Χαιρέτα μου τον Πλάτανο: Ο Παναγής αποφασίζει να χωρίσει τη Φένια

Όλα όσα θα δούμε στο σημερινό (22/10) επεισόδιο

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Χαιρέτα μου τον Πλάτανο: Ο Παναγής αποφασίζει να χωρίσει τη Φένια

Η αγαπημένη σειρά της ΕΡΤ, Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, επιστρέφει απόψε με ένα νέο φοβερό επεισόδιο (22/10), στο οποίο ο Παναγής, έχοντας έρθει ξανά πολύ κοντά με την Κατερίνα, παίρνει την μεγάλη απόφαση να χωρίσει με τη Φένια.

Τι θα δούμε σήμερα στη σειρά Χαιρέτα μου τον Πλάτανο

Ο Παναγής, ενθουσιασμένος που ήρθε ξανά κοντά με την Κατερίνα, αποφασίζει να χωρίσει τη Φένια, αλλά η γιατρέσα της καρδιάς μας θα κάνει τα πάντα για να τον εμποδίσει

Ο Σάββας έχει μια χαρτοπαικτική λέσχη στα σκαριά και η Καλλιόπη ένα πολύ κακό προαίσθημα, αφού ο παπάς της αναθέτει να επιτηρεί τους Πλατανιώτες. Ο Σίμος προβάρει μια πρόταση γάμου την ώρα που ο Παναγής προβάρει μια πρόταση… χωρισμού. Ο Κανέλλος, από την άλλη, δεν έχει ιδέα τι πρέπει να προβάρει, η Αλίκη πάντως δεν φαίνεται καθόλου ευχαριστημένη μαζί του.

Ο Τζώρτζης ετοιμάζεται να κάνει τη χαρτορίχτρα, ενώ η Μάρμω συνεχίζει το σχέδιο «άνοια», ώστε να βγάλει τα άπλυτα των Ιταλών στη φόρα. Θα καταφέρει να τους πείσει ότι ξεκούτιανε; Τι δουλειά έχει ο χάρτης του Βαλεντίνο στο γραφείο του Τζίμη;

Τι θα δούμε στον νέο κύκλο

Η κληρονομιά, η Μαφία, το εμπόριο λευκής… τρούφας, η δεύτερη διαθήκη του Βαγγέλα, αλλά και η νέα οικογένεια που έρχεται στο χωριό, θα κάνουν άνω κάτω τον Πλάτανο!

Έτος 2021 μ.Χ. Όλη η Ελλάδα βρίσκεται σε μια προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα. Όλη; Όχι! Ένα μικρό χωριό ανυπότακτων Πλατανιωτών αντιστέκεται ακόμα -και θα αντιστέκεται για πάντα- στη λογική. Η τρέλα, οι καβγάδες και οι περιπέτειες δεν τελειώνουν ποτέ στο μικρό ορεινό χωριό μας, το οποίο δεν διαφέρει και πολύ από το γαλατικό χωριό του Αστερίξ!

Ο νέος παπάς του Πλατάνου, Νώντας, (Μάριος Δερβιτσιώτης), στριφνός και αφοριστικός, έχει έναν κακό λόγο για όλους! Η Φωτεινιώτισσα Φένια (Τραϊάνα Ανανία), ερωτευμένη από πιτσιρίκα με τον Παναγή, καταφθάνει στο χωριό και πιάνει δουλειά στο μαγαζί του Τζίμη.

Με… όπλο το εμπόριο τρούφας και δρυΐδη μια παμπόνηρη γραία, τη Μάρμω, (Πηνελόπη Πιτσούλη), οι Πλατανιώτες θα αντισταθούν στον κατακτητή. Και παρότι η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία έχει διαλυθεί εδώ και αιώνες, μια άλλη αυτοκρατορία, ιταλικής καταγωγής, που ακούει στο όνομα Cosa Nostra, θα προσπαθήσει να εξαφανίσει το μικρό χωριουδάκι, που τόλμησε να απειλήσει την κυριαρχία της στο εμπόριο τρούφας.

Είναι, όμως, τόσο εύκολο να σβήσεις τον Πλάτανο από τον χάρτη; Η οικογένεια μαφιόζων που θα έρθει στο χωριό, με ψεύτικη ταυτότητα, ο Σάββας Αργυρός (Φώτης Σεργουλόπουλος) μετά της γυναίκας του, Βαλέριας (Βαλέρια Κουρούπη) και της νεαρής κόρης του, Αλίκης (Χριστίνα Μαθιουλάκη), θ’ ανακαλύψει ότι η αποστολή που της έχει ανατεθεί δεν είναι διόλου εύκολη! Θα παλέψουν, θα ιδρώσουν, για να πετύχουν τον σκοπό τους και θα αναστατώσουν για τα καλά το ήσυχο χωριουδάκι με το ιταλιάνικο ταπεραμέντο τους. Θα καταφέρουν οι Πλατανιώτες να αντισταθούν στη Μαφία;