Στιγμές αγωνίας στον ΑΝΤ1 για τις Άγριες Μέλισσες - Από μέρα σε μέρα η απόφαση

Τι συμβαίνει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Στιγμές αγωνίας στον ΑΝΤ1 για τις Άγριες Μέλισσες - Από μέρα σε μέρα η απόφαση

Η αύξηση των σειρών τη φετινή σεζόν δεν είναι τυχαία, ούτε ότι όλο το ανφάν γκατέ των ηθοποιών αποτελεί το καστ στις περισσότερες περιπτώσεις. Το ΕΚΟΜΕ χρηματοδοτεί το 40% του κόστους παραγωγής και προσφέρει 30% φοροαπαλλαγές σε σειρές που έχουν ως κατώτατο όριο τα 25.000 ευρώ ανά επεισόδιο. Αυτό εξηγεί και την αύξηση των ακριβών παραγωγών όπως ο «Σασμός» - που μάλλον θα κοπεί (δείτε εδώ το γιατί) - και η «Γη Της Ελιάς».

Αναμένεται έγκριση για τις Άγριες Μέλισσες

5 σειρές της φετινής σεζόν έχουν ήδη λάβει έγκριση επιδότησης από το ΕΚΟΜΕ, ενώ οι δύο προαναφερθείσες σειρές και οι «Άγριες Μέλισσες», που πέρσι πήραν 1.670.000 εκατ. ευρώ, είναι σε διαδικασία έγκρισης της αίτησης τους. Ο ΑΝΤ1 θα εντάξει και τη σειρά «Ήλιος» σε αυτό το γκρουπ των επιδοτήσεων.

Για το MEGA, η σειρά «Κομάντα και Δράκοι» εξασφάλισε ποσό επιδότησης 684.864 ευρώ (επί συνόλου επιλέξιμων δαπανών ύψους 1.712.162 ευρώ), και η σειρά «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» θα λάβει επιδότηση 675.978 ευρώ (επί συνόλου 1.689.945 ευρώ). Η σειρά «Το αύριο μας ανήκει» είναι επίσης σε φάση ελέγχου της αίτησης για επιδότηση.

Από τον ALPHA, υψηλό πόσο επιχορήγησης που αγγίζει τις 866.000 ευρώ πήρε η σειρά «Άσε μας ρε μαμά» με τις δαπάνες που επιλέχθηκαν να αγγίζουν τα 2.165.445 ευρώ, ενώ το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» και ο «Σασμός» του Alpha αναμένεται να λάβουν το 40% των δαπανών τους.

Στον ΣΚΑΪ περιμένουν την έγκριση για το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ «1821, οι Ήρωες» για το οποίο θα πάρει πίσω από το κράτος 270.712 ευρώ επί συνολικού κόστους 676.780 ευρώ, και για τη σειρά «Μόλις χθες».

Πασίγνωστος ηθοποιός επιστρέφει ξανά στις Άγριες Μέλισσες

Ο λόγος για τον Μιλτιάδη, τον Γιώργο Γάλλο, ο οποίος στο φινάλε του Β’ Κύκλου έπεσε νεκρός, με την ερμηνεία του να είναι συγκλονιστική.

Επιστρέφει λοιπόν ο αδελφός του Δούκα Σεβαστού και μάλιστα ήταν αυτός που έκανε γνωστή την ανακοίνωση δημοσιεύοντας μια φωτογραφία από τα παρασκήνια των γυρισμάτων. Στην λεζάντα της εν λόγω ανάρτησης έγραψε: «Σαν να επιστρέφω στο πατρικό σπίτι..».