Ήλιος: Το πρόσωπο έκπληξη που "εισβάλλει" στη σειρά θα φέρει τα πάνω κάτω

Ποιος είναι;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ήλιος: Το πρόσωπο έκπληξη που

Οι εξελίξεις της σειράς «Ήλιος» του ΑΝΤ1, είναι άκρως καταιγιστικές καθώς η Αλίκη μαζί με την Αλεξάνδρα πρόκειται να συγκρουστούν μεταξύ τους για άλλη μια φορά. Άραγε τι πρόκειται να ακολουθήσει;

Μέσα σε όλα, ένα πρόσωπο το οποίο αναμένεται να "εισβάλλει" στην αγαπημένη σειρά σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, είναι ο γνωστός ηθοποιός Σταύρος Ζαλμάς. Ο ίδιος είναι αρκετά επιλεκτικός όταν έχει να κάνει με πρόγραμμα στην τηλεόραση.

Σταύρος Ζάλμας

Πρόσφατα, όμως, ο ηθοποιός δέχθηκε μία ενδιαφέρουσα πρόταση και, αφού τη συζήτησε διεξοδικά, αποφάσισε να απαντήσει θετικά και να επιστρέψει στην ελληνική τηλεόραση και, μάλιστα, στον ΑΝΤ1. Δηλαδή στον σταθμό που έχει κάνει τις περισσότερες δουλειές του, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Ήλιος η 'εισβολή' του Σταύρου Ζαλμα

Λίγα λόγια για τη ζωή του Σταύρου Ζαλμά

Γεννήθηκε στις 30 Απριλίου του 1958 στην Αθήνα όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Τελειώνοντας το σχολείο σπούδασε Οικονομικά ενώ μετά το τέλος των σπουδών του ξεκίνησε να εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα. Παράλληλα, με την εργασία του ως τραπεζικός υπάλληλος ξεκίνησε τις σπουδές του στο αντικείμενο της υποκριτικής καθώς ήθελε να γίνει ηθοποιός.

Μετά το τέλος του πρώτου έτους των θεατρικών του σπουδών έπαιξε στην Επίδαυρο στην παράσταση «Πέρσες» συνεργαζόμενος με τον Αλέξη Μινωτή. Ακολούθησε η θεατρική παράσταση «Παράξενο Ιντερμέδιο» τον χειμώνα του ίδιου έτους. Για κάποιο διάστημα εργαζόταν παράλληλα τόσο στην τράπεζα όσο και στο θέατρο. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 έλαβε μέρος στην κινηματογραφική παράγωγή «Τα μάρμαρα» ενώ λίγο καιρό μετά συμμετείχε στις ταινίες «Τρώες» και «Το φιλί».

Έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο στη δραματική σειρά «Άφρικα» στο Mega Channel τη σεζόν 1992-1993 υποδυόμενος τον Αλέξη Κουμενάκο. Τη σεζόν 1995-1996 πρωταγωνίστησε μαζί με τη Ναταλία Δραγούμη στη δραματική σειρά «Πειρασμός». Ο ρόλος που τον έκανε ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο στο ευρύ κοινό ήταν αυτός του πατέρα Ιωάννη στη δραματική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη «Άγγιγμα ψυχής» στον ANT1. Εκεί τη σεζόν 1998-1999 υποδύθηκε ένα παπά που ερωτεύεται την νεαρή φοιτήτρια αγιογραφίας Δέσποινα Απέργη(Θεοφανία Παπαθωμά) μπλέκοντας σε έναν απαγορευμένη έρωτα που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων. Η σειρά σημείωσε τεράστια επιτυχία ξεπερνώντας σε κάποια επεισόδια τους 3 εκατομμύρια τηλεθεατές.[2]

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της σειράς επέστρεψε τηλεοπτικά τη σεζόν 2000-2001 συνεργαζόμενος και πάλι με τον Μανούσο Μανουσάκη στη σειρά «Έρωτας Κλέφτης» όπου υποδύθηκε τον Σταύρο έναν άνδρα που δουλεύει για ένα νονό της νύχτας και σε μία ληστεία σε ένα πλούσιο σπίτι γνωρίζει και ερωτεύεται την Ελένη(Βίκυ Βολιώτη). Την περίοδο 2003-2004 εντάχθηκε στο καστ του δεύτερου κύκλου της κοινωνικής σειράς «Φιλί ζωής» ενώ τη σεζόν 2004-2005 πρωταγωνίστησε μαζί με την Ελένη Ζιώγα, τον Στέλιο Μάινα και την Ελισάβετ Μουτάφη στη σειρά «Μετράω στιγμές».

Την τηλεοπτική περίοδο 2006-2007 συνεργάστηκε με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV λαμβάνοντας μέρος στις δραματικές σειρές «Αν μ' αγαπάς» και «Μαργαρίτα». Από το 2007 μέχρι το 2009 έπαιξε μαζί με την Ναταλία Δραγούμη και τον Νίκο Σεργιανόπουλο στη σειρά μυστηρίου «Η Εξαφάνιση» σε σκηνοθεσία και παραγωγή Στράτου Μαρκίδη. Το 2010, συνεργάστηκε και πάλι με τον Μαρκίδη στην κινηματογραφική κωμωδία «I Love Karditsa». Τη σεζόν 2011-2012 πρωταγωνίστησε μαζί με τη Μπέσυ Μάλφα και τον Γιώργο Νινιό στην καθημερινή σειρά «Είναι Στιγμές» στον ANT1. Επέστρεψε τηλεοπτικά το 2019 λαμβάνοντας μέρος στην αμερικανική σειρά «Bulletproof».