούμε να έχουμε και καινούργιο καστ. Ο Στέφανος ο Μιχαήλ που είναι σαν αδερφός μου, δεν μπορούσε να παίξει γιατί είπαμε ότι δεν θα παίξει κανείς από προηγούμενες σειρές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Γεωργίου.