Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Η Γη της Ελιάς: Νεκρός ο Αλέξης; Αγωνιά η μάνα του

Οι σημερινές 18/10 εξελίξεις της σειράς του MEGA

Η Γη της Ελιάς: Νεκρός ο Αλέξης; Αγωνιά η μάνα του
TV24 18.10.2021 09:34
Από Ελένη Ζουγανέλη

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις στην σειρά Γη της ελιάς. Ο Αλέξης μετά την τραγική κίνηση που έκανε να φυλακίσει την Μυρτάλη και να την βασανίσει, εξαφανίζεται και η μητέρα του πιστεύει πως έχει αυτοκτονήσει.

Οι 18/10 εξελίξεις στην Γη της ελιάς

Επεισόδια 48 + 49

Η τυχαία συνάντηση του Στέφανου με τη Μυρτάλη στο καφενείο πυροδοτεί έντονα συναισθήματα στο χωρισμένο ζευγάρι. Η Ιουλία συναντά τον αστυνόμο Κουράκο, στο αστυνομικό τμήμα, κανονίζουν να επισκεφθούν κάποια στιγμή τους στάβλους για να του δείξει τα άλογα της οικογένειας Βρεττάκου. Ο ντεντέκτιβ αποκαλύπτει στον Δημήτρη ποια είναι η πραγματική σχέση της Αθηνάς με τη Μαρία Αναγνώστου. Ο Αλέξης παραμένει άφαντος και η Μαργαρίτα είναι σίγουρη πως έχει αυτοκτονήσει. Ο Κωνσταντίνος επισπεύδει την εξέταση DNA, καθώς ο Ισίδωρος αγωνιά να μάθει αν η Αντιγόνη είναι κόρη του. Ο Ανέστης παρακαλάει την Ευτυχία να βρεθούν μόνοι τους κι αυτή δείχνει να σκέφτεται σοβαρά την πρότασή του. Ο Λυκούργος βρίσκει, επιτέλους, τον αριθμό τού Ιάκωβου Βρεττάκου και τον παίρνει τηλέφωνο.

Η Μυρτάλη εξιστορεί στην Αντιγόνη την οικογενειακή τραγωδία πίσω από την εξαφάνιση του Ιάκωβου Βρεττάκου, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο πέθανε ο γιος του, ο Σταύρος. Η Χάιδω πείθεται για την αθωότητα του Νικόλα και το μίσος της για τον Στάθη ξαναφουντώνει. Η Ελένη κι ο Στέφανος αρχίζουν να γνωρίζονται καλύτερα, ενώ η Αρετή ενθουσιάζεται με την προοπτική αυτής της σχέσης. Η Ιουλία με την Μυρτάλη ταξιδεύουν στην Αθήνα με σκοπό να συναντήσουν τον ντετέκτιβ που είχε προσλάβει ο Ιπποκράτης για να παρακολουθήσει την Αθηνά. Η Άννα εξομολογείται στον Δημήτρη πως δεν έμεινε ποτέ έγκυος κι ότι όλο ήταν ένα κόλπο για να του πάρει λεφτά.

Συναγερμός στη Γη της Ελιάς - Το πρόσωπο που άλλαξε τη διαθήκη

Στη Γη της Ελιάς, η Αθηνά μπορεί να βολεύτηκε με τη διαθήκη του Ιπποκράτη αφού της αφήνει τη μισή του περιούσια, αλλά ορίζεται ότι δεν έχει παραποιήσει αυτή τη διαθήκη. Κι αν δεν το έχει κάνει αυτή, τότε ποιος είχε όφελος να μην πάρει η Μυρτάλη τίποτα; Οπως θα δούμε στα επόμενα επεισόδια, πολλά είναι αυτά που έχουν συμβεί στο παρελθόν τα οποία θα έρθουν στην επιφάνεια και άνθρωποι υπεράνω υποψίας θα αποδειχθούν ότι έχουν ανάμειξη σ’ αυτό το... έγκλημα!

TV24

Ο Μάνος με τον Ισίδωρο και την Ιουλία προσπαθούν να μεθοδεύσουν ένα σχέδιο για να αποκαταστήσουν την αδικία της διαθήκης κατά της Μυρτάλης. Πιο ένθερμη σ’ αυτό είναι η Ιουλία, ενώ ο Ισίδωρος προτείνει: «Ας μην πάρουμε βιαστικές αποφάσεις. Καλύτερα να περιμένουμε να δούμε τι περιέχει και η θυρίδα» (δείτε εδώ τι θα δούμε στο επόμενο επεισόδιο).

Λίγο αργότερα ο Ισίδωρος με την Ιουλία ανοίγουν τη θυρίδα και βρίσκουν μέσα έναν περίεργο χάρτη, που δεν ξέρουν τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει. Την ίδια στιγμή η Αθηνά μιλάει με τη μητέρα της και της λέει τι έχει συμβεί με τη Μυρτάλη, για το δικαστήριο, για το άνοιγμα του χειρόγραφου και ότι η ίδια δεν έχει ιδέα: «Μητέρα, σου λέω την αλήθεια. Δεν έχω καμία σχέση με την αποκλήρωση της Μυρτάλης. Ούτε το ήθελα να συμβεί αυτό. Οσο κι αν βγήκα ωφελημένη, δεν θα έκανα κάτι τέτοιο ποτέ», τη διαβεβαιώνει.

Γη της Ελιάς Ισίδωρος

Η Μαρία σκέφτεται και αμέσως βάζει σε μεγάλο προβληματισμό την Αθηνά, καθώς υποστηρίζει: «Ακουσέ με. Είμαι σίγουρη πως η διαθήκη του Ιπποκράτη έχει “μαγειρευτεί” από κάποιον», της λέει. Στο μεταξύ ο Ισίδωρος πιέζει την Αθηνά να του πουλήσει το μερίδιό της στην επιχείρηση, αλλά εκείνη αρνείται πεισματικά, για μια ακόμα φορά.

Στη συνέχεια, η Ιουλία προτρέπει τον Μάνο και τον Ισίδωρο να κάνουν εκείνοι την υπέρβαση: «Αφού δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, γιατί δεν παραχωρείτε ένα ποσοστό από το δικό σας στη Μυρτάλη;», τους προτείνει, αλλά και οι δύο είναι αρνητικοί με περισσότερο τον Ισίδωρο: «Τι είναι αυτά που λες, Ιουλία; Το θέμα είναι να τα πάρουμε από την Αθηνά και όχι από εμάς», της εξηγεί και η Ιουλία τον κοιτάζει περίεργα.

Ολα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Ισίδωρος κάτι κρύβει. Στο παρελθόν ο Ιπποκράτης είχε πει στη Μυρτάλη να προσέχει και να μην έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν, ενώ λίγο πριν πεθάνει είχε ζητήσει μόνο από την Ιουλία να προσέχει τη Μυρτάλη σαν παιδί της και από τον Μάνο να την έχει σαν αδελφή του.

Αν λοιπόν δεν έχει βάλει το χέρι του ο Κωνσταντίνος και σε αυτό, προκειμένου να γυρίσει η περιουσία του Ιπποκράτη σ’ αυτόν μέσω της Αθηνάς, την οποία έχει συνεχώς από κοντά, ο Ισίδωρος είναι ο νούμερο ένα ύποπτος για την παραποίηση της διαθήκης. Και τέλος ένα ακόμα γεγονός θα μας δείξει ότι η Αθηνά είναι στο πλευρό της Μυρτάλης. Οταν κάποια στιγμή συναντηθεί η Αθηνά με την οικογένεια Βρεττάκου για τη μοιρασιά των κοσμημάτων της θυρίδας, προς έκπληξη όλων, παραχωρεί όλα τα κοσμήματα στη Μυρτάλη.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Η Γη της Ελιάς - Spoiler: Αυτό είναι το νέο ερωτικό τρίγωνο στην σειρά του MEGA

Γη της Ελιάς: Η Αρετή ξεσκεπάζει το ψέμα του Στάθη

Share