Σασμός: Έτσι θα αποκαλυφθεί ο έρωτας του Αστέρη και της Αργυρώς - Spoiler "σεισμός"

Ο Ορφέας Αυγουστίδης θα τα αποκάλυψε όλα!

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Σασμός: Έτσι θα αποκαλυφθεί ο έρωτας του Αστέρη και της Αργυρώς - Spoiler

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο TV24 παραχώρησε πρόσφατα ο Ορφέας Αυγουστίδης. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στην σειρά που πρωταγωνιστεί, Σασμός, αποκαλύπτοντας τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια (δείτε εδώ αναλυτικά τις εξελίξεις της επόμενης εβδομάδας).

Οι αποκαλύψεις του Ορφέα Αυγουστίδη για τον Σασμό

Είχαμε καιρό να σας δούμε στη μικρή οθόνη καθώς έχετε αρνηθεί αρκετές προτάσεις στο παρελθόν.

«Ισχύει ότι έχω αρνηθεί προτάσεις όχι επειδή δεν χωράω στην τηλεόραση ή η τηλεόραση για μένα είναι δεύτερης κατηγορίας. Απλώς έκανα την επιλογή την τελευταία δεκαετία να αφοσιωθώ στο κομμάτι που λέγεται πρόβες και ζωή. Διότι όταν κάνεις πρόβες στο θέατρο και γύρισμα δεν χωράει η ζωή, γιατί είναι 17 ώρες από τη μέρα σου. Είναι τρία χρώματα που παρέα κάνουν μαύρο. Ηθελα να έχω χώρο να απολαμβάνω αυτό που μου συμβαίνει μέσα κι έξω από το επαγγελματικό πεδίο. Και τώρα χαίρομαι που κάνω στον "Σασμό" αλλά είναι μια άλλη στιγμή. Η παράσταση που ανεβάζουμε φέτος. "Η μηχανή του Τούρινγκ" έχει προετοιμαστεί από πέρυσι και δεν ξεπατώνομαι στη δουλειά».

Το γεγονός ότι η υπόθεση του «Σασμού» διαδραματίζεται στον τόπο καταγωγής σας από πλευράς της μητέρας σας, την Κρήτη, ήταν ένα επιπλέον κίνητρο;

«Οι δεσμοί με τον τόπο μας είναι άρρηκτοι. Το ότι είχαμε την ευκαιρία με τη μητέρα μου (Μαρία Τζομπανάκη) να συμπράξουμε ήταν ένα επιπλέον κίνητρο γιατί μας αποκαλύφθηκε αυτή π πιθανότητα ταυτοχρόνως. Ωστόσο σε ότι αφορά την Κρήτη δεν ήταν επιπλέον λόγοι γιατί έχω κάνει αρκετά πράγματα που αντλούν μυρωδιές, ήχους και χρώματα από εκεί και στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Φέτος έχω και μια συμμετοχή στη σειρά "Καρτ ποστάλ” στην ΕΡΤ, που επίσης είναι γυρισμένη στο νησί. Είχα αρκετές ευκαιρίες να τιμήσω τα μέρη μας και είμαι σίγουρος πως θα βρεθούν κι άλλες. Είναι ένας τόπος που εμπνέει».

Σασμός Ορφέας Αυγουστίδης

Αναφερθήκατε στη νέα σειρά της ΕΡΤ, μια εξίσου εξαιρετική σειρά σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαβασιλείου, που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Βικτόριας Χίσλοπ.

«Ηταν μια ωραία συνεργασία και μια πολύ όμορφη εμπειρία. Εκεί υποδύομαι τον παπα-Σπύρο, έναν νεαρό ιερέα ενός μικρού ορεινού χωριού που ζει απομονωμένος συντροφιά με έναν παπαγάλο. Συναντιέται με τη ραχοκοκαλιά της σειράς τον Ανδρέα Κωνσταντίνου, που είναι ο συνδετικός κρίκος όλων των επεισοδίων, και μοιράζεται μαζί του την ιστορία του. Είναι από τις σειρές που χαίρεσαι να βλέπεις, με όμορφα τοπία, προσεγμένες ερμηνείες, ωραία μουσική και έναν καταπληκτικό Ανδρέα. Αυτή τη δουλειά την έκανα πριν ξεκινήσω τα γυρίσματα του "Σασμού”, στις αρχές Ιουνίου. Μετά κουρεύτηκα, ξυρίστηκα και ξεκίνησα τη νέα σειρά».

...στην οποία ως Αστέρης ζείτε με την Αργυρώ έναν μεγάλο έρωτα. Πότε θα γίνει γνωστός στις αντίπαλες οικογένειες;

«Σύντομα. Πώς θα αποκαλυφθεί και πώς θα συμβεί δεν επιτρέπεται να πω. Η ιστορία βάζει σε κινδύνους τις οικογένειες και τους ανθρώπους που εμπλέκονται με διαφορετικό τρόπο».

Ο Αστέρης δείχνει αδύναμος και αναποφάσιστος χαρακτήρας σε αντίθεση με τον Μαθιό.

«Αντιθέτως, με τον Μαθιό έχουν κοινά που μπορεί να διακρίνεις από τώρα. Ετσι όπως έχουμε καταφέρει με τον Δημήτρη Λάλο και επικοινωνούμε φτιάχνοντας τις σκηνές μας, νιώθω ότι κάτι υπάρχει σε αυτά τα αδέλφια που τους συνδέει. Η κοινή ανάμνηση μιας μεγάλης απώλειας και μια ιδιαίτερη διαχείριση από τη μάνα. Είναι κλεισμένοι και οι δύο από τον πόνο και τον καημό της Καλλιόπης. Ο Μαθιός είναι η παράδοση, ο Αστέρης είναι η νέα Κρήτη, πιο σύγχρονος. Υπάρχει και το ένα και το άλλο στο νησί.

Ο Αστέρης έχει την ορμή αλλά δεν έχει τη συναισθηματική ωριμότητα ακόμα. Για μένα αυτό είναι τεράστιο δώρο, γιατί θα έχω την ευκαιρία στη σειρά να τον εξελίξω παρέα με τους σεναριογράφους. Να δούμε τον Αστέρη να ενηλικιώνεται και να υποδέχεται τα γεγονότα και να παρατηρούμε τον τρόπο που αντιδρά. Εχουμε 150 επεισόδια και πρέπει να διανύσουμε μια διαδρομή. Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι που έχουν ένσταση με την αποφασιστικότητα του Αστέρη είναι επειδή τους θυμίζει τον εαυτό τους.

Σασμός εξελίξεις

Η ταύτιση εδώ εκνευρίζει. Δεν είμαστε όλοι πάντα ο Κάπτεν Αμέρικα. Είναι ένας τυπάκος που του ξεχύθηκε ο μεγαλύτερος έρωτας στα πόδια και δεν ξέρει πώς να συμπεριφερθεί. Είναι μεν σύγχρονος άνθρωπος στην Κρήτη, αλλά πόσες ευκαιρίες να έχει για να εξασκήσει την ευθύτητα; Εχει διαδρομή. Ο Αστέρης θα εξελιχθεί σε άλλο άνθρωπο σιγά-σιγά και με κόστος λόγω των αποφάσεων που θα πάρει».

Συγχωρούν εύκολα οι άνθρωποι; Νομίζω ο σασμός είναι υπέρβαση.

«Αυτό είναι το ζουμί στην υπόθεση. Δεν έχεις αντιχαρακτήρες όπου οι ήρωες είναι αποβράσματα, αλλά ανθρώπους καθημερινούς με ελαττώματα και ρωγμές. Δεν είναι κακόβουλος ο Αστέρης, αλλά μας "τη σπάει" γιατί δεν έχει τη συνέπεια ενός πρίγκιπα. Άβουλος είναι αλλά προς το παρόν».

Θα υπάρξει σασμός και ανάμεσα στη Στέλλα και τον Αστέρη; Η απόφαση της Στέλλας να κρατήσει το παιδί, το οποίο χάνει τελικά, ταράζει κι εκείνον και την Αργυρώ.

«Εκεί προσπαθεί να αναλάβει την ευθύνη: "Εγώ είμαι εδώ για ό,τι θέλεις”. Μπαίνει μέσα σε αυτό χωρίς δεύτερη σκέψη πια και έχοντας πάρει αυτή την απόφαση είναι ένας θετικός άνθρωπος».

Μετά την είδηση της εγκυμοσύνης, Αστέρης και Αργυρώ χωρίζουν;

«Θα αντιμετωπίσουν πολλές δυσκολίες. θα τους επηρεάσει το γεγονός».

Η Στέλλα ψάχνει να βρει ποια είναι αυτή που έχει σχέση τώρα με τον Αστέρη και την ανακαλύπτει. Κατηγορεί ευθέως την Αργυρώ. Για πόσο θα της θολώσει τα νερά;

«Για όσο την παίρνει, γιατί και οι χαρακτήρες δεν μπορούν να αντισταθούν στον κυματισμό που είναι πιο ισχυρός».

Ο Αστέρης βρίσκεται σε δίλημμα για τον τρόπο που θα ανακοινώσει τα νέα στην Καλλιόπη. Τη φοβάται;

«Θεωρώ ότι δεν είναι φόβος η στάση αυτή ούτε του Αστέρη ούτε του Μαθιού. Είναι σεβασμός, όχι από αυτούς που έχουμε συνηθίσει εμείς. Είναι δύο παιδιά που δεν θα έλεγαν ποτέ στη μάνα τους “παράτα με" γιατί έτσι είναι μεγαλωμένοι. Ετσι είναι στην Κρήτη. Είναι μητριαρχικές οικογένειες. Αυτή είναι η παράδοση. Χαίρομαι γιατί πολλά στη σειρά είναι χειροπιαστά. Το γεγονός ότι μπορεί να ενοχλούν ή να μπερδεύουν τους θεατές είναι ευτύχημα, γιατί σημαίνει ότι πιστεύουν τους χαρακτήρες για αληθινούς και τους παρακολουθούν ως υπαρκτά πρόσωπα. Αυτή είναι νίκη για τους ηθοποιούς και τη μυθοπλασία».

Τι θα συμβεί όταν η Καλλιόπη και ο Αστέρης μάθουν ότι δολοφόνος του Στεφανή είναι ο Μαθιός;

«Αυτό το κομμάτι θα είναι καταλύτης στην εξίσωση της οικογενειακής αυτής τριάδας και τις ζωές των ανθρώπων μετά. Είναι μια πληροφορία πολύ βαριά. Ο Μαθιός σκότωσε άνθρωπο της οικογένειάς του. Οι ισορροπίες θα αλλάξουν όπως και το τι πιστεύουν σε σχέση με τα πάντα, τις αξίες και τις αρχές που νόμιζαν ότι έχουν καλά στερεωμένες. Με τον καιρό θα γίνουν πολλά και θα δούμε πώς μεταλλάσσονται όχι μόνο οι Σταματάκηδες αλλά και όλοι οι αγαπημένοι ήρωες. Η αφοσίωση των ηθοποιών είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που πήρα την απόφαση να κάνω τη σειρά καθώς δουλεύουν συνάδελφοι που έχουν την ικανότητα να φτιάχνουν αυτούς τους χαρακτήρες και να τους υποστηρίζουν».

Θα υπάρχει σασμός ανάμεσα στα δύο αδέλφια και στη μητέρα;

«Θα έρθει αλλά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο πρέπει πρώτα η σπίθα να γίνει πυρκαγιά».

Σασμός εξελίξεις επόμενα επεισόδια

Ενδέχεται να αλλάξει ώρα ο Σασμός

Ο ALPHA έχει στα άμεσα σχέδιά του να «ψαλιδίσει» τον τηλεοπτικό χρόνο του «The Bachelor» στα επεισόδια της Τετάρτης και της Πέμπτης, προκειμένου να αυξήσει αυτόν του «Σασμού». Αυτή τη στιγμή η αγαπημένη σειρά ξεκινά στις 21:00 και ολοκληρώνεται στις 22:30 (ενώ πριν μια εβδομάδα ολοκληρωνόταν στις 22:20), με το ριάλιτι να ακολουθεί αμέσως μετά και να ρίχνει τίτλους τέλους στις 00:30.

To πιθανότερο είναι ο «Σασμός» να γίνει… δίωρος και να ολοκληρώνεται στις 23:00, αφήνοντας έτσι μόλις μισή ώρα «αναπνοής» στις «Άγριες Μέλισσες» του ΑΝΤ1, οι οποίες παίζουν τις ίδιες μέρες 22:00 – 23:30.